دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 اسفند 1395 - 11:00
رئیس واحد کرج تاکید کرد

بهره‌گیری از فناوری روز برای ورود قرآن به زندگی/ تشکیل هسته‌های فناور با تخصص قرآنی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز تاکید کرد که قرآن باید با بهره‌گیری از فناوری روز در چارچوب فرهنگ دینی و قرآنی به صورت کاربردی در زندگی روزمره انسان وجود داشته باشد.
کد خبر : 163832

به گزارش خبرنگار آنا، دکتر بهروز میرزا در جلسه شورای قرآن و عترت استان البرز با تاکید بر لازم الاجرا بودن مصوبات این جلسه استانی تصریح کرد: «قرآن به عنوان بزرگترین منبع تربیتی دینی و اخلاقی چه در زندگی دنیوی و چه در زندگی اخروی، مهمترین کتابی است که باید مورد توجه قرار گیرد.»


رئیس شورای قرآن و عترت استان البرز بر درک مفاهیم و معانی قرآنی در زندگی روزمره انسان بویژه قشر جوان و دانشجویان کشور تاکید کرد و گفت: «باید با تشکیل کارگروه های لازم از متخصصان این امر بهره گرفته و در زمینه بهره گیری از مفاهیم و معانی قرآنی سرمایه‌گذاری بیشتری کنیم.»


میرزا تشکیل هسته‌های فناور با تخصص قرآنی برای حضور در عرصه فضای مجازی را اقدامی اثرگذار عنوان و تصریح کرد: «اولا قرآن باید با بهره گیری از فناوری روز در چارچوب فرهنگ دینی و قرآنی به صورت کاربردی در زندگی روزمره انسان وجود داشته باشد؛ ثانیا برای رسیدن به این اهداف و دستیابی به این گنجینه عظیم معنوی در جامعه لازم است سرمایه‌گذاری‌های مادی و معنوی صورت بگیرد.»


وی با بیان اینکه استان البرز دوازدهمین استان کشور از نظر جمعیت دانشجویی است و رشته علوم قرآنی تا مقطع دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج موجود است، ابراز کرد: «شایسته است که با همکاری نهادهای مربوطه در استان مانند اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، معاونت فرهنگی شهرداری و ... همایش های وزین و استانی در زمینه علوم کاربردی قرآنی در جامعه برگزار شده و فراتر از روش سنتی و با رویکرد علمی تر و به روز تر عمل شود.»


میرزا تشکیل هسته‌های فناور با تخصص قرآنی برای حضور در عرصه فضای مجازی را اقدامی اثرگذار عنوان و تصریح کرد

دبیر شورای قرآن و عترت استان البرز نیز با توجه به بخشی از پیام دکتر میرزاده به اختتامیه بیست و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان دستور کار اینشورا ابراز امیدواری کرد با همت و پشتکار و همدلی، گام های موثری در این راستا برداشته شود.


علی بختیار با تاکید دوباره بر پیام راهگشای رئیس دانشگاه و با توجه به انتظارات معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه از حوزه فرهنگی و کانون های قرآن و عترت در دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: «اولا کانونهای قرآن و عترت به عنوان یکی از ارکان اصلی معاونت فرهنگی و دانشجویی، فعالیت های خود را به گونه ای برنامه‌ریزی کنند که حول محور قرآن عملیاتی شوند. ثانیا بسنده کردن به برگزاری محافل قرآنی، مسابقات قرآن و عترت و آموزش روخوانی قرآن کافی نیست بلکه باید با بهره‌گیری از فضای مجازی، و سایر امکانات موجود جذب حداکثری در طرح های قرآنی محقق شود.»


مدیر روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز پیشنهاد برگزاری همایشی با عنوان «قرآن کریم در نگاه آیت الله هاشمی رفسنجانی (ره) » را مطرح کرد که با استقبال حاضران همراه شد.



حجت الاسلام محمدی تبار کارشناس قرآن و عترت برادران در واحد کرج نیز با مروری بر عملکرد این کانون در سال جاری و نیز اعطای جوایز تشویقی شرکت کنندگان در مسابقات و فعالیت های قرآن و عترت، مطالبی را در دو بخش اصلی شامل: ارائه گزارش سالانه این کانون و برنامه ریزی برای برگزاری مسابقات در سال آتی ارائه کرد.


وی با قدردانی از حمایت های مادی و معنوی دکتر میرزا رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز، توضیحاتی در مورد مسائل و مشکلات موجود در این کانون به ویژه در روند اداری پرداخت های مالی و اهدای جوایز یادآور شد.


در این جلسه مسئولان کانون های قرآن و عترت واحدهای دانشگاهی استان البرز نیز با قرائت گزارش یکساله عملکرد دفاتر مربوطه پیشنهاد و طرح‌های خود را برای سال 96 مطرح کردند.


سیدی نماینده دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در استان البرز نیز با تاکید بر برنامه های مطرح شده در آن نهاد برای بهره گیری از فضای مجازی و تشکیل کارگروهی با حضور اساتید گروه معارف و دروس قرآنی اظهار کرد: «مباحثی مانند سبک زندگی، ریاضیات در قرآن، طب در علوم قرآنی و جاذبه‌های قرآنی در زندگی روزمره، بهره‌گیری از حضور نخبه های قرآنی و حفاظ خردسال و ... از مسائلی است که جای کار فراوان دارد و بهتر است در مورد آنها اقدامات جدی تری انجام شود.»


در ادامه جلسه افزون بر بحث و بررسی مسائل مطرح شده در دستور کار جلسه، تصمیمات زیر با تایید اعضا به تصویب رسید:


با پیشنهاد برگزاری همایش های قرآنی در سطوح ملی و استانی موافقت و مقرر شد به منظور هر چه باشکوهتر برگزار شدن همایش های قرآنی با نهادها و سازمان های مربوطه مکاتبات لازم صورت گیرد.


با توجه به مشغله فراوان علی بختیار در سمت مدیریت روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز ، وی پیشنهاد واگذاری دبیری کانون قرآن و عترت استان به خانم سیده مه‌لقا هاشمی کارشناس قرآن و عترت خواهران در واحد کرج را عنوان کرد که پس از بحث و بررسی به تایید اعضا رسید

مقرر شد مکاتبه ای از سوی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با سازمان مرکزی در باره نحوه پرداخت حق‌الزحمه استادان دروس قرآنی به منظور افزایش میزان حق الزحمه انجام گیرد.


مقرر شد طرح های پیشنهادی کانون های قرآن و عترت با رویکرد محورهای مطرح شده در پیام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و تاکیدات دکتر سید طه هاشمی، به صورت کارشناسی شده، بررسی و پس از طرح در شورای فرهنگی واحدهای مربوطه و اخذ تاییدات لازم به صورت اجرایی و مکتوب در شورای قرآن و عترت استان مطرح شود.


مصوب شد طبق شیوه نامه جدید مسابقات و جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی برنامه‌ریزی های لازم برای برگزاری مسابقات، عملی شود و شروع ثبت نام مسابقات سراسری از تاریخ شنبه 14 اسفند 95 و مرحله مقدماتی و استانی بخش شفاهی دانشجویی، استادان و کارکنان در 15 اردیبهشت 96 و مرحله کتبی مسابقات کارکنان در تاریخ چهارشنبه 14 تیر 96 باشد؛ مرحله کتبی مسابقات نیز طبق زمانبندی موجود در شیوه نامه از مهر 96 برگزار شود.


طبق شیوه نامه جدید مصوب شد ثبت نام جشنواره قرآنی از اسفند 95 آغاز شود و با توجه به تغییرات صورت گرفته، سما نیز به صورت رسمی در این مسابقات قرآنی وارد شود.


مقرر شد با بهره گیری از استادان فن قرآن، نخبگان قرآنی، پتانسیل دانشجویی و با حمایت مادی و معنوی واحد، هسته های فناور برای بکارگیری هرچه بیشتر علم، فناوری و فضای مجازی اقدامات لازم انجام شود.


با توجه به مشغله فراوان علی بختیار در سمت مدیریت روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز ، وی پیشنهاد واگذاری دبیری کانون قرآن و عترت استان به خانم سیده مه‌لقا هاشمی کارشناس قرآن و عترت خواهران در واحد کرج را عنوان کرد که پس از بحث و بررسی به تایید اعضا رسید و مصوب شد مکاتبات لازم با سازمان مرکزی برای تصویب نهایی صورت گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب