ربات اسکلت خارجی برای کمک به بیماران ضایعه نخاعی
نسترن صائبی، گروه علم و فناوری آنا- اسماعیل محمدی یکی از اعضای این تیم در مورد این ربات گفت: «این ربات برای کمک به بیماران ضایعه نخاعی که به دلایل مختلف در انجام حرکات بالاتنه دچار مشکل شدهاند، کاربرد دارد. افراد معلول با پوشیدن این ربات، میتواند دست خود را حرکت دهد. ربات این حرکت را تشخیص میدهد و ادامه حرکت را برای بیمار ممکن میکند. هر زمان که بیمار در مقابل ربات مخالفت یا مقاومتی نشان دهد، ربات در همان لحظه میایستد».
وی افزود: «این ربات باعث بازگرداندن قدرت عضله و افزایش بازه حرکت دست بیمار آسیبدیده میشود».
به گفته وی، استارت این پروژه از سال 91 زده شده است و شامل سه پایاننامه کارشناسی ارشد بوده است.
محمدی همچنین گفت: «این ربات در پارک فناوری پردیس در مرحله نیمهصنعتی قرار دارد و این نخستین ربات است که اسکلت خارجی است که در ایران طراحی شده است».
وی در مورد مکانیزم حرکت این ربات گفت: «سیستم از سیگنالهای عضلانی برای ورودی سیستم کنترل استفاده میکند و کاملا قابل حمل است و طراحی مکانیزم قطعات توسط خود ما انجام شده است».
وی افزود: «این سیستم دارای یک کنترلر مجهز به صفحه نمایش است که روی صفحه نمایش آن قدرت عضلانی، بازه حرکتی قابل سنجش است و میتوان از آن برای مراکز توانبخشی برای ارزیابی وضعیت بیماران استفاده کرد. این در حالی است که هماکنون این کار در مراکز توانبخشی به صورت سنتی انجام میشود».
محمدی گفت: «در خارج از ایران، حدود شش یا هفت سال است که از این رباتها برای کمک به افراد آسیبدیده و ضایعه نخاعی استفاده میشود اما در ایران، ما اولین گروهی هستیم که در این زمینه کار میکنیم».
به گفته وی، این ربات تاکنون توانسته است در جشنواره خوارزمی 95 رتبه دوم پژوهشهای کاربردی و در سال 94 رتبه اول جشنواره رویش بنیاد نخبگان و رتبه اول جشنواره خلاقیت کنفرانس ICRON را در سال 95 کسب کند.
انتهای پیام/