دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 خرداد 1396 - 15:37
طرحی که از سوی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی ارائه شد

تهویه طبیعی هوا با استفاده از انرژی خورشید؛ فضای مطبوع در تابستان و زمستان

طرح فناورانه «تهویه طبیعی هوا با استفاده از انرژی خورشید» طرحی است که بدون استفاده از وسیله گرداننده همچون فن، کمپرسور و... و بدون مصرف هیچ‌گونه انرژی سوختی کار می‌کند.
کد خبر : 179739

به گزارش آنا، بر اساس آمارها بخش قابل توجهی از مصرف انرژی در دنیا مربوط به گرمایش و سرمایش ساختمان است که علاوه بر مصرف بی‌رویه سوخت، آلودگی محیط زیست را نیز به‌همراه دارد.


سیستم‌های سنتی برای ایجاد سرمایش یا گرمایش انرژی زیادی مصرف می‌کنند و برای برطرف کردن معایب این سیستم می‌توان طرح‌های جدیدی را برای تهویه طبیعی و خنک‌سازی هوا با کمترین استفاده از انرژی الکتریکی ارائه کرد که یکی از این طرح‌ها، طرح فناورانه «تهویه طبیعی هوا با استفاده از انرژی خورشید» است که از سوی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی مرکز سنقر و کلیایی ارائه شده است.


این طرح الگو گرفته از دودکش طبیعی و نیروگاه‌های خورشیدی است که با استفاده از تهویه طبیعی کار می‌کند و هوای خنک و تازه را در تابستان به داخل ساختمان انتقال می‌دهد

با این ایده می توان از انرژی خورشیدی برای به حرکت درآوردن هوا در داخل ساختمان توسط دودکش خورشیدی و استفاده از گرمای نهان تبخیر آب برای ایجاد سرمایش در بالای یک بادگیر استفاده کرد. نتایج بررسی ها نشان می دهد این طرح در مقایسه با بادگیرهای سنتی موجود دارای عملکرد نسبتاً خوبی بوده و با صرف کمترین هزینه و بدون استفاده از انرژی های فسیلی می توان در مناطق گرم و خشک محیطی مطبوع با دمای مناسب و رطوبت لازم طبق استانداردهای تهویه مطبوع فراهم کرد.


بابک حدیدی دانشجوی دوره دکتری مکانیک شاخه تبدیل انرژی دانشگاه رازی کرمانشاه و مدیر گروه مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی مرکز سنقر و کلیایی است که طرح او در کنفرانس بین‌المللی فناوری و انرژی سبز حائز عنوان «طرح برتر فناورانه» شد.


وی در گفت‌وگو با آنا درباره این طرح می‌گوید: «طرح فناورانه «تهویه طبیعی هوا با استفاده از انرژی خورشید» طرحی است که بدون استفاده از وسیله گرداننده همچون فن، کمپرسور و... و بدون مصرف هیچ‌گونه انرژی سوختی کار می‌کند و قادر است هوای فضاهای بزرگ همچون گلخانه، سالن همایش و... را تهویه کند.»


این مخترع دانشگاهی ادامه می‌دهد: «این طرح الگو گرفته از دودکش طبیعی و نیروگاه‌های خورشیدی است که با استفاده از تهویه طبیعی کار می‌کند و هوای خنک و تازه را در تابستان به داخل ساختمان انتقال می‌دهد.»


حدیدی با بیان اینکه «تهویه طبیعی هوا با استفاده از انرژی خورشید» توانایی آن را دارد که تهویه مناسب را در فصل تابستان و زمستان ایجاد کند، گفت: «این دستگاه با استفاده از اختلاف دمای بیرونی و داخلی و میزان فشار کار می‌کند و با استفاده از بستر شنی قادر خواهد بود که در شب نیز هوای مطبوع را تولید کند.»


وی با بیان اینکه حدود سه ماه روی این طرح تحقیق کرده است، اظهار کرد: «تلاش دارم که در بهبود این سیستم تهویه از روش بادگیرهای کویری استفاده کنم تا در شب‌ها هم عملکرد خوبی داشته باشد.»


گفت‌وگو: مصطفی سعیدی


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب