دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 ارديبهشت 1396 - 12:04
در مراسم افتتاحیه جشنواره مخترعان دانشگاه آزاد اسلامی؛

معاون برنامه‌ریزی بنیاد ملی نخبگان: باید به سمت شرکت‌های نوآور حرکت کنیم/ شرکت‌ها جای اختراع هستند، نه دانشگاه‌ها

مراسم افتتاحیه ششمین جشنواره مخترعان دانشگاه آزاد اسلامی و هشتیمن جشنواره رویش بنیادهای نخبگان پهنه دماوند (تهران، البرز، سمنان، گلستان و مازندران) صبح امروز در سالن شهید مطهری دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
کد خبر : 176604

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر غلامعلی منتظر، معاون برنامه‌ریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان در این مراسم گفت: «ما در بنیاد ملی نخبگان تمام تلاش‌مان این است تا آحاد نخبگان را زیر پوشش خود قرار دهیم و برای آن‌ها برنامه‌ریزی کنیم که چگونه به این کشور خدمت کنند. در این زمینه برای برگزاری جشنواره مخترعان در سه سال اخیر تلاش‌های زیادی از سوی دکتر واشقانی فراهانی، دکتر ثمری و مهندس طباطبایی در دانشگاه آزاد اسلامی انجام شده است و این جشنواره نمونه بارز همکاری بین دو مجموعه را نشان می‌دهد که اکنون به ثمر نشسته است.»


منتظر ادامه داد: «کشف خلاقیت‌های ذهنی افراد یکی از اهداف ما در بنیاد و در برگزاری این جشنواره بوده است. هیات داوران این جشنواره شامل اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد و سایر دانشگاه‌های کشور است و به نظر من این جشنواره نقطه آزاد یک فرآیند کاملا طولانی است.»


او افزود: «طرح‌های برتر این جشنواره از سوی بنیاد ملی نخبگان حمایت می‌شود و ما تلاش می‌کنیم تا مخترع اختراع خود را ارتقا دهد و از آن‌ها حمایت مالی هم می‌کنیم تا در نهایت به یک محصول نیمه‌صنعتی تبدیل شود که این پروسه تا یک و نیم سال طول می‌کشد. در مرحله بعد سعی می‌کنیم مخترع را برای تبدیل شدن به یک شرکت هدایت کنیم و این پروسه نیز سه تا پنج سال طول می‌کشد. در نهایت می‌خواهیم از بین مخترعان این جشنواره 5 شرکت فوق‌العاده و بازارمحور به وجود بیاید؛ البته بنیاد نخبگان حمایت‌ها و تسهیلات دیگری را هم برای دانشجویان، دانش‌آموزان یا فارغ‌التحصیلان در نظر گرفته است.»


او به بحث اختراع و نوآوری در سطح جهانی اشاره کرد و گفت: «آنچه تجربه جهانی می‌گوید این است که بحث اختراع و نوآوری به شدت به هم وابسته هستند اما در سیاست ما این دو کاملا از هم جدا هستند. ایران در سال 2015، 64 اختراع ثبت کرده است و رتبه 54 را در رده ثبت اختراعات داشته است. این در حالی است که عربستان تقریبا 6 برابر ما اختراع ثبت کرده است بنابراین ما باید به سمتی حرکت کنیم که شرکت‌هایی داشته باشیم نوآور باشند و نباید ثبت اختراعات ما هم مثل افزایش تعداد مقالات ما در سطح جهان باشد باید به توسعه کشور بینجامد.»


منتظر گفت: ‌«دانشگاه‌های جهانی بر خلاف تصور ما جای خوبی برای اختراع نیستند. قرار نیست اختراع حتما از دانشگاه‌ها بیرون بیاید. مجموعه اختراعات دانشگاه‌های برتر جهان کمتر از تعداد اختراعاتی است که توسط یک شرکت خاص ثبت شده است.»


معاون برنامه‌ریزی بنیاد ملی نخبگان به موضوع اختراعات ثبت شده هم در ایران و جهان اشاره کرد و گفت:‌ «بیشترین اختراعات ما در کشور در حوزه پزشکی است و حتی در این جشنواره هم بیشترین‌ها در حوزه پزشکی و پیراپزشکی است اما در جهان بیشترین اختراعات در حوزه‌های برق، ‌مهندسی و نرم‌افزار است و از همین طریق هم اقتصاد خود را توسعه می‌دهند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب