دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 فروردين 1396 - 14:04

جشن جهانی نوروز آغاز شد

جشن جهانی نوروز با حضور معاون‌اول رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، تعدادی از سفرا و نمایندگان کشورهای حوزه نوروز در کاخ گلستان آغاز شد.
کد خبر : 167822

به گزارش گروه فرهنگی آنا از ستاد خبری نوروز سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، جشن جهانی نوروز با پیام «میراث صلح و دوستی، پیوند فرهنگ و طبیعت» امروز ششم فروردین با حضور اسحاق جهانگیری معاون‌اول رئیس‌جمهوری، زهرا احمدی‌پور معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، محمد فرهادی وزیر علوم، محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه، محمدرضا صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، حجت‌الاسلام علی یونسی دستیار ویژه رئیس‌جمهوری در امور اقوام و اقلیت‌ها، معاونان سازمان میراث‌فرهنگی و نیز با حضور سفیران و نمایندگان ۱۲ کشور حوزه نوروز، فرهنگ‌دوستان و علاقه‌مندان به تاریخ و تمدن ایران اسلامی در کاخ جهانی گلستان آغاز شد.



اسحاق جهانگیری معاون‌اول رئیس‌جمهوری، ظهر امروز یکشنبه 6 فروردین 96، در جشن جهانی نوروز که با حضور تعدادی از سفرا و نمایندگان کشورهای حوزه نوروز برگزار شد، شرکت و سخنرانی کرد.



همچنین محمدحسن طالبیان، معاون میراث‌فرهنگی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، در این مراسم به‌تشریح روند ثبت‌جهانی نوروز در فهرست میراث جهانی یونسکو پرداخت و گفت: «کاخ گلستان به‌لحاظ تاریخی بسیار اهمیت دارد، چراکه این کاخ همیشه میزبان دولتمردان و مردم برای رسم دیرین سلام نوروزی بوده است و امروز شاهد استمرار این رسم دیرین هستیم.»


او ادامه داد: «ما ایرانیان در طول تمدن خود از روزنه فرهنگ با کشورهای همسایه ارتباط داشته‌ایم؛ نوروز یکی از این روزنه‌های این ارتباط است و از کهن‌ترین آیین‌های بشری است که مبنایش بر تغیر و تحول طبیعت است. این میراث دیرپا از تنگناهای تاریخ گذشته است تا امروز امید به زندگی را بشارت دهد، و راز ماندگاری نوروز فقط در یک جمله است: نوروز پیام‌آور صلح، امید و اعتدال است.»


طالبیان تصریح کرد: «نوروز در سال ۸۳ با مشارکت ۸ کشور به‌ثبت رسید. سپس در سال ۹۵، ۵ کشور خواهان پیوستن به این پرونده شدند و به‌این‌ترتیب با همکاری نمایندگان ۱۲ کشور پرونده نوروز بازنویسی شد و پرونده جدید نوروز اواخر ۲۰۱۶ دوباره به‌ثبت رسید. نوروز مصداق بارز میراث صلح و دوستی و اعتدال و امید است.»


معاون میراث‌فرهنگی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری اضافه کرد: «نوروز می‌تواند الگوی هم‌گرایی و تعامل و گفت‌وگو بین کشورهای مختلف باشد.»


او با بیان اینکه ما همان کاری را امروز در نوروز انجام می‌دهیم که نیاکانمان انجام می‌دادند تصریح کرد: «نوروز سند هویت و اصالت ماست. نوروز به میدان آمدنِ خجستگی نور در برابر ظلمت است. ویژگی دیگر نوروز بر سر نشادن امید و شادی است. نوروز نماد و نشان دو فرشته اهورایی و نیز احترام به تفاوت‌ها و پاسداشت تنوع‌هاست.»


طالبیان اضافه کرد: «نوروز جشن احترام به ریشه‌های صلح و دوستی است که از سوی کشورهای ما به اقیانوس جهان می‌رسد.»



زهرا احمدی‌پور معاون رئیس‌جمهوری و رئیس میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، در این مراسم گفت: «نوروز تجلی صلح و دوستی و از کهن‌ترین آیین‌ها و جشن‌های به‌جامانده از دوران باستان و جلوه‌ای مهم از فرهنگ غنی مردم ایران است.»


او ادامه داد: «نوروز با گذشت زمان، دگرگونی‌های دوران را شاهد بوده و با آمدورفتِ الهام‌بخش خود پایان فصلی دیگر و آغاز فصلی نو را به ساکنان این سرزمین کهنسال و حوزه فرهنگ ایرانی اعلام می‌کند.»


او تصریح کرد: «نوروز جشنی جهانی با ریشه ایرانی است و در طول قرن‌های گذشته از شکوهمندی سنت‌های این جشن باستانی کاسته نشده است. نوروز با احساس و اندیشه‌های صلح و دوستی و همبستگی و همزیستی پیوند ناگسستنی دارد.»


معاون رئیس‌جمهوری گفت: «این جشن جهانی از زمان‌های قدیم در اقصی‌نقاط جهان مانند کشورهای آسیای میانه، خاورمیانه، شبه‌قاره هند و بالکان به‌شکل رسمی برگزار می‌شده است. شکوه این جشن جهانی باعث شد تا سازمان ملل‌متحد به آن توجه کند و نوروز را به‌رسمیت بشناسند.»


احمدی‌پور گفت: «نوروز فرصت مغتنمی است تا ملت‌های حوزه نوروز در تقویت و تحکیم روابط و ایجاد صلح و دوستی در منطقه گام بردارند.»


او افزود: «باید فراتر از مرزهای جغرافیایی به نوروز پرداخته شود و نوروز بهترین مکانیزم برای تحکیم هم‌گرایی بین اقوام کشورهای مختلف است.»


احمدی‌پور در پایان نسبت به آینده‌ای آکنده از صلح و امید و دوستی ابراز امیدواری کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب