دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 ارديبهشت 1396 - 11:52

پاسخ دبیرخانه شورای عالی عتف به ادعای یکی از نامزدهای ریاست جمهوری

روابط عمومی دبیرخانه شورای عالی عتف در پاسخ به مسائل مطرح شده در مناظره عصر روز گذشته داوطلبان دوازدهمین دوره ریاست جمهوری اطلاعیه‌ای صادر کرد.
کد خبر : 177281

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) متن این اطلاعیه به شرح زیر است:


«در دولت یازدهم یکی از مهمترین زیرساخت‌های علم و فناوری کشور که مناطق ویژه علم و فناوری (کریدور) نام دارد؛ در 5 استان کشور شامل اصفهان، خراسان رضوی، یزد، آذربایجان شرقی و بوشهر این مناطق ایجاد شده، استقرار یافته و فعالیت می‌کند. این مناطق توسط شورای عالی عتف که تحت ریاست مستقیم رئیس‌جمهور محترم فعالیت دارد، ایجاد شده است و یکی از نهادهای مهم در کشورهای پیشرفته بوده که تضمین‌کننده ارتقای اقتصاد، اشتغال و فناوری در این کشورها بوده است و در دنیای پیشرفته اکوسیستم کارآفرینی، تولید فناورانه و تقویت اقتصاد را مهیا می‌نماید.


نه تنها طرح‌های کلان ملی متوقف نشده‌اند بلکه در این دولت ارزیابی، ساماندهی و هدفمند شده‌اند و مهم‌تر از همه با اقدامات انجام شده در این دولت برای تعدادی از این طرح‌ها متقاضی و مشتری پیدا شده است، زیرا طبق قانون یک شرط اصلی وجود متقاضی و مشتری برای این طرح‌ها بوده است. (هم‌اکنون 34 طرح کلان ملی در حال انجام است)


میزان پیشرفت این طرح‌ها چهار درصد بیشتر از پیش‌بینی انجام شده براساس بودجه تخصیص داده شده است. در دولت یازدهم شش‌بار جلسه شورای عالی عتف با حضور 12 عضو کابینه و سایر مقامات ارشد نظام تشکیل شده است و همچنین حداقل هر ماه یکبار جلسات کمسیون دائمی شورای عتف با حضور معاونین تمامی وزارتخانه ها و دستگاه‌های عضو تشکیل شده است.


در این جلسات مقررات و آیین‌نامه‌های مهمی همچون شرح تفصیلی وظایف و اختیارات شورای عالی عتف، شیوه‌نامه نظارت و ارزیابی علم و فناوری کشور، برنامه آینده‌پژوهی کشور، تصویب مقررات هزینه کرد پژوهش و فناوری در تمامی دستگاه‌های دولتی و عمومی و تصویب در مجلس شورای اسلامی و موارد مهم دیگری تصویب و در دستگاه‌های تابعه دولت در حال اجرا می‌باشد.


نظام ارزیابی و ثبت فعالیت‌های علمی پژوهشی کشور و نظارت بر هزینه‌کرد برای پژوهش در تمامی دستگاه‌های دولتی و نیمه‌دولتی (ثبت در سامانه ملی سمات) و گزارش آن به مجلس شورای اسلامی در این دولت به شکل منظم و مدون انجام شده است و سامانه‌های مهمی همچون سامانه عرضه و تقاضای پژوهش (ساعت) به منظور ارتباط بین متقاضیان پژوهش و پژوهشگران توسط شورای عالی عتف راه‌اندازی شده است»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب