سورنا ستاری: توسعه علمی کشور نیازمند ورود بخش خصوصی است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مرکز روابط عمومی معاونت علمی و فناوری رییسجمهوری، در این مراسم سورنا ستاری اعطای جایزه تحصیلی امام صادق(ع) از سوی سازمان اوقاف به مستعدان برتر را اقدامی فرهنگی دانست و گفت: «توسعه علمی کشور نیازمند ورود بخش خصوصی و گسترش تعامل و نهادهای و دستکاههای حکومتی و دولتی دارد. از ابتدای دولت اصلاح فرهنگ اقتصادی کشور یکی از اولویتهای دولت و مهمترین اولویت معاونت علمی و فناوری رییسجمهوری بوده است.»
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری ادامه داد: «نیروی متخصص و متعهد مهمترین پایه اقتصاد دانشبنیان است و همه کشورهای پیشرفته که امروزه به عنوان قطبهای اقتصادی مطرح میشوند در حوزه علم و فناوری نیز پیشران هستند. این موضوع به خوبی نشان میدهد که اقتصاد امروزه جهان بر پایه مغز و دانش استوار است. ایران در طول تاریخ همواره مبدا علم و فناوری بوده است و بزرگان بسیاری را به جهانیان معرفی کرده است اما در صد سال اخیر و با اتکای صرف نفت و منابع طبیعی پایههای فکری اقتصاد ایران به اقتصاد نفتی گرایش پیدا کرد و همین موضوع مهمترین عامل از رونق افتادن اقتصادی کشور است.»
رییس بنیاد ملی نخبگان به لزوم اصلاح ساختار فرهنگی کشور اشاره کرد و گفت: «خوشبختانه در سالهای اخیر با اقدامات انجام شده در حوزه فرهنگسازی و ترویج فرهنگ دانشگاه به سوی کارآفرینی و استارتاپ اصلاح شده است و همین موضوع سبب شد شرکتهای دانشبنیانی ایجاد شود که در بازه زمانی کوتاهی به ارزش چند هزار میلیارد دلاری برسند. این شرکتها قطعا در آینده نزدیک به عنوان مهمترین اهرمهای اقتصادی کشور جایگزین شرکتهای نفتی میشوند. اعتماد به نفس، خودباوری و خلاقیت از نتایج گسترش اکوسیستم کارآفرینی دانست گرچه فضای کسب و کار کشور مناسب نیست اما باید بدانیم رونق پایدار اقصادی جز با ورود خلاقیت، ابتکارو نوآوری به چرخه اقتصادی کشور حاصل نمیشود.»
ستاری به لزوم تزریق توان بخش خصوصی به عرصه دانشبنیان نیز اشاره کرد و افزود: «رکود در اقتصاد نفتی با رکود در اقتصاد دانشبنیان متفاوت است. در اقتصاد نفتی هرگاه عرصه برای دلالبازی تنگ شود اقتصاد به رکود میرسد حال آنکه پایه و اساس اقتصاد دانشبنیان توان و قابلیت نیروی انسانی متخصص است پس بنابراین هرگز دچار رکود نمیشوند.»
او در ادامه با اعلام آمادگی برای همکاری با دیگر سازمانها و دستگاهها برای تعریف پروژه مشترک همکاری گفت: «در آینده نزدیک جایزه تحصیلی امام صادق (ع) به یکی از افتخارات سازمان اوقاف تبدیل میشود و قطعا دستاوردهای ارزشمند این اقدام متوجه همه کشور است. اقتصاد منبعمحور هرگز نمیتواند اقتصاد برتر دنیا باشد. کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله ایران با فروش نفت و گاز به اقتصاد پویا و پایدار نمیرسند همانگونه که کشورهای آفریقایی با فروش طلا نتوانستند به جایگاه ارزشمندی در اقتصاد بینالمللی برسند. آینده اقتصاد جهان را شرکتهایی رقم میزنند که میتوانند از مغز انسان متخصص و متعهد به ارزش افزوده چشمگیر برسند.»
انتهای پیام/