دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 اسفند 1395 - 11:32

ایرانی‌ها به این دو دلیل نمی‌توانند به آمریکا بروند

در دستور جدید دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا مبنی بر ورود اتباع برخی از کشورهای مسلمان، نام کشور عراق حذف شده اما همچنان نام ایران باقی مانده است. این موضوع باعث طرح این پرسش شده که طی هفته‌های گذشته چه اتفاقی رخ داد که دولت عراق از این فهرست خارج شد، اما نام ایران همچنان در میان فهرست ممنوعه باقی مانده است.
کد خبر : 164431

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، حذف نام عراق از فهرست ممنوعه ترامپ در حالی انجام شده است که علاوه بر حضور داعش در عراق، حملات تروریستی در این کشور همچنان با بسامد قابل توجهی ادامه دارد.


اخبار و گزارش رسانه‌ها نشان می‌دهد که دو عامل در حذف نام عراق از دستور مسافرتی جدید ترامپ نقش داشته است. طی روزهای گذشته مذاکرات فشرده‌ای میان مقامات ارشد دو کشور در جریان بود. روز 10 فوریه (22 بهمن) تماسی تلفنی میان حیدر العبادی، نخست‌وزیر عراق و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا انجام می‌شود.


هشت روز پس از این نیز، عبادی با مایک پنس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا به صورت تلفنی گفت‌وگو و بر حذف نام عراق از فهرست کشورهای ممنوعه تاکید می‌کند.


علاوه بر این مذاکرات، دوره دیگری از گفت‌وگوها میان رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا با اعضای دولت عراق انجام شده است. اما این تنها دلیل برای حذف نام عراق از فهرست کشورهای ممنوعه نبود. بلکه وب‌سایت سی‌ان‌ان در گزارشی نوشته است که مقامات عراقی، همتایان خود را مطمئن کرده‌اند که اقدامات نظارتی دقیقی را درباره آن دسته از اتباعشان که قصد خروج از عراق به مقصد آمریکا را دارند به اجرا در آورند تا اجازه سفر تروریست‌ها را به آمریکا ندهند.


رکس تیلرسون روز گذشته و پس از امضای دستور جدید مسافرتی ترامپ گفت: «برداشته شدن نام عراق از این فهرست، محصول همکاری عراق برای ارتقای بررسی وضعیت شهروندان این کشور است.» وی افزود: «ایالات‌متحده آمریکا چنین همکاری نزدیکی را ارج می‌نهد.»


به این ترتیب مقامات عراقی پذیرفته‌اند نظارت دقیقی بر شهروندان خود که قصد مسافرت به سوی آمریکا را دارند به اجرا در آورند. طبعا این موضوع می‌تواند به معنای پذیرش ادعای آمریکایی‌ها مبنی بر اینکه برخی از کشورهای خاورمیانه از جمله عراق متهم به اعمال تروریستی هستند، باشد.


به عبارت دیگر دولت عراق این پیش‌فرض را پذیرفته است که ممکن است اتباعش با گروه‌های تروریستی در ارتباط بوده و در نتیجه باید نظارت دقیقی بر آنها اعمال کنند.


اما درباره ایران ناگفته پیداست که هیچ گونه ارتباط سیاسی میان دو دولت وجود ندارد. از زمان پیروزی انقلاب اسلامی به این سو، تهران و واشنگتن جز در مواردی استثنایی همچون اوضاع افغانستان پس از طالبان، سرنوشت عراق پس از صدام و مذاکرات هسته‌ای، گفت‌و‌گوی دیگری نداشته‌اند.


از سوی دیگر ایران از روز اول صدور دستور مسافرتی نخست ترامپ به آن اعتراض کرده و آن را مغایر با قواعد حقوقی بشری دانسته است. این موضوع آنچنان برای ایران سنگین بود که وزارت امور خارجه به سرعت دستور داد که در قالب مقابله به مثل، اتباع آمریکا مجاز به ورود به ایران نیستند.


وانگهی ایران با به اجرا در نیاوردن مکانیسم نظارتی که دولت عراق آن را پذیرفته است، نه تنها از شان شهروندان خود دفاع کرده بلکه بار دیگر بر این موضوع صحه گذاشته است که هیچ شهروند ایرانی وجود ندارد که با گروه‌های تروریستی که آمریکا را هدف قرار داده‌اند در ارتباط باشد. به همین دلایل تعجب برانگیز نبود که نام عراق از فهرست ممنوعه ترامپ حذف شده و نام ایران همچنان باقی بماند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب