دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 اسفند 1395 - 09:47

جنگ سوریه 7 ساله شد/ نیم میلیون کشته و 3 میلیون آواره

بحران سوریه در حالی وارد هفتمین سال خود شد که تلاش‌های سیاسی و نظامی برای پایان بخشیدن به این بحران ادامه دارد، اما افق اطمینان بخشی از دست‌یابی به صلح دیده نمی‌شود.
کد خبر : 166409

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از خبرگزاری رسمی چین (شینهوا) قدرت‌های جهانی در تمامی 6 سال اخیر مسئول برگزاری نشست‌های بی‌شماری درباره سوریه در شهرهایی از جمله ژنو، آستانه و وین بودند تا بتوانند راه حلی برای پایان‌ بخشیدن به بحران سوریه پیدا کنند.


در این نشست‌ها طرف‌های مختلف از دولت سوریه و مخالفان مسلح حضور داشتند اما این نشست‌ها از دستیابی به یک نقشه راه مشخص برای پایان دادن به شش سال جنگ در سوریه ناموفق بودند.


سازمان ملل متحد تخمین زده است طی این شش سال بیش از نیم میلیون نفر در جنگ سوریه کشته و سه میلیون نفر آواره شدند. در حالی که مخالفان، تداوم حضور بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه در قدرت را دلیل اصلی ادامه جنگ در سوریه می‌دانند. دولت اسد مخالفان، به ویژه مخالفان حاضر در کشورهای خارجی چه در عربستان و چه در ترکیه را مسئول شکست مذاکرات می‌داند.


حقیقت آن است که به دلیل وجود طیف‌های گسترده در میان مخالفان سوریه، دستیابی به یک راه حل واحد میان آنها دشوار است. در حالی که برخی از آنها از برقراری یک نظام فدرالی در سوریه سخن می‌گویند گروهی دیگر بر لزوم برکناری بشار اسد از قدرت اصرار دارند.


در آخرین تحول، بیشتر طرف‌ها نسبت به تشکیل یک دولت انتقالی که بشار اسد نیز در آن حضور داشته باشد به توافق رسیدند؛ اما هنوز مشخص نیست که این راه حل قرار است طی چه مدت و چگونه در سوریه پیاده شود.


یکی دیگر از پیچیدگی‌های بحران سوریه به کثرت دولت‌های حاضر در این بحران مربوط می‌شود. علاوه‌بر غرب و روسیه دولت‌های منطقه‌ای همچون ترکیه، قطر، عربستان و ایران نیز در بحران سوریه نقش‌آفرینی می‌کنند و شبه نظامیان حزب‌الله لبنان نیز به حمایت از بشاراسد در تحولات میدانی حضور دارند.


گفته می‌شود تامین مالی و نظامی گروه‌های مسلح خارجی از سوی برخی از کشورهای منطقه ای انجام می‌شود. همچنین دولت سوریه به شدت نسبت به این موضوع که ترکیه مرزهای کشورش را به روی تروریست های خارجی بازگذاشته است، شکایت دارد.


این بحران در حالی 7 ساله شده است که نشست سوم آستانه نیز در حال برگزاری است. با وجود نبود هیچ‌گونه پیشرفت محسوس در نشست‌های مربوط به بحران سوریه، تحلیل‌گران به دستیابی به یک راه حل در این مورد امیدوارند. برخی می‌گویند با حذف داعش و جبهه‌النصره از توافق‌های مربوط به سوریه امکان دستیابی به یک راه حل پایدار بیشتر از هر زمان دیگری است.


در نشست های قبلی آستانه برای نخستین بار طرف‌های درگیر در جنگ توانستند رو در رو با یکدیگر مذاکره کنند. به هر حال به نظر می‌رسد ساختار دولت بعدی سوریه و به ویژه مشارکت مخالفان مسلح در قدرت هنوز از جمله مهمترین محورهای اختلاف است که دستیابی به یک راه حل پایدار در مورد سوریه را دشوار کرده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب