پالایش 200 هزار لیتر پلاسما 360 میلیارد ریال صرفه اقتصادی داشت
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از انتقال خون استان تهران، علی اکبر پورفتح الله در بازید از این اداره کل افزود: شاخص اهدای خون در ایران 27 نفر به ازای هر یک هزار نفر است و بررسیهای ما نشان میدهد این میزان اهدا برای جمعیت ما مناسب است.
وی افزود: به خصوص که با مدیریت مصرف خون بخشی از نیاز به خون کاهش مییابد و باید میزان فعلی اهدای خون را حفظ کنیم و به جای توسعه آن به ارتقای کیفیت خون و فراوردههای آن بپردازیم.
پور فتح الله اداره کل انتقال خون استان تهران را الگوی مناسب برای سایر استانها دانست و گفت: بی تردید این استان در فرایندهای کاری سایر مراکز استانهها تاثیر گذار است.
وی تاکید کرد: برای ارتقای کیفیت خون اهدایی تا کنون در حدود 15 استان کشور، ساماندهی اهدا اولیها را در برنامه خود قرار دادهاند، همچنین کنترل بیشتر و برنامهریزی برای ورود اهدا اولیها به جمع اهداکنندگان مستمر خون سبب افزایش کیفیت و ارتقای سلامت و امنیت خون میشود.
وی افزود: بررسی سیستم نت و بیوتست ( آزمایشات مربوط به اهدای خون و پلاسما) نشان دهنده ضریب امنیت بالای فرایند اهدا خون در ایران است که هم سطح کشورهای اروپایی است و ساماندهی اهدا کنندگان اولیها ریسک(خطر پذیری ) ورود عوامل عفونی به چرخه اهدای خون را از این هم پایین تر میآورد و ضریب امنیت خون ایران از اروپا و آمریکا بالاتر میرود.
همچنین در این بازدید مدیر کل انتقال خون استان تهران نیز گفت:افزایش ده درصدی آمار اهدای خون و رشد 2 درصدی اهدای خون مستمر(با سابقه حداقل 2بار اهدای خون در سال ) و افزایش نسبی اهدای خون بانوان ازجمله دستاوردهای این مرکز در طی سال 95 بود.
مرتضی طباطبائی افزود : عوامل مهمی که در افزایش این آمار نقش داشته است عبارتند از حجم بالای پیامکهای اطلاع رسانی به اهداکنندگان توسط واحد جذب و نگهداری اهداکنندگان، فراخوان تلفنی اهداکنندگان مستمر توسط کارکنان مراکز اهدای خون و فعالیتها و اطلاع رسانیهای گسترده در قالب کمپینها توسط روابط عمومی.
مدیر کل انتقال خون استان تهران همچنین با اشاره به رشد آمار اهدای خون بانوان یادآور شد: این میزان هنوز به حد مطلوب نرسیده اگرچه با توجه به افزایش آمار کلی اهداکنندگان نشانه پیشرفت در این زمینه است.
طباطبایی کارکنان انتقال خون استان تهران را به دلیل همدلی وفاق و مسئولیت پذیری نمونه خواند و بیان کرد:برای رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده، سال 95 این اداره تحت فشار زیادی قرار داشت که کارکنان به خوبی از عهده انجام امور محوله برآمدند و نتیجه مورد انتظار حاصل شد.
وی یادآور شد: سال جدید برنامه رشد 10 درصدی در آمار اهدای خون را پیش رو داریم و امسال برای جذب گروههای خاص نیز برنامهریزی کردهایم و در اهدای مستمر نیز باید شاهد رشد 2تا 5 درصدی باشیم و در این زمینه برنامه ریزی میکنیم.
طباطبایی از افزایش قابل توجه ذخایر خونی پایان سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل ازآن (1394) خبر داد و افزود: تامین گروههای منفی خون نیز رو به بهبود است به نحوی که در 6 ماهه دوم سال 95 نسبت به 6 ماهه اول آمار تامین این گروههای خونی 2برابر بهبود یافته است.
انتهای پیام/