دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 ارديبهشت 1396 - 11:59
مدیرکل موزه‌ها در روز جهانی موزه‌ها:

جامعه ما به ارتباطات گسترده با جهان نیاز دارد

مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه ها صبح امروز 27 اردیبهشت ماه در موزه ملی ایران برگزار شد.
کد خبر : 180264

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، محمدرضا کارگر مدیرکل موزه‌ها در مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه‌ها گفت: سالی که گذشت سال پر فراز و نشیبی بود و اتفاقات خوبی در موزه داری افتاد که مهم ترین آن حضور افراد حقیقی برای ایجاد موزه ها است.


وی ضمن اشاره به رشد 120 درصدی موزه های غیردولتی عنوان کرد: حدود 40 موزه توسط افراد حقیقی ایجاد و اداره می شود و به گسترش فرهنگ کمک میکند.


مدیرکل موزه ها بیان کرد: معتقدم فرهنگ باید توسط مردم حفظ و معرفی شود و دولت باید پاسداری از فرهنگ را به مردم واگذار کند. مردم باید فرهنگ را ادامه دهند، استمرار ببخشند و از آن حفاظت کنند.


وی تاکید کرد: جامعه ما نیاز به ارتباطات گسترده و آرامشی که همه شریان های ارتباطی با جهان را میسر کند، دارد. در چند سال اخیر که آرامش نسبی فراهم شده هنرمندی بلژیکی به ایران امد و در موزه هنرهای معاصر نمایشگاهی برگزار کرد و پس از آشنایی با تمدن ایران بنایی را در کاشان مرمت کرد تا موزه ای از آثارش برگزار کند.


کارگر همچنین خاطرنشان کرد: هنر قلم زنی اصفهان سالهاست که به همین شکل مانده بود ولی وقتی پیوندی برقرار می شود و هنر قلم زنی را می بیند، تصمیم می‌گیرد بستری برای هنرمندان ایرانی فراهم کند. او مازراتی خریداری می‌کند و اسکلت ماشین را آماده می کند و از هنرمندان می خواهد تا با هنر قلم زنی شان آن را تزیین کنند که نتیجه این هنرنمایی، مولود جدیدی است که هم هنر است و هم عنصر صنعتی را تبدیل به اثر هنری میکند. این هنر از سوی دنیا مورد توجه قرار میگیرد.


کارگر در بخش دیگری از سخنانش گفت: جامعه ایرانی نوآوری خود را مدیون همگرایی، ارتباطات و تعاملات بین المللی است چراکه موفقیت در تلاقی ایده و افکار است.


وی افزود: این نمونه ها سرآغازی برای جهانی شدن و ارتباطات بین المللی و اتفاقات بزرگتر است. اینکه در ایجاد تمدن جهانی نقش بسزا داشته باشیم و با کمک فرهنگ و تمدن نقشی سازنده در تمدن جهانی ایفا کنیم امری بسیار مهم است.


کارگر اظهار کرد: اگر تمام درها را به روی مردم باز کنیم و میزبان جهانیان باشیم تاثیر بسزایی در دنیا خواهیم داشت. موزه ها در جهانی شدن و نگهداری فرهنگ نقش بسزایی دارند. موزه ها تنها مکانی هستند که می توانند شفافیت تاریخ را ضمانت کنند. موزه ها تنها مکان و موضوعی هستند که می توانند از تفسیر های منفعت طلبانه جلوگیری کنند.


وی تاکید کرد: نمایشگاهی با عنوان لوور در تهران برگزار خواهد شد که تمام تمدن های که در لوور معرفی شده را در ایران معرفی میکند. این نمایشگاه فرصتی ایجاد میکند تا مردم هم زمان با آشنایی تمدن خود با دیگر تمدن ها نیز آشنا شوند.


در بخش دیگری از این مراسم محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی ضمن گرامیداشت روز جهانی موزه‌ها، هفته فرهنگی و روز خیام عنوان کرد: فردوسی در مقطع حساسی با سرودن شاهنامه وحدت میان اقوام ایرانی را به هم گره می‌زند. او با داستان‌سرایی و اشعار در میان توده مردم جای گرفت.


وی اظهار داشت: موزه‌ها می‌توانند به بیان حقیقت بپردازند و این همان چیزی است که در میراث فرهنگی به دنبالش هستیم.


طالبیان شعار امسال روز جهانی موزه‌ها را «موزه‌ها و داستان‌های مناقشه‌آمیز» معرفی کرد و افزود: این شعار تجسم کارکردهای متنوع و موثر برای تحقق آرمان‌های پیش‌رو است. موزه‌ها با ایجاد فضای گفت‌وگو، زمینه مودت را در قالب اقوام و گروه‌های مختلف به وجود می‌آورند و با فعالیت به نفع جامعه به مکان‌های تخصصی برای رفتار مسالمت‌آمیز تبدیل می‌شوند.


وی افزود: روایت ناگفتنی‌ها که بخشی از شعار جهانی موزه‌ها در سال 2017 است، در فعالیت آنها به چشم می‌خورد و به جنبه‌های غیرقابل درک و مناقشه‌برانگیز تاکید دارد.


طالبیان در اشاره به اتفاقات حوزه میراث فرهنگی گفت: طی 3‌سال گذشته فعالیت‌هایی انجام شده که برخی عبارت است از «توجه به مشارکت مردم که حدود 300 کار مشارکتی در سال 93 بود در سال 94 به 600 کار و در سال 95 به 724 کار افزایش پیدا کرد. البته ما تلاش می‌کنیم در سال‌جاری به طرز چشمگیری این امر افزایش یابد؛ استفاده از دستگاه‌های دیگر در برنامه‌های میراث فرهنگی؛ تقدیر از تعداد زیادی از شهرداران به خاطر همکاری در مرمت؛ دیپلماسی فرهنگی و ایجاد فضا برای انعقاد تفاهمنامه با دیگر کشورها برای انجام کارهای میراث فرهنگی و گردشگری فرهنگی؛ حضور در ایروان ارمنستان و عراق که نتیجه تفاهنامه عراق خردادماه با اعزام کارشناسان شکل اجرایی به خود می‌گیرد؛ توجه به موضوع حریم و ساماندهی آن؛ ثبت جهانی 5 میراث فرهنگی؛ مرمت خانه‌ها و ایجاد بوم‌گردی؛ قرار گرفتن 500 روستا در برنامه ششم که در سال 96 ساماندهی‌شان با همگرایی سایر دستگاه‌ها اجرایی می‌شود.».


وی در سخنانش بر روی تبادل موزه‌ای تاکید کرد و افزود: موزه‌ها زمانی زنده‌ هستند که تبادل موزه‌ای داشته باشیم؛ البته باید در این امر به کیفیت نیز توجه کنیم و کارهایی نیز با مشارکت انجام دهیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب