دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 فروردين 1396 - 14:06
رئیس انجمن جراحان ارتوپدی ایران:

فعالیت بدنی بعد از جراحی زانو متوقف نشود

رئیس انجمن علمی جراحان ارتوپدی ایران گفت: بیمارانی که تحت جراحی زانو قرار می‌گیرند، نباید فعالیت‌های بدنی خود را متوقف کنند، بلکه باید به فعالیت‌های خود ادامه دهند.
کد خبر : 170382

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی انجمن جراحان ارتوپدی ایران، دکتر محمد رازی اظهار کرد: جراحی زانو باید آخرین درمانی باشد که برای بیماران دارای مشکل زانو مانند آرتروز مفصل زانو یا انحراف زانوی شدید (پرانتزی یا ضربدری) انجام شود؛ درمان اصلی و اولیه درمان فیزیکی مانند کاهش وزن، فیزیوتراپی، انجام ورزش‌های مخصوص و تغییر نوع فعالیت است.


وی در خصوص تغییر نوع فعالیت افرادی که دچار عارضه آرتروز مفصل زانو هستند، گفت: این افراد اگر در گذشته به کوهنوردی، فوتبال و دوندگی مشغول بودند پس از ابتلا به این عارضه باید ورزش‌های خود را به پیاده‌روی، شنا و دوچرخه سواری تغییر دهند.


رازی ادامه داد: همچنین باید از روش‌های دارو درمانی یا فیزیوتراپی برای رفع عارضه خود استفاده کنند؛ اما افرادی هستند که این روش‌ها برای آنها جواب نیست یا گاهی به دلیل داشتن پاهای ضربدری یا پرانتزی لازم است زاویه انحرافی زانوی آنها اصلاح شود که با جراحی و با توجه به سن بیمار (از 65 سال به بالا مگر در موارد خاص) و شدت بیماری جراحی می‌شوند.


وی با تاکید بر حفظ فعالیت‌های فیزیکی آهسته پس از جراحی تعویض مفصل زانو، گفت: از آنجایی که جراحی تعویض مفصل زانو از سن 65 سال به بالا انجام می‌شود و افراد در این سن تحرک کمتری دارند و خیلی از فعالیت‌ها را انجام نمی‌دهند، باید به کنترل وزن خود توجه کنند و با تغییر فعالیت‌های بدنی قبلی، ورزش‌های مناسب زانو را با نظر پزشک معالج انجام دهند.


رئیس انجمن جراحان ارتوپدی ایران گفت: آرتروز زانو در اثر آسیب یا کمبود ویتامین D و کمبود املاح استخوانی بروز می‌کند.


رازی اظهار کرد: آرتروز زانو معمولا از دوران نوجوانی آغاز می‌شود و در سنین بالاتر بروز می‌یابد؛ در سنین پایین، بدن ساییدگی مفاصل را ترمیم می‌کند اما اگر برخی مسائل مانند انجام ورزش‌های مناسب و کنترل وزن رعایت نشود، در سنین بالاتر این عارضه شدت می‌یابد و حتی می‌تواند به تعویض مفصل زانو منجر شود.


رازی همچنین به بالا بودن میزان سوانح و حوادث و به تبع آن میزان عوارض و آسیب‌های فیزیکی و ارتوپدی بسیار زیاد است به گونه‌ای که به ازای هر کشته در تصادفات جاده‌ای چهار نفر دچار عارضه از جمله عوارض ارتوپدی می‌شوند که این مساله بار سنگینی را از نظر مالی بر نظام سلامت جامعه تحمیل می‌کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب