رایزنی برای توسعه مراودات اقتصادی با شهر آغازین جاده ابریشم
به گزارش گروه اقتصادی آن از روابط عمومی اتاق بازرگانی ایران و چین، بهمن عشقی در ابتدای این نشست با بیان این که هم ایرانیها و هم چینیها در آرزوی پیشرفت و توسعه هستند، گفت: کشور چین از دهه 1970 در مسیر توسعه گام نهاد و سرعت خیرهکنندهای را در این مسیر رقم زد. چنانکه امروز این کشور به یک قدرت جهانی تبدیل شده است.
دبیرکل اتاق تهران با بیان اینکه مسئولان ایرانی نیز در تلاش هستند پیشرفتی متناسب با جایگاه و ظرفیتهای کشور حاصل کنند، افزود: هیچ کشوری همچون چین نمیتواند به توسعه اقتصادی ایران کمک کند. به طور قطع، هیچ کشوری در غرب آسیا نیز همچون ایران نمیتواند برای چین، شریک و همراهی مفید و پرتوان باشد.
عشقی با اشاره به اینکه اتاق تهران به عنوان قدیمیترین تشکل غیردولتی در کشور شناخته میشود، ادامه داد: اگر بتوانیم ارتباط موثری میان اتاق تهران و استان شانسی و به ویژه شهر شیان ایجاد کنیم، بدین معناست که امکان ارتباط حدود 40 تا 50 درصد اقتصاد کشور با فعالان اقتصادی چین برقرار شده است.
او ادامه داد: ظرفیت اقتصادی استان بزرگ شانسی، توانایی جمهوری خلق چین در سرمایهگذاری و نیاز ما به جذب سرمایهگذاری خارجی، ثبات سیاسی ایران و قرابت دیدگاههای سیاسی دو دولت، دلایل قابل قبولی برای توسعه ارتباطات میان تهران و استان شانسی به شمار میرود.
عشقی با اشاره به اینکه استان شانسی نقطه آغاز راه ابریشم است، گفت: دولت چین موضوع «یک راه- یک کمربند» را به عنوان یک ایده سیاسی و اقتصادی مطرح کرده است. از این رو، فرصت مناسبی است که با نگاه جدید به این ایده، اسباب توسعه مناسبات اقتصادی میان دو استان تهران و شانسی را برقرار کنیم.
دبیر کل اتاق تهران تصریح کرد: دنیا نیازمند صلح است و صلح جز با توسعه مناسبات اقتصادی حاصل نمیشود. بنابراین امیدواریم ما در اتاق تهران و متولیان استان شانسی آغازگر توسعه مراودات میان این دو منطقه باشیم.
شانسی، سومین استان برتر مطالعاتی و تحقیقاتی در چین
در ادامه این نشست، خانم فنگ یوجو که سرپرستی این هیات را بر عهده داشت، با اشاره مجدد به اینکه استان شانسی، مبدا راه ابریشم است، گفت: امروز در پکن، اجلاسی در رابطه با یک راه یک کمربند برگزار میشود که سران 29 کشور در آن حضور مییابند و این اجلاس میزبان بیش از 1500 نماینده از کشورهای مختلف خواهد بود. لازم است به این نکته نیز اشاره کنم که بیش از 77 کشور در مسیر راه ابریشم قرار دارند.
او سپس به معرفی ظرفیتهای شهر متبوع خویش پرداخت و گفت: شهر شیان شهر تولید انرژی است و در حوزه کشاورزی نیز فعال است. این شهر مانند ایران از گاز، میعانات گازی و معادن غنی است.
فنگ یوجو اهداف سفر این هیات به ایران را آشنایی با وضعیت اقتصادی ایران برای افزایش مراودات و نیز دستیابی به مشاهدات ملموس تر از محیط کسب و کار ایران برشمرد.
به گفته اعضای هیات تجاری استان شانسی چین، این استان دارای حدود 30 میلیون نفر جمعیت است و با برخورداری از حدود 100 دانشگاه و 1300 مرکز تحقیقاتی به عنوان سومین استان برتر چین در حوزه تحقیقات شناخته میشود. همچنین بر اساس توضیحاتی که ارائه شد، این استان در سه بخش انرژی، کشاورزی و صنعت هوایی جزو استانهای سرآمد چین به شمار میرود.
ژایی جونجهای معاون ارتباطات بینالملل این استان نیز طی سخنانی با اشاره به اینکه بیشتر اعضای این هیات را فعالان بخش خصوصی استان شانسی تشکیل میدهند هدف از اعزام این هیات را افزایش مطالعات برای اجرایی شدن ایده یک راه – یک کمربند خواند و گفت: ما به اینجا آمده ایم تا تجاربمان را با شما به اشتراک بگذاریم.
پیشنهاد انعقاد تفاهمنامه
در ادامه این جلسه، محمدرضا بختیاری، معاون امور بینالملل اتاق تهران، به روابط دیرینه ایران و چین در حوزههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی اشاره کرد و گفت: چین در یک دهه گذشته به یکی از شرکای مهم ایران در عرصه اقتصادی تبدیل شده و به همین جهت لازم است در جهت توسعه هر چه بیشتر روابط و رفع موانع افزایش مراودت اقتصادی و تجاری اقدام کنیم.
بختیاری با بیان اینکه قرن حاضر قرن توسعه اقتصادی آسیاست، افزود: حجم مبادلات تجاری ایران و چین در دورهای به حدود 50 میلیارد دلار رسید و این میزان مربوط به دوران اعمال تحریمهاست. اکنون که تحریمها از میان برداشته شده، فرصتهای بسیاری برای افزایش این حجم مبادلات وجود دارد.
معاون امور بینالملل اتاق تهران با اشاره به کاهش ارزش تجاری ایران و چین به حدود 30 میلیارد دلار گفت: البته ما عامل رقابت را نادیده نمیگیریم. اکنون درهای کشور برای تجارت با دیگر کشورها گشوده شده و چین باید با این کشورها رقابت کند. هرچند چین در شرایط سخت در کنار ما قرار گرفت و ما سعی میکنیم در توسعه همکاریها این مساله را مدنظر قراردهیم. برای نمونه فرصتهای بسیاری برای سرمایهگذاری مشترک وجود دارد و ما میتوانیم طرحهای آماده سرمایهگذاری را به چین عرضه کنیم.
بختیاری در ادامه نسبت به افزایش رفت و آمدها تاکید کرد و گفت: گاهی مشکلاتی در صدور ویزا برای شهروندان ایرانی توسط چین به وجود میآید که لازم است این موارد تسهیل شود. همچنین رفع مسایل بانکی بین دو کشور نیز به توسعه روزافزون دادوستدها کمک میکند.
معاون بینالملل اتاق تهران، به منظور تسریع در تبادل اطلاعات فعالان اقتصادی تهران و استان شانسی پیثشنهاد انعقاد یک تفاهمنامه را مطرح کرد.
در ادامه اعضای هیات چینی ، ضمن معرفی خود از تمایلشان نسبت به سرمایهگذاری مشترک در ایران در حوزههای معدن، مخابرات، ساخت و ساز و حوزه کشاورزی سخن گفتند.
انتهای پیام/