دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 ارديبهشت 1396 - 13:39
گفت‌وگوی تفصیلی آنا با رئیس فدراسیون جودو؛

احساس کردم جودو نفس‌های آخرش را می‌کشد/ سرنخ، دست مربیان ایرانی است/ بعد از رفتنم روند رشد جودو متوقف شد

محمد درخشان گفت: در سال‌های گذشته اتفاقاتی در جودو افتاد که احساس کرد این رشته ورزشی نفس‌های آخرش را می‌کشد و اگر دست به کار نشوم شاید جودو به تاریخ بپیوندد.
کد خبر : 179072

امیرحسین فلاح، گروه ورزشی- جودوی ایران در سال‌های گذشته حال و روز خوشی نداشت و نتوانست افتخارات گذشته‌اش را تکرار کند. رشته ورزشی که در سال‌های گذشته با حضور قهرمانانی چون محمود میران، آرش میراسماعیلی و مسعود حاجی‌آخوندزاده همیشه در میادین بین المللی حرف‌های زیادی برای گفتن داشت اما در این سال‌ها هیچ نشانه‌ای از سال‌های درخشان این رشته در ایران نبود. دوران طلایی جودو ایران در زمان حضور محمد درخشان رقم خورد. مردی که بین سال‌های 75 تا 86 در راس این رشته ورزشی بود. درخشان از مهرماه 95 بار دیگر سکان‌دار جودوی ایران شد تا بتواند این کشتی به گل نشسته را به ساحل آرام برساند.


* از سال 75 تا 86 در راس فدراسیون جودو حضور داشتید و حدود 9 سال هم از جودو دور بودید، طی این مدت چه اتفاقاتی افتاد که باعث شد تا شما تصمیم بگیرید که به فدراسیون جودو برگردید؟


- خیلی امیدوار بودم که بعد از رفتنم از فدراسیون، این رشته ورزشی به روند رو به رشدش ادامه دهد اما اتفاقاتی افتاد که در نهایت این روند رو به رشد متوقف شد و جودوی ما بخاطر تغییرات زیادی که در راس فدراسیون مواجه شد دچار مشکلاتی شد که در نهایت این مشکلات باعث شدند تا جودو رو به افول برود. البته این افول و عقب ماندگی تا جایی قابل تحمل بود اما کم‌کم متوجه شدیم که جودو در حال کشیدن نفس‌های آخرش است و آخرین امیدی هم که داشتیم رستگار بود و وقتی دیدیم وی هم با آن وضعیت از جودو رفت برای اینکه جودو به تاریخ نپیوندد در انتخابات شرکت کردم.


* دلایلی که طی این 9 سال باعث توقف پیشرفت جودو در ایران شد چه بود؟


-همه عوامل اعم از تغییرات زیاد مدیریتی، نبود ورزشکاران خوب و کادر فنی تاثیرگذار بودند و نمی‌توانیم بگویم کدام عامل بیشترین تاثیر را داشت. در ورزش قهرمان شدن پلکانی است و سختی های زیادی را می‌طلبد اما افت و نتیجه بدگرفتن خیلی سریع اتفاق می‌افتد. به عنوان مثال در 12 اردیبهشت 87 تیم ملی جودو قهرمان آسیا شد و به فاصله یکسال در مسابقات بعدی یک برنز آوردیم و یک برنز هم به دلیل اینکه حریف به دلیل مصدومیت حاضر نشد. اگر تاریخ را ببینیم و عوامل موفقیت و عوامل شکست را دنبال کنیم نیاز به گفتن از جانب من نیست می‌توان گفت که چرا جودو به این روز رسید.


نمی‌خواهیم به حواشی بپردازیم و طی 8 ماهی که در فدراسیون بودم کمترین حاشیه‌ای داشتیم. قرار نیست که جواب هر کس را بدهیم و باید به آینده نگاه کنیم و به فکر پیشرفت جودو باشیم

*حدود هشت ماه است که در راس فدراسیون قرار گرفته‌اید، برنامه‌های شما برای ادامه کار در جودو چیست؟


- برنامه اصلی من این است که شرایطی که برای جودو بوجود آمده را حل کنم. از جنبه‌های مختلفی برای جودو مشکلاتی بوجود آمده و ما باید از همه جوانب این مشکلات را بررسی کنیم. به عنوان مثال از نظر توسعه جودو باید کار کنیم در منار این موضوع هدف اصلی ما رشد این رشته در ایران است. باید توسعه جودو را به عددی برسانیم که از نظر استعدادهای موجود در ایران همخوانی داشته باشد. از نظر قهرمانی هم باید جودو را به حد مطلوب برسانیم. جودوی ما همیشه در اوزان مختلف ورزشکاران خوبی داشت. به عنوان مثال در 60 کیلوگرم سرلک و آخوندزاده، در 66 کیلو میراسماعیلی و غفار و در سنگین وزن هم میران و رودکی از آماده‌ترین‌های جهان بودند و تیم پر مهره‌ای داشتیم و هیچ کدام از ورزشکاران ما حاشیه امنیت نداشتند. ما می‌خواهیم در تیم ملی این رویه را دوباره به‌وجود بیاوریم تا ورزشکاران ما در اوزان خودشان رقبای جدی داشته باشند تا بتوانند با تلاش بیشتر در تیم ملی حضور داشته باشند.



*از نظر اخلاقی هم جودوی ایران حاشیه‌های زیادی را طی سال‌های گذشته پشت سر گذاشت.


-کمتر دنبال حاشیه‌های چندسال گذشته هستیم. بعضی از دوستان چند سال گذشته در رسانه ملی با صحبت‌های خودشان جودو را به حاشیه بردند و به شخصه نمی‌خواهم به این مسائل دامن بزنم. ورزشکاران ما هم در چند مسابقه بی‌اخلاقی انجام دادند و در مسابقات داور را کتک زدند که حاشیه‌های زیادی برای تیم ملی بوجود آمد. این مسائل هم باید حل شود. دوستانی هستند که می‌خواهند ما را تحریک کنند و ما را به حاشیه ببرند ولی ما نمی‌خواهیم به حواشی بپردازیم و طی هشت ماهی که در فدراسیون بودم کمترین حاشیه‌ای داشتیم. قرار نیست که جواب هر کس را بدهیم و باید به آینده نگاه کنیم و به فکر پیشرفت جودو باشیم.


* در بحث داوری هم ما در چند سال گذشته نتوانستیم داوران خوب بین المللی را در جودو داشته باشیم.


-پیشرفت داوری می‌تواند به رشد جودو کمک زیادی کند. در المپیک چین یک داور المپیکی داشتیم ولی داوری ما هم ضعیف شده‌ است و در سال‌های گذشته داوران خوب بین‌المللی تربیت نکردیم. ما باید داوری خودمان را هم تقویت کنیم و زمانی که داوری ما پیشرفت کرد جودو ما هم گسترش پیدا می‌کند.


* در مورد کادر فنی چه برنامه‌هایی دارید؟


-به دنبال انتخاب کادر فنی هستیم که به‌روز باشد، البته اولویت اصلی ما مربیان ایرانی هستند. دنبال آن هستیم تا از خارجی‌ها کمک بگیریم ولی سرنخ دست مربیان ایرانی باشد. ما به دنبال مربیان خارجی هستیم اما نه به عنوان سرمربی تیم ملی بلکه به عنوان کمک مربیان ایران.


عضو هیات رئیسه اتحادیه آسیا هستم و در سه کمیسیون فدراسیون جهانی هم عضو هستم، ولی برنامه‌ای داریم تا در کرسی‌های مهم فدراسیون جهانی مثل کمیته داوران و کمیته مسابقات افرادی را داشته باشیم

* مثل اینکه دنبال مربیان اوکراینی هستید؟


-با سه گزینه اوکراینی مذاکره کردیم که یک نفر از آنها برای دیدن شرایط جودو به ایران آمد اما به توافق نرسیدیم اما در حال حاضر دنبال رایزنی با یک مربی فرانسوی هستیم.


* از نظر مالی، فدراسیون شرایط پرداخت دستمزد مربیان باکیفیت جودوی جهان را دارد؟


- فدراسیون جهانی جودو در زمینه جذب مربیان خارجی برای تیم‌های ملی کمک مالی می‌کند. مربیانی که ما دنبال آنها هستیم دستمزد ماهانه آنها حدود 4-5 هزار یورو است که ما حدود سه هزار یورو را از فدراسیون جهانی دریافت می‌کنیم.


* سرمربی تیم ملی چه زمانی انتخاب می‌شود؟


- سرمربی تیم ملی آقای زارعیان است اما چون عملا تیم بزرگسالی نداشتیم فعلا او آماده‌باش است تا تیم ملی تشکیل شود و هدایت این تیم را بر عهده بگیرد.


* تیم ملی در اولین رقابت سال 96 در گرجستان نتایج خوبی نگرفت.


- ما در مسابقات گرجستان نتایج خوبی نگرفتیم و دنبال نتیجه گرفتن هم نبودیم. جوانانی که به این مسابقات اعزام شدند فعلا باید کار کنند. آنان جودوکاران آینده‌داری هستند. این رویه در فدراسیون ادامه خواهد داشت به طوریکه ما در مسابقات گرندپریکس آذربایجان که در سطح بالایی برگزار می‌شود توقع نتیجه گرفتن از جودوکاران خودمان را نداریم.


* پس در حال حاضر نمی‌توان روی این ملی‌پوشان حساب باز کرد؟


-برنامه ما برای سال‌های آینده است. زمانی که در سال 75 به فدراسیون جودو آمدم فقط میران و ساریخانی در تیم ملی بودند اما بعدها شاهد بودیم که چه نفراتی را به جودوی ایران معرفی کردی. در این مقطع زمانی هم دنبال این هستم تا در سال‌های آینده ملی‌پوشان خوبی را تحویل جودو ی ایران بدهیم.


*قصد استفاده از ورزشکاران باتجربه مثل میران و میراسماعیلی را در جودو دارید؟


-هر کسی برای خودش شرایط زندگی دارد و ما هم در ساحتار خودمان قوانینی داریم، اما هر کسی بتواند به جودوی ایران کمک کند ما دست او را می‌فشاریم.


*از نظر بودجه فدراسیون جودو در چه شرایطی به سر می‌برد؟


-بودجه فدراسیون جودو مثل جاهای دیگر کشور ایده‌آل نیست، اما سیاست ما این است که از پولی که می‌گیریم حداکثر استفاده را بکنیم. تلاش می‌کنیم بودجه ما بیشتر شود اما برنامه ما این است که با همین بودجه موجود بهترین نتیجه را کسب کنیم. فکر می‌کنم بودجه، امکانات و ظرفیت‌های ایران کم نیست و اگر آنها را خوب استفاده کنیم برنامه ما عملی می‌شود.



*شما تجربه حضور در کمیته بازاریابی فدراسیون فوتبال را دارید. در زمینه جذب اسپانسر چقدر می‌توانید برای جودو موثر باشید؟


- طی هشت ماه گذشته پنج اعزام داشتیم این اعزام‌ها از پول دولت نبود و از ارتباطات خودمان استفاده کردیم تا خیلی جاها را مجانی برویم و خیلی از اردوها هم با هزینه‌های کمی برگزار شود.


* وضعیت جودوی ایران در فدراسیون‌های بین المللی چگونه است؟ آیا در فدراسیون جهانی صاحب کرسی‌های مهم هستیم؟


-من خودم عضو هیات رئیسه اتحادیه آسیا هستم و در سه کمیسیون فدراسیون جهانی هم عضو هستم، ولی برنامه‌ای داریم تا در کرسی‌های مهم فدراسیون جهانی مثل کمیته داوران و کمیته مسابقات افرادی را داشته باشیم. البته قبلا که در فدراسیون حضور داشتیم افرادی را در این کمیته‌ها داشتیم ولی در حال حاضر نداریم و برنامه‌ای داریم تا در این زمینه هم صاحب کرسی شویم.


*مشکل جواد محجوب که در اردوهای تیم ملی شرکت نمی‌کرد حل شد؟


-از محجوب دعوت کردیم. از نظر ما حضور وی مشکلی ندارد. او از ورزشکاران خوب ما است و اگر در اردو شرکت کند به طور حتم آینده خوبی دارد. ما او را دعوت کردیم و خودش باید شرایط زندگی‌اش را درنظر بگیرد و تصمیم بگیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب