فرانسویها چطور ترامپشان را شکست دادند؟
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از دیلینیوز، رقابت میان امانوئل ماکرون و ماریل لوپن، نامزد افراطی راستگرا باعث پدیداری هراس در اتحادیه اروپا و حتی جهان شده بود.
اتحادیه اروپا بیم آن داشت که پیروزی لوپن و به راه افتادن جریان خروج فرانسه از اتحادیه اروپا (فرگزیت) بعد از خروج بریتانیا از این اتحادیه (برگزیت) بتواند ضربهای مهلک به اتحادیه اروپا وارد کند.
فرانسه ششمین اقتصاد بزرگ جهان را در اختیار دارد و حالا پس از آلمان مهمترین کشور اتحادیه اروپاست. بنابراین این استدلال بیدلیل نبود که خروج فرانسه از اتحادیه اروپا به معنای مرگ این بلوک اروپایی است.
جهان نیز در این هراس قرار داشت که پیروزی لوپن، دولتی همانند دولت ترامپ در فرانسه را به قدرت برساند. در بحبوحه بحران پناهجویی به قدرت رسیدن چنین دولتی که خواستار اخراج پناهجویان است تنها میتوانست بر عمق یکی از بزرگترین بحرانهای کنونی جهان بیفزاید.
اما این نگرانیها شب گذشته برطرف شد. ماکرون با یک حاشیه امنیت زیاد توانست به کاخ الیزه راه پیدا کند. او در مجموع تقریبا 65 درصد آرا را به خود اختصاص داد. هر چند از آنجا که پارلمان این کشور در اختیار حزب تازه تاسیس ماکرون نیست احتمالا او با مشکلات فراوانی روبهرو خواهد بود، اما پیروزی او به زعم ستون نویس شماره روز گذشته لوموند سقوط فرانسه به جهنم را برای حداقل پنج سال به تعویق انداخت.
این موضوع فقط در سایه مشارکت بالای مردم فرانسه به دست آمد. مردم فرانسه بالاترین نرخ مشارکت در انتخابات در اروپا و جهان را دارند. عموما در این کشور، میزان مشارکت در انتخابات 73 تا 85 درصد برآورد میشود. در انتخابات شب گذشته 76 درصد از واجدان شرایط رای پای صندوقها حاضر شدند.
بنابراین فرانسه میتواند امیدوار باشد که در سایه مشارکت بالای مردم در انتخابات از تکرار آن چه که در کشورهای دیگر رخ داد و به پیروزی راستگراهای افراطی منجر شد، جلوگیری کند.
حقیقت آن است که مجاب کردن مردم برای اعتماد به ساختارها و مشارکت در انتخابات از جمله مهمترین مشکلات احزاب کنونی اروپاست. آنها میدانند که هر چه میزان مشارکت پایینتر بیاید احزاب افراطی میتواند با تکیه بر اقلیتی منسجم به پیروزی برسند.
انتخابات فرانسه برای احزاب اروپایی درسهای زیادی دارد. از یک سو راه نیافتن هیچ یک از احزاب سنتی فرانسه به دور دوم انتخابات نشان میدهد که باید تحولات در چهره سیاسی اروپا ایجاد شود.
از سوی دیگر این انتخابات نشان داد که باید همیشه برای حضور مردم در انتخابات امیدهایی وجود داشته باشد. اگر این احزاب میخواهند به دره افراطگرایی نغلطند مشارکت مردم در انتخابات تنها فرصت است.
انتهای پیام/