دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 ارديبهشت 1396 - 16:30
در مراسم معارفه سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی مطرح شد؛

ایجاد فضای نقد و گفت‌وگو ویژگی دانشگاه اسلامی است/ ضرورت احیای مرکز آزمون و تقویت ارتباط مجلس و دانشگاه

در مراسم معارفه سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی بر ضرورت ایجاد فضای نقد و گفت‌وگو در دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک دانشگاه اسلامی و توجه به اجرایی کردن فرهنگ کارآفرینی و توسعه آن در دانشگاه تاکید شد.
کد خبر : 176423

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، حجت الاسلام ابراهیم کلانتری در مراسم معارفه دکتر علی‌محمد نوریان که با حضور دکتر علی‌اکبر ولایتی رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه برگزار شد، گفت: «انسان‌سازی، ایجاد تعهد، مقابله با استکبار و... از ویژگی‌های دانشگاه اسلامی است، اگر روزی به قله‌های علم دست یافتیم، دانشگاهی اسلامی داریم. برخلاف تصور بسیاری، در دانشگاه اسلامی فضای گفت‌وگو، آزاداندیشی، نقد و... حاکم است.»


معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی به سابقه تاسیس دانشگاه در ایران اشاره کرد و افزود: «صد سال پس از تاسیس نظامیه‌ها در ایران، ‌اروپاییان برای نخستین بار اقدام به تاسیس دانشگاه کردند. بعدها تحولات بزرگی در اروپا و غرب به وجود آمد و ماهیت دانشگاه‌ها تغییر کرد و ما نیز دانشگاه را مجددا از آنها نسخه‌برداری کردیم.»


او ادامه داد: «دانشگاه‌ها در زمان پیش از انقلاب به لحاظ فرم و محتوا دارای چند ویژگی اصلی بودند که اولین آنها ریشه‌کنی دین از کشور بود. این ویژگی هویت دانشگاه‌های غربی بود. آنها می‌خواستند دانشگاهی لیبرال را به تمام معنا نهادینه کنند.»


کلانتری به ویژگی دوم دانشگاه‌ها در زمان قبل از انقلاب اشاره کرد و گفت: «از بین بردن فرهنگ بومی و ملی، دیگر ویژگی دانشگاه‌ها بود. نهادینه کردن وابستگی در همه ابعاد وجودی کشور مانند علم، صنعت، فناوری و... نیز از دیگر خصوصیات دانشگاه‌های آن دوران بود. با وقوع انقلاب و لطف خداوند، مسیر دانشگاه‌ها کاملا متحول شد و دانشگاه‌ها در خدمت اسلام قرار گرفت.»


او به سابقه تاسیس انجمن‌های اسلامی در سال 1341 اشاره کرد و گفت: «نخستین گروه‌های انجمن اسلامی از سوی دانشجویان ناب مسلمان آن دوران تشکیل شد که با امام خمینی (ره) دیدار و بیعت کردند. متن سخنرانی آن روز امام (ره) نیز در دانشگاه‌ها منتشر شد.»


معاون فرهنگی و دانشجویی در ادامه گفت: «حضرت امام (ره) در پیام نوروزی سال 1359 در بیانیه‌ای متشکل از 11 بند از تحول همه جانبه در دانشگاه‌ها سخن گفتند و انقلاب فرهنگی برای نخستین بار از سوی ایشان مطرح شد. امام (ره)‌ به اندازه یک کتاب درباره ویژگی‌های دانشگاه اسلامی سخن گفتند و آن را کاملا تشریح کردند که همان سخنان می‌تواند سرلوحه کار ما قرار گیرد.»


او افزود: «انسان‌سازی، ایجاد تعهد، مقابله با استکبار و... از ویژگی‌های دانشگاه اسلامی است، اگر روزی به قله‌های علم دست یافتیم، دانشگاهی اسلامی داریم. برخلاف تصور بسیاری، در دانشگاه اسلامی فضای گفت‌وگو، آزاداندیشی، نقد و... حاکم است.»


کلانتری ادامه داد: «در دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه مسائل فرهنگی گام‌های خوبی برداشته شد اما به آن حد مطلوب و مورد انتظار نرسید، امیدواریم با تلاش همکاران بتوانیم به سرمنزل مقصود دست یابیم.»


منادی‌سفیدان: ضرورت احیای مرکز آزمون و تقویت ارتباط مجلس و دانشگاه


همچنین دکتر علیرضا منادی‌سفیدان معاون امور مجلس دانشگاه آزاد اسلامی در این جلسه تاکید کرد ایجاد رابطه مناسب میان نمایندگان و دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی و بازیابی ارتباط این دانشگاه با مجلس و دولت مهمترین برنامه‌های حوزه معاونت امور مجلس است.


منادی به اهمیت تقویت ارتباط میان مجلس و دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: «این دانشگاه از ابتدا برمبنای حمایت‌های مجلس فعالیت کرده است و حمایت نمایندگان مجلس در برهه‌های زمانی مختلف نقش موثری در توسعه این دانشگاه داشته است.»


اوافزود: «اکنون تعداد دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی 5/5 برابر وزارتخانه‌های علوم و بهداشت است اما هیچ‌گونه بودجه‌ای از دولت دریافت نمی‌کند.»


منادی سفیدان درباره برنامه‌های معاونت امور مجلس دانشگاه آزاد اسلامی در آینده، گفت: «ایجاد رابطه مناسب میان نمایندگان و دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی و بازیابی ارتباط دانشگاه آزاد اسلامی با مجلس و دولت از مهمترین برنامه‌های این حوزه به شمار می‌رود.»


معاون امور مجلس ادامه داد: «مرکز آزمون برای دانشگاه آزاد اسلامی یک سرمایه به شمار می‌رفت، با ادغام آزمون‌های دانشگاه آزاد اسلامی با مرکز سنجش و پذیرش، این سرمایه از بین رفته است که برای احیای مجدد آن نیاز به مصوبه مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی است. به همین خاطر معاونت امور مجلس تمامی تلاش خود را در این خصوص به کار خواهد گرفت.»


او درباره پردیس‌های علوم و تحقیقات گفت: «اگرچه ادغام این پردیس‌ها نتیجه تصمیم‌سازی‌های مدیریت قبلی دانشگاه آزاد اسلامی است، اما احیای آنها در برخی از استان‌ها و شهرها ضروری به نظر می‌رسد.»


نادریان: شفافیت و پاسخگویی از ضرورت‌ها در محیط دانشگاه‌هاست


همچنین هوشنگ نادریان حسابرس دانشگاه آزاد اسلامی و مدیر عامل شرکت حسابرسی مفید راهبر به معرفی این شرکت پرداخت و گفت: «موسسه مفید راهبر در سال 1371 شروع به کار کرد و وظیفه آن حسابرسی نهادهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است و بین 270 موسسه عضو جامعه در طبقه «الف» ارزیابی شده و از نظر سازمان بورس و اوراق بهادار جزو موسسات گروه «1» است.»


نادریان به بررسی‌های مقدماتی انجام شده در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: «این دانشگاه با رشد کمی خود، مازاد بر 6 هزار میلیارد تومان درآمد در سال داشته است که این رقم در بنگاه‌های درآمدی کشور نشان‌دهنده این است که اداره چنین سازمانی سخت است و مقتضیات خود را دارد.»


او افزود: «متاسفانه ضعف‌هایی درباره نرم‌افزار و سیستم‌ها دیده می‌شود که این امر موجب شده اعداد و ارقام وجاهت خود را نداشته باشند. یکی از مهمترین مسائل شفافیت و پاسخگویی است که عدم وجود این موارد و شرایط موجود می‌تواند هجمه‌هایی را به دانشگاه آزاد اسلامی وارد کند.»


موسی‌خانی: اجرایی کردن فرهنگ کارآفرینی و توسعه آن در دانشگاه آزاداسلامی


دکتر مرتضی موسی‌خانی معاون پژوهش و فناوری نیز در این نشست گفت: «امیدوارم همانند گذشته با راهنمایی‌های همکاران در سازمان مرکزی و استان‌ها، بتوانیم به موارد مطرح شده جامه عمل بپوشانیم.»


او افرود: «در زمان جنگ نه ترس بود و نه زمان معنا داشت، امروز هم با جنگ بزرگی در ایران مواجه هستیم و زمانه‌ای است که باید ایثار کنیم و شبانه روز کار کنیم و یقین داشته باشیم خداوند از آنچه صحیح و درست است، حمایت می‌کند.»


موسی‌خانی به موفقیت‌های تیم رباتیک واحد قزوین اشاره کرد و افزود: «در بحث ربوکاپ خوشبختانه توانسته‌ایم رتبه‌های خوبی کسب کنیم. امسال نیز در رقابت با تیم‌های قدرتمند جهانی ازجمله آمریکا و روسیه، موفق به کسب مقام اول شدیم.»


سرپرست معاونت پژوهش و فناوری گفت: «حضور دکتر ولایتی و حمایت‌های مقام معظم رهبری و دولت از دانشگاه آزاد اسلامی، فرصت مغتنمی است، زمان آن فرا رسیده که با لطف خداوند و حمایت‌های دکتر ولایتی، مسیر موفقیت را بیش از پیش طی کنیم و فرهنگ کارآفرینی و توسعه کارآفرینی که از محورهای دانشگاه نسل چهارم است را اجرایی کنیم.»


او در پایان از تلاش‌های دکتر حمید میرزاده، دکتر ابراهیم واشقانی فراهانی و دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری تشکر و قدردانی کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب