مرکز همکاریهای ایران و استرالیا در دانشگاه صنعتی شریف افتتاح شد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، این مرکز با حضور سفیر استرالیا و هیات همراه او از دانشگاه ملبورن، دکتر جلال کلانتری دستیار ویژه معاونت حقوقی امور بینالملل وزارت امور خارجه در امور دیپلماسی آب، دکتر مسعود تجریشی رئیس دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه، دکتر محمود فتوحی رئیس دانشگاه صنعتی شریف و جمعی از مسئولان این دانشگاه در دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی شریف افتتاح شد.
رییس دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه در این مراسم افتتاح درباره مرکز همکاریهای ایران و استرالیا گفت: «سه سال پیش تفاهمنامهای میان پنج دانشگاه صنعتی شریف، تهران، پلیتکنیک، شهیدبهشتی و علوم پزشکی در حضور وزیر علوم منعقد شد. براساس این تفاهمنامه قرار شد دانشگاه صنعتی شریف به عنوان نماینده ایران و دانشگاه ملبورن به عنوان نماینده استرالیا در حوزه آب همکاری مشترک خود را آغاز کند.»
او گفت: «دریاچه ارومیه و پروژههای احیای این دریاچه مبنای همکاریهای مشترک کشور ایران و استرالیا در حوزه آب قرار گرفت. اخیرا استادان ایران نمایندگانی از شرکتهای آب منطقهای و نمایندگانی از وزارت علوم، اتاق بازرگانی برای کسب تجربیات و بازدید از دریاچه ماری دارلینگ به استرالیا سفر کردند؛ پیغام این گروه این بود که بهترین جا برای اجرای تعاملات مشترک در حوزه آب دریاچه ارومیه است.»
رییس دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه ادامه داد: «موضوع آب برای کشور استرالیا حائز اهمیت است، ایران با برخورداری از فارغالتحصیلان زیادی در حوزه آب از دانش قویی در این زمینه برخوردار است. بنابراین میتوانیم در حوزه آب و کشاورزی همکاریهای مشترکی با استرالیا در حوزه آبریز ارومیه را آغاز کنیم. مرکز مشترک آب ایران و استرالیا یک مرکز اجرایی است و این مرکز کانالی برای گسترش تعاملاتی میان ایران و استرالیا است.»
تجریشی یکی از زمینههای مهم که به طور غیرمستقیم به حوزه آب ارتباط دارد را حوزه گردشگری دانست و گفت: «اگر بتوانیم مصرف آب را کاهش دهیم حوزه صنعت و گردشگری فعال میشود. محور اصلی همکاریهای این مرکز آب است ولی چون حوزههای دیگری مانند گردشگری نیز به طور غیرمستقیم به آب مربوط است این حوزهها را نیز تحت پوشش قرار میدهد. بحث اقتصاد آب و حقوق آب از دیگر مباحث مهم مرتبط با این حوزه هستند که استرالیاییها تجربه خوبی در آن دارند. اگر بتوانیم این تجربهها را در کشور بومی کنیم اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد.»
انتهای پیام/