دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 ارديبهشت 1396 - 09:29
جایگاه ایمونوآنکولوژی در درمان سرطان؛

علائم سرطان ریه را بشناسید

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به جایگاه ایمونوآنکولوژی در درمان سرطان و تشریح علایم سرطان ریه گفت: این روش درمانی می‌تواند پنجره جدیدی را در درمان سرطان و با حداقل عوارض باز کند.
کد خبر : 179609

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حمید سعیدی ساعدی با اشاره به برگزاری همایش یک روزه ایمونوآنکولوژی اظهار کرد: این همایش با هدف آشنایی با مبانی ایمونوآنکولوژی و جایگاه این روش درمانی در هتل استقلال تهران برگزار می‌شود و سخنرانانی از گروه ایمونولوژی پایه، ایمونوانکولوژی بالینی، پزشکی هسته‌ای، رادیوتراپی و آنکولوژی در آن حضور دارند.


این دانشیار رادیوتراپی و انکولوژی ادامه داد: هدف از برگزاری همایش یک روزه ایمونوانکولوژی آشنایی انکولوژیست‌ها با روش‌های درمانی جدید بوده که به نظر می‌آید در سال‌های آینده جایگاه مهمی را در حوزه سرطان داشته باشد؛ البته در درمان سرطان بهتر است جراحی، شیمی‌درمانی، رادیوتراپی هریک در جایگاه خود و براساس شرایط بیمار و بیماری تجویز شود ودر این بین رشته ایمونوتراپی یا ایمونوانکولوژی می‌تواند دیدگاه و پنجره جدیدی را در درمان سرطان و درمان هدفمند این بیماری با حداقل عوارض، پدید آورد.


وی اضافه کرد: هدف ما این بوده که آنکولوژیست‌ها با روش درمانی ایمونوتراپی(یک روش درمانی برای برخی بیماری‌ها از جمله سرطان است که با تحریک یا سرکوب پاسخ سیستم ایمنی عمل می‌کند) آشنا شوند و جایگاه درمانی آن را بشناسند و این مساله در سرطان‌های شایع مثل سرطان سینه، ریه، گوارش، تخمدان، مجاری ادراری - تناسلی و ملانوم، بسیار حائز اهمیت است.


سعیدی ساعدی با بیان اینکه روش‌های جدید درمانی با حداقل عوارض می‌تواند امید تازه‌ای را برای بیمار و پزشک درمانگر ایجاد کند، گفت: سایر تخصص‌ها همچون متخصصین جراحی، ارولوژی، زنان، گوارش، ریه، ایمونولوژی بالینی، متخصصین داخلی، پزشکان عمومی و پرستاران حضور دارند تا بتوانند با این روش درمانی بیشتر آشنا شوند.


وی در ادامه به علل شیوع سرطان اشاره کرد و گفت: تمامی علل و عوامل دخیل در پیدایش و افزایش شیوع سرطان شناسایی نشده و شناسایی دقیق عوامل محیطی و زمینه‌ای نیازمند مطالعات بالینی وسیع است ولی عوامل خطری همچون مصرف سیگار، چاقی، کم تحرکی، آلودگی‌های غذایی و محیطی، مواد سمی،امواج و میدان‌های مغناطیسی در کنار عوامل زمینه‌ای و ژنتیکی، می‌توانند در پیدایش و افزایش سرطان‌ها دخیل باشند.


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ارتباط با سرطان ریه گفت: این سرطان در محیط‌هایی که آلودگی هوا بیشتر باشد امکان بروز آن نیز افزایش می‌یابد که علائم آن معمولا به صورت سرفه‌های طولانی و ماندگار بوده که گاهی همراه با خلط خونی و تنگی نفس است. همچنین دردهای قفسه سینه،‌ ضعف و بی‌حالی از دیگر علائم سرطان ریه به شمار می‌رود.


سعیدی ساعدی گفت: از آنجایی که بسیاری از سیگاری‌ها ممکن است این علائم را داشته باشند و وجود این علایم را به استفاده از سیگار مرتبط بدانند، باعث می‌شود دیرتر به پزشک مراجعه ‌کرده و این موضوع احتمال خوب شدن و علاج آنها را کاهش می‌دهد.


براساس این گزارش؛ همایش یک روزه ایمونوانکولوژی، ۲۸ اردیبهشت ماه در هتل استقلال تهران با حضور صاحبنظران و اساتید حوزه رادیوتراپی و انکولوژی، که با تجویز شیمی درمانی و رادیوتراپی، نقش محوری در درمان سولیدتومورها (تومورهای توپر)،شامل تومورهای پستان، ریه، گوارش، تخمدان، مثانه و...... دارند، برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب