رنجبر: دانشگاه آزاد اسلامی به هیچ جناح سیاسیای اجاره داده نمیشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر علیمحمد رنجبر در جلسه هماهنگی سه استان مرکزی، همدان و لرستان که با حضور دبیران هیئت امنا و معاونان ستاد هماهنگی این استانهای در ستاد هماهنگی استان مرکزی برگزار شد، با تأکید بر بیطرفی دانشگاه در جناحبندی سیاسی اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی، به هیچ جناح سیاسیای اجاره داده نمیشود.
نماینده تامالاختیار رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه هدف اصلی دانشگاه، تولید علم و شکوفایی استعدادهای نهان در راستای پیشرفت و توسعه و مهمتر، تربیت و پرورش فکری و فرهنگی نسل آینده است، بیان کرد: با توجه به رویکرد ریاست عالی دانشگاه مبنی بر بیطرفی در جریانها و یارگیریهای سیاسی، دانشگاه آزاد اسلامی از استقلال فکری، علمی و فرهنگی بیسابقهای برخوردار شده که دفاع از آن و تلاش برای حفظ آن وظیفه یکایک اعضای دانشگاه است.
رنجبر درباره الزام واحدها به رعایت بخشنامههای سازمان مرکزی گفت: از این پس در هر یک از ستادهای هماهنگی استانهای مرکزی، لرستان و همدان، باید شورای بازخوانی بخشنامهها با حضور رؤسای واحدها، رؤسای شوراهای معاونان واحدها، دبیران هیئت امنا و معاونان ستاد هماهنگی برگزار شود تا همه واحدها به نحو یکسان و مطلوبتری از بخشنامهها استفاده کنند.
رنجبر: از این پس انجام و پیگیری مکاتبات و امور آموزشی، پژوهشی، دانشجویی، عمرانی، اداری و مالی، فرهنگی و... مراکز آموزشی باید از سوی واحد مادر صورت گیرد |
نماینده تامالاختیار رئیس دانشگاه آزاد اظهار کرد: از این پس انجام و پیگیری مکاتبات و امور آموزشی، پژوهشی، دانشجویی، عمرانی، اداری و مالی، فرهنگی و... مراکز آموزشی باید از سوی واحد مادر صورت گیرد.
وی با تأکید بر اجرایی شدن مصوبات هیئت امنا بیان کرد: مصوبات مهم هیئت امنای هر استان، به ویژه مسائلی مانند فروش اموال مازاد و هزینه کردن وجوه حاصل از آن در فعالیتهای عمرانی، تأسیس شرکتهای دانشبنیان و فعالیتهای اقتصادی دانشبنیان باید با نظارت کمیته نظارت بر حسن اجرای مصوبات در اسرع وقت اجرایی شود و گزارش اقدامات صورت گرفته به هیئت امنای استانی منعکس شود.
در ادامه جلسه رؤسای واحدها و مراکز آموزشی، دبیران هیئت امنای استانها و معاونان ستادهای هماهنگی، به طرح مسائل و مشکلات خود پرداخته و برای رفع برخی از آنها پیشنهادهایی را ارائه کردند که مهمترین آنها عبارتند از:
- اگرچه بسیاری از واحدهای دانشگاهی با کمبود دانشجو و افت منابع مالی روبهرو هستند، اما با پیشبینی منابع مالی جدیدی میتوان بسیاری از این مشکلات را حل کرد. از جمله سهامدار شدن واحدهای دانشگاهی دارای پتانسیل لازم در طرح های درآمدزا.
- کار کارشناسی معاونت عمرانی سازمان مرکزی برای فروش اموال مازاد، گاهی بسیار طولانی شده و زمان بسیاری برای اجرایی شدن مصوبات هیئت امنا صرف میشود. بنابراین یافتن راهحلی برای کوتاه شدن روند کارشناسی میتواند برای واحدها کارگشا باشد.
- انتقال برخی از رشتهها از واحدهای مادر به مراکز و واحدهای ضعیف مانند واحدهای زیانده، میتواند مشکلات ناشی از کاهش دانشجو را تا اندازهای رفع کند.
- پورتال جذب هیئت علمی در زمانهای ضروری که رئیس هیئت جذب استان لازم میداند، با هماهنگی مسئولان مربوطه باز شود.
- اخذ تصمیم منطقی برای تعیین تکلیف اعضای هیئت علمی مازاد در اسرع وقت ضروری است. این نکته که بسیاری از واحدها به رغم نیاز اعضای هیئت علمی مازاد دیگر واحدها را در پورتال پذیرش نمیکنند، باید مد نظر قرار گرفته و برای آن راه حلی در نظر گرفته شود. از سوی دیگر، جذب هیئت علمی باید منطقیتر صورت گیرد، چراکه با توجه به هرم جمعیتی ایران، تعداد دانشجویان هر سال کمتر خواهد شد.
- اگرچه استفاده از استادان دیگر واحدها در راستای بهبود وضعیت علمی مفید است، اما این نکته مانع تصویب و راهاندازی رشتههای جدید در واحد میشود. از سویی دیگر جذب اساتید جدید در آینده مشکلساز خواهد بود. بنابراین چارهاندیشی در این مورد با رایزنی با سازمان مرکزی دانشگاه ضروری است.
- پیشنهاد شد جلسات استانی و سازمانی در ایام امتحانات تعطیل شود تا امتحانات به بهترین نحو برگزار شود.
در پایان جلسه بخشنامه شماره ۹۸/۳۵ مورخ ۱۸/۰۱/۹۴ رئیس مرکز امور هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد رؤسای هیات های جذب هیات علمی سه استان، در جلسه بعدی هماهنگی در تاریخ ۳/۳/۹۴ موارد درخواستی بخشنامه فوق را جمع آوری و ارائه کنند.
همچنین مقرر شد واحدها گزارشی از مشکلات سرمایهگذاری دانش بنیان، تأسیس شرکتهای دانشبنیان و پورتال جذب هیئت علمی در جلسه آتی هماهنگی ارائه دهند.
انتهای پیام/