دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 اسفند 1395 - 14:08
معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی دانشگاه آزاد اسلامی

رشته‌های جدید متناسب با تقاضای بازار کار در دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد می‌شود/ حمایت دانشگاه آزاد اسلامی از راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی دانشگاه آزد اسلامی در آستانه برگزاری هفتادویکمین اجلاس شورای مرکزی این دانشگاه، اولویت‌ها و ماموریت‌های جدید دانشگاه آزاد اسلامی را تشریح کرد.
کد خبر : 164520

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر فریدون رهنمای‌رودپشتی به اولویت‌های حال حاضر دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: «در درجه اول دانشگاه باید بتواند حرکت پویا و مستمر داشته باشد و برای اینکه چرخ دانشگاه بچرخد، مساله اقتصاد دانشگاه مساله بسیار حائز اهمیتی است. با تامین منابع اقتصادی برای دانشگاه از محل شهریه و غیر‌شهریه این امکان برای دانشگاه فراهم می‌شود که بتواند ماموریت‌ها، سیاست‌ها و راهبردهای دانشگاه را محقق کند.»


معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی دانشگاه آزاد اسلامی، اصلی‌ترین چالش دانشگاه در شرایط فعلی را، تامین منابع پایدار برای آن اعلام کرد و گفت: «تامین منابع پایدار اقتصادی تنها از طریق شهریه به دلایل متعددی از جمله رقبای زیاد، کاهش جمعیت متقاضی و کاهش تقاضای اجتماعی امکان‌پذیر نیست، البته در سیاست‌ها و برنامه‌های جدید دانشگاه مقرر شده است که سهم منابع درآمدی دانشگاه از محلی غیر از شهریه افزایش یابد.»


تاکید بر فعالیت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری برای تامین منابع درآمدی پایدار


او ادامه داد: «برای رسیدن به این هدف در عین توجه به ماموریت آموزشی، پژوهشی و فرهنگی و ارائه خدمات متمایز دانشجویی دانشگاه و جذب دانشجو، به موضوع فعالیت‌های اقتصادی اعم از دانش‌بنیان و غیردانش‌بنیان یا فعالیت‌های سرمایه‌گذاری برای تامین منابع درآمدی پایدار تاکید شده است. یکی از ماموریت‌های اصلی دانشگاه، آموزش با کیفیت به دانشجویان است. توجه به استانداردسازی و ارتقای کیفیت آموزشی، رشته‌های مورد تقاضا و مورد‌نیاز جامعه در برنامه‌ریزی آموزشی، آمایش آموزشی و علوم بین رشته‌ای در دانشگاه آزاد اسلامی بسیار حائز اهمیت است.»


رهنمای‌رودپشتی به لزوم توجه به امور پژوهش و فناوری در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: «آموزش و پژوهش در دانشگاه باید با هم مرتبط باشند؛ تولید علم یکی از بحث‌هایی است که در دانشگاه آزاد اسلامی به آن توجه شده است و خوشبختانه امروز دانشگاه هم از نظر کمیت و هم از نظر کیفیت در بحث تولید علمی جایگاه بالایی دارد. علاوه بر این موضوع، بحث تجاری‌سازی فعالیت‌های تحقیقاتی برای دانشگاه مهم است که در این زمینه تلاش شده است با توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و نیز تجاری‌سازی تحقیقات از سوی خود دانشگاه این امر محقق شود.»


او افزود: «فعالیت‌های تحقیقاتی دانشگاه باید معطوف به نسل جدید دانشگاه که دانشگاه کارآفرین و فن‌آفرین است باشد. اگر به این موضوع توجه نشود ماموریت‌های پژوهشی و آموزشی دانشگاه و تامین منابع از محل غیر‌شهریه محقق نمی‌شود، بنابراین باید به این موضوع به عنوان یک اصل اساسی توجه کنیم.»


ایجاد رشته‌های جدید متناسب با تقاضای بازار در دانشگاه آزاد اسلامی


معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی دانشگاه آزاد اسلامی به اقدامات و ماموریت‌های جدید این دانشگاه اشاره کرد و گفت: «اقدامات دانشگاه بنا به اقتضائات امروز کاملا متفاوت است. دانشگاه آزاد اسلامی امروز هیچ توسعه کمی ندارد، اما در حوزه آموزش ممکن است از لحاظ ایجاد رشته‌های جدید متناسب با تقاضای بازار و همچنین توسعه رشته‌های چندنظمی، تعداد دانشجویان و توسعه تحصیلات تکمیلی توسعه کمی داشته باشیم. در واقع تغییر ماموریت و تغییر راهبرد امروز دانشگاه آزاد اسلامی به این دلیل است که دانشگاه رقابتی و متعالی اداره شود. در حوزه تشکیلاتی نیز موضوعاتی مانند چابک‌سازی، کاهش هزینه‌ها، کوچک‌سازی و تسریع در کار با اصلاح فرایندها در دانشگاه دنبال می‌شود.»


رهنمای‌رودپشتی ادامه داد: «بر‌اساس مصوبات هیات امنای مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی این اجازه را دارد که وارد فعالیت‌های اقتصادی شود. با ایجاد یک هلدینگ سرمایه‌گذاری در دانشگاه این موضوع پیگیری می‌شود.»


به گفته معاون برنامه‌ریزی دانشگاه، راه‌اندازی پارک علم و فناوری، مراکز رشد، شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت از آن‌ها و توجه به طرح‌های فرهنگی از ماموریت‌های دیگر دانشگاه آزاد اسلامی است.


او افزود: «بخش عمده‌ای از سرمایه‌گذاری دانشگاه آزاد اسلامی درباره راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه نرم‌افزاری و مغزافزاری است. حمایت از علاقه‌مندان به راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان براساس امکانات دانشگاه در قالب مقررات، بخشنامه‌ها و ضوابط از سیاست‌های اصلی دانشگاه است. البته تخصیص منابع مالی نیز در صورت لزوم صورت می‌گیرد، ولی اصلی‌ترین سیاست و برنامه دانشگاه استفاده از امکانات موجود برای توسعه این نوع شرکت‌ها و حمایت از آن‌ها و همچنین انضباط مالی و اعمال مدیریت هزینه و مصرف بهینه است.»


اجلاس یک گفتمان سراسری بین روسای واحدهای دانشگاهی و مراکز آموزشی دانشگاه است


رهنمای‌رودپشتی به اهمیت برگزاری اجلاس شورای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی در تبیین سیاست‌ها و اهداف دانشگاه اشاره کرد و گفت: «این اجلاس که امسال مصادف با ارتحال حضرت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بنیانگذار و رئیس فقید هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی است، یک اجلاس کاری است که با شعار "دانش، فرهنگ و اقتصاد" و گرامیداشت یاد و خاطره آیت‌الله هاشمی، برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود؛ در واقع یک گفتمان سراسری و یک نشست اجرایی با حضور همه روسای واحدها و مراکز آموزشی دانشگاه است.»


به گفته او در این اجلاس سیاست‌ها و برنامه‌های دانشگاه اعلام می‌شود، همچنین مسائل، مشکلات و چالش‌های واحدهای دانشگاهی و مراکز آموزشی در کمیسیون‌های تخصصی بحث و بررسی و سپس برای آن راه‌حل پیدا می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب