دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 اسفند 1395 - 13:12

کشف ساختار سنگی معماری 7هزارساله در فسا

در برنامه کاوش و تعیین عرصه و حریم تپه وکیل‌آباد واقع در شهرستان فسا، ساختار سنگی معماری مربوط به اواخر هزاره چهارم و اوایل هزاره سوم پیش‌ازمیلاد به‌دست آمد.
کد خبر : 163574
به‌ گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، مجید منصوری سرپرست هیأت کاوش و تعیین عرصه و حریم تپه وکیل‌آباد، امروز 14 اسفند، با اعلام این خبر گفت: «بررسی‌های دقیق‌تر درباره این ساختار سنگی به آینده موکول شده و کاوش در بخش‌های دیگر کارگاه ادامه دارد.»

وی افزود: «اکنون کاوش در عمق چهارمتری ادامه دارد که به‌نظر می‌رسد خاک بکر است؛ بااین‌حال، برای اطمینان بیشتر، کاوش حدود 70 تا 80 سانتیمتر دیگر ادامه خواهد یافت.»


این باستان‌شناس گفت: «پیش از کاوش، سطح محوطه و اطراف آن به شبکه‌های ۴۰×۴۰ و ۸۰×۸۰ تقسیم شد و بررسی نظام‌مند در این شبکه‌ها به‌مدت یک هفته به‌طول انجامید.»


وی افزود: «پس از پایان بررسی، ۲۳ گمانه به‌منظور تعیین عرصه و حریم تپه کاوش شد.»


وی با اشاره به باز کردن کارگاه 2×2 متر برای لایه‌نگاری، از به‌دست آمدن سفال‌های قرمز ساده و منقوش از نوع سفال‌های وکیل‌آباد خبر داد.


کاوش و تعیین عرصه و حریم تپه وکیل‌آباد در شهرستان فسا با مجوز پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری از اواسط بهمن‌ماه آغاز شد.


نخستین کاوش‌های باستان‌شناختی را در این محوطه سر مارک اورل اشتاین، باستان‌شناس مجارستانی (1862-1943)، در سال ۱۹۳۴ میلادی در چند روز انجام داد.


اشتاین در طول کاوش خود در مرکز تپه به پی‌های سنگی و ساختار خشتی اشاره کرده که احتمالاً مربوط به اواخر هزاره چهارم و اوایل هزاره سوم هزاره سوم پیش‌ازمیلاد است.


انتهای پیام/

برچسب ها: فسا کشف
ارسال نظر
هلدینگ شایسته