دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 ارديبهشت 1396 - 15:16
رئیس مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

15 درصد ایرانیان به آسم مبتلا هستند / حساسیت غذایی در کودکان شایع‌تر است

رئیس مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: میانگین شیوع آسم بین ۱۰ تا ۱۵ درصد در جامعه ایرانی برآورد می‌شود و میانگین جهانی آسم حدود ۲۰ درصد است.
کد خبر : 176052

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر فرحزاد جباری آزاد افزود: شیوع حساسیت‌های غذایی در کودکان بیشتر مشاهده می‌شود و بین 4 تا 6 درصد گزارش شده است که این رقم در بزرگسالان بین 1 تا 4 درصد است.


وی تاکید کرد: بهترین توصیه برای درمان تمام حساسیت‌ها شامل تنفسی، گوارشی، دارویی و غذایی، اجتناب از عامل ایجاد آن است و وقتی فرد بداند که نسبت به چه ماده غذایی حساسیت دارد، باید از مصرف آن خودداری کند.


رئیس مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد استفاده از داروها برای کنترل علائم و در نهایت استفاده از واکسن مربوطه را از دیگر مراحل درمان و کنترل حساسیت‌های غذایی عنوان کرد.


آلرژی‌های غذایی رو به افزایش است


وی با بیان اینکه ۸۵ درصد حساسیت‌های غذایی در افراد به مصرف چند گروه مواد خوراکی و غذایی محدود می شود، گفت: شیر و گوشت گاو، تخم مرغ، گندم و جو، غذاهای دریایی مانند ماهی و میگو، برخی از مغزها چون بادام زمینی و گردو بخش عمده حساسیت‌های غذایی را موجب می شوند.


رئیس مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: هر ماده غذایی می تواند برای فردی که زمینه ژنتیکی داشته، باعث ایجاد حساسیت و آلرژی شود و برخی افراد نیز به میوه‌ها و مواد خوراکی مانند خربزه، گوجه فرنگی، بادمجان و فلفل آلرژی دارند.


شیوع آسم در ایران ۱۰ تا ۱۵ درصد است


دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه آلرژی‌ها در تمام جوامع دنیا در حال افزایش است، گفت: بیماری‌های آلرژی به اشکال مختلفی خود را نشان می‌دهد که آسم و آلرژی‌های بینی یکی از این اشکال است.


دکتر جباری افزود: میانگین شیوع آسم بین ۱۰ تا ۱۵ درصد در جامعه ایرانی برآورد می‌شود و میانگین جهانی آسم حدود ۲۰ درصد است.


وی با بیان اینکه شیوع آلرژی‌های بینی از آسم نیز بیشتر است، افزود: شیوع آلرژی‌های بینی در جامعه ایران حدود ۲۵ درصد است.


رئیس مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: زمینه‌های ژنتیکی و ارثی، عوامل محرک مانند آلاینده‌های محیطی، گل و گیاه، حیوانات خانگی، مواد غذایی آلرژی زا، ارتقای بهداشت و تضعیف سیستم ایمنی از مهم‌ترین عوامل ایجاد آلرژی‌ها هستند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب