دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 اسفند 1395 - 10:00
در گفت‌وگو با آنا

احمدی: بودجه پژوهش از تولید ناخالص ملی همچنان نیم درصد است

معاون پژوهش وزارت علوم اعلام کرد که همچنان بودجه پژوهش از تولید ناخالص ملی نیم درصد و هنوز به یک درصد برنامه پنجم توسعه نرسیده است.
کد خبر : 165398

وحید احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره اختصاص بودجه یک درصدی تولید ناخالص ملی به پژوهش، گفت:‌ «تاکنون فقط نیم‌ درصد بودجه پژوهش از تولید ناخالص ملی پرداخت شده است. در سال 95 قرار بود برای اینکه بودجه پژوهش به سهم یک‌درصدی از تولید ناخالص ملی برسد، هفت هزار میلیارد تومان دیگر به این حوزه اختصاص یابد، از این رو در قالب جدولی که در همه سال‌ها تعریف می‌شود این بودجه درنظر گرفته شد اما متاسفانه هنوز این بودجه اختصاص نیافته است.»


او افزود: «اگر دولت این بودجه را اختصاص دهد بخشی از مشکلات ما حل خواهد شد، اگر این بودجه اختصاص یابد بودجه پژوهش به یک تا 1/1 درصد از تولید ناخالص ملی می‌رسد. امیدواریم که این بودجه پرداخت شود ولی اگر این اتفاق نیفتد ما همچنان در سقف نیم‌درصد قرار داریم.»


معاون پژوهش وزارت علوم درباره تحقق این بودجه در سال 96 نیز گفت:‌ «دولت در قالب جدول 14، بودجه پژوهش را اختصاص داده است ولی مجلس با آن موافقت نکرد. بر اساس این جدول حدود 9 هزار میلیارد تومان به پژوهش اختصاص می‌یابد. این مبلغ سهم یک درصدی بودجه پژوهش از تولید ناخالص ملی را محقق می‌کند.»


احمدی به رویکرد وزارت علوم در تحقق اهداف اقتصاد دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت:‌ «در سال 95 چهار پروژه اساسی در این زمینه تعریف شد، این پروژه‌ها شامل تحقق دانشگاه کارآفرین، پیگیری ارتقای دانشگاه‌ها با حداقل پنج دانشگاه و پژوهشگاه برای قرار گرفتن در تراز بین‌المللی، پایش و آمایش آموزش عالی و تغییر مدل دانشگاه‌ها برای نقش‌آفرینی در اقتصاد کشور است.»


او ادامه داد: «علاوه‌ بر این، پروژه‌های مشترکی با وزارتخانه‌های مختلف نظیر وزارت نفت، دفاع، صنعت و نیرو داریم، مثلا 12 پروژه با وزارت نفت در زمینه پالایش و استخراج نفت داریم که ارزش یکی از پروژه‌ها 700 میلیارد تومان است، اکنون توسعه میادین نفتی به مراکز دانشگاهی و پژوهشی واگذار شده است.»


احمدی گفت: «امروز دیگر دانشگاه برای انجام پروژه‌های اقتصادی کشور وارد عمل شده است و تاکنون هر پروژه‌ای را که به دست گرفته توانسته است موفق باشد؛ اینگونه هم دانشگاه‌ها و هم صنعت و هم اقتصاد کشور سود می‌برند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب