دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 اسفند 1395 - 10:15

رسانه‌های اروپایی: به دیکتاتوری اردوغان «نه» بگویید

روز شنبه دولت هلند مانع از فرود هواپیمای مولود چاوش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه به خاک خود شد و فاطمه بتول سایان قایا، وزیر خانواده و امور اجتماعی ترکیه را در اطراف کنسولگری ترکیه در شهر روتردام به دلیل ورود غیرقانونی از مرز زمینی به هلند برای چند ساعتی بازداشت کرد.موضوعی که به افزایش بحران در روابط دو کشور منجر شد.
کد خبر : 166153

به گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، مولود چاوش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه و فاطمه بتول سایان قایا، وزیر خانواده و امور اجتماعی این کشور قصد داشتند با حضور در تجمعات اتباع ترکیه در روتردام و دیدار با دیپلمات‌های ترکیه در هلند به تبلیغ و سخنرانی درباره رفراندوم اصلاحات قانون اساسی در این کشور که ماه آینده برگزار می‌شود بپردازند.


منابع ترکیه مواضع هلند را نسبت به ترکیه فاجعه خواندند و از آمستردام خواستند تا نسبت به اقدام خود در جلوگیری از ورود دو وزیر ترک به این کشور عذرخواهی کنند، موضوعی که البته دولت هلند آن را نپذیرفته است.


تنش‌ در روابط میان ترکیه و هلند چند روز پس از بروز تنش مشابهی میان ترکیه با دولت آلمان به وجود آمده است. دولت ترکیه قصد داشت با اعزام مسئولان و وزیران خود به آلمان از تجمعات اتباع ترکیه در آلمان در حمایت از اصلاحات قانون اساسی پشتیبانی کند که برلین با این اقدام مخالفت کرد.


ترکیه هلند را تحریم کرد


طبق گزارش خبرگزاری رسمی ترکیه (آناتولی)، دولت آنکارا در عمل به تهدیدات رجب طیب اردوغان نسبت به استفاده از همه ابزارهای دیپلماتیک برای مجازات هلند، تحریم‌های اولیه‌ای علیه آمستردام اعمال کرد.


نعمان قورتولموش، معاون نخست‌وزیر ترکیه روز گذشته (دوشنبه) بعد از نشست هیات دولت گفت دولت ترکیه تصمیم گرفته است از ورود همه هواپیماهایی که دیپلمات‌های هلندی را به خاک ترکیه منتقل می‌کنند جلوگیری کند. همچنین تصمیم گرفته است همه ارتباطات خود را با هلند در سطح عالی متوقف و همه دیدارها و نشست‌های خود را با نمایندگان این کشور تا اطلاع ثانوی لغو کند.


او افزود: «آنکارا تصمیم به جلوگیری از ورود سفیر هلند به خاک ترکیه گرفته است. او اکنون در تعطیلات به‌سر می‌برد. همچنین همه توافقات دوستانه با هلند در لاهه لغو شده است.»


قورتولموش پیشتر گفته بود ترکیه مسئول بحران دیپلماتیک کنونی با هلند نیست ولی آنکارا مسئولیت خود را در این زمینه در مراحل آتی نشان خواهد داد.


درخواست برای «نه» دادن در رفراندوم



خبرگزاری روسیاالیوم گزارش کرد: «یک روزنامه سوئیسی روز گذشته (دوشنبه) به‌طور مستقیم از مردم ترکیه خواست تا در رفراندومی که قرار است در ماه آوریل (فروردین 1396) با هدف ایجاد اصلاحات در قانون اساسی در ترکیه برگزار شود رای نه بدهند.»


روزنامه بلیک که به زبان آلمانی منتشر می‌شود در صفحه نخست خود با دو زبان آلمانی و ترکی نوشت:‌ «به دیکتاتوری اردوغان رای نه بدهید.»


در متن این خبر آمده است:‌ «رفراندومی که قرار است در کشورتان برگزار شود، اردوغان را دیکتاتوری با قدرت می‌کند که همه چیز در اختیارش قرار دارد. ما از شما می‌خواهیم 16 آوریل (27 فروردین) به این رفراندوم رای نه بدهید.»


از سوی دیگر وزارت امور خارجه ترکیه مطالب منتشره در روزنامه بیله‌چیک را محکوم کرد و آن را توهین به رجب طیب اردوغان، رئیس‌جهوری ترکیه خواند.


حسین مفتی اوغلو، سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرد:‌ «این گزارش تاکیدی است بر جهت‌گیری این روزنامه به سوی طرفی خاص که مردم ترکیه را به صراحت دعوت به رای‌ دادن به سود منافع خود می‌کند و مواضعی مغرضانه دارد. این گزارش هیچ ارتباطی به آزادی مطبوعات و آزادی بیان ندارد و توهینی به رجب طیب اردوغان است.»


اتحادیه اروپا: ترکیه خویشتنداری کند


وب‌سایت شبکه الجزیره گزارش کرد اتحادیه اروپا روز گذشته (دوشنبه) ترکیه را به خودداری کردن از اظهارات و تدابیری فراخواند که به اختلافات دیپلماتیک دامن می‌زند.


از سوی دیگر سیاستمداران ترکیه همچنان در تلاشند تجمعات خود را در کشورهای اتحادیه اروپا با هدف ترویج تفکرات خود نسبت به اصلاحات قانون اساسی در این کشور برگزار کنند.


سخنگوی اتجادیه اروپا در این‌باره در کنفرانسی مطبوعاتی گفت ترکیه و هلند باید از افزایش تنش خودداری کنند و به راهکاری برای نزدیکی مواضعشان دست یابند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب