دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 اسفند 1395 - 12:27

ادعای مخالفان سوری: روسیه عامل بن‌بست در مذاکرات صلح است

رئیس هیات مخالفان سوری در مذاکرات آستانه در نشست ژنو 4 گفت هیات مخالفان سوری در حالی از نشست آستانه بازگشت که انبوهی از وعده و وعید داده شد که تاکنون در عرصه میدانی هیچ‌یک محقق نشده است.
کد خبر : 162658

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از خبرگزاری رسمی ترکیه (آناتولی)، محمد علوش گفت: «مخالفان سوری در آستانه سندی با هدف تثبیت آتش‌بس، بهبود اوضاع انسانی، رفع محاصره مناطق جنگ زده و آزادی گروگان‌ها ارائه کردند که روسیه به‌عنوان حامی نظام سوریه آن را مخالف با قوانین بین‌المللی خواند. بر خلاف موضع روسیه، برخی از طرف‌های بین‌المللی از سند ما حمایت کردند.»


وی افزود: «قرار بود در نشست آستانه به سند ما پاسخ داده شود و بعد از تاخیر 10 روزه از زمان مشخص شده برای این اقدام، یعنی 6 فوریه (18 بهمن)، سند دیگری ارائه شده است که معارضان سوری مخالف آن هستند و اصرار بر تبادل نظر درباره بند به بند سند (نخست) دارند تا اینکه مواردی از آن حذف یا اصلاح شود. بعد از این موضوع است که می‌توان به دستیابی به راه حل در مدت زمان کوتاهی فکر کرد، نه اینکه بخواهند سند دیگری ارائه کنند.»


وی افزود: «روسیه هر زمان از سند سخن به میان می‌آید، می‌گوید نظام سوریه ملاحظاتی درباره آن دارد. ما از آن‌ها خواسته‌ایم تا ملاحظات دمشق را بیان کنند و تاکنون جوابی دریافت نکرده‌ایم. سپس روسیه اعلام موضع کرد و گفت سند (شما) مخالف قوانین بین‌المللی است که ما پاسخ دادیم ما حاضریم سند را بررسی کنیم تا موارد مخالف با قوانین بین‌المللی را بررسی کنیم.»


علوش با بیان اینکه طرف روسی از ما خواست از آستانه به آنکارا برویم و گفت‌وگوها را در آنجا ادامه دهیم تصریح کرد: «روسیه به وعده خود در این زمینه نیز وفا نکرد. مخالفان به جای وعده دادن، خواهان عمل هستند. ما سند خود را به سازمان ملل متحد و همه کشورها ارائه کرده‌ایم.»


رئیس هیات مخالفان سوری در مذاکرات آستانه گفت: «ما وقتی با شرکت در مراسم اختتامیه در آستانه مخالفت کردیم، آن‌ها به ما گفتند به‌زودی بمباران‌ متوقف می‌شود و به ما گزارشی دادند که دال بر التزامشان به توقف بمباران بود که وزیر امور خارجه قزاقستان شاهد این موضوع است. بعد از مراسم اختتامیه رئیس هیات قزاقستان پیش ما آمد و گفت وعده‌ها به‌زودی اجرا می‌شود ولی تاکنون این موضوع اتفاق نیفتاده است.»


آستانه، پایتخت قزاقستان روزهای 23 و 24 ژانویه (4 و 5 بهمن) میزبان نشستی به ریاست ترکیه و روسیه و مشارکت نمایندگانی از ایران، آمریکا، نظام سوریه و مخالفان سوری بود تا در آن درباره تدابیر لازم با هدف تثبیت آتش‌بس در سوریه رایزنی شود.


دور دوم نشست آستانه 16 فوریه (28 بهمن) همانگونه که انتظار می‌رفت بدون صدور بیانیه پایانی خاتمه یافت و هیات‌های مشارکت کننده تنها به برگزاری کنفرانس خبری اکتفائ کردند.


ادعای همکاری نظام سوریه با داعش


طبق ادعای علوش، هیات مخالفان در نشست آستانه به طرف روسی خبر دادند که معارضان سوری اسنادی در اختیار دارند که «اثبات می‌کند نظام سوریه با داعش در ارتباط است، که طرف روسی به ما گفت از این موضوع باخبر هستند.»


او افزود: «من معتقدم احتمال عمل کردن روسیه به وعده‌هایش ضعیف است و آن‌ها نمی‌توانند کنترلی بر نظام سوریه، ایران (به‌عنوان حامی بشار اسد) و هم‌پیمانانشان داشته باشد. این موضوع نیز ممکن است که روسیه از این وعده و وعیدها قصد دارد به اهداف سیاسی خود دست یابد و چنانچه در این موضوع توفیقی به دست نیاورد، برای ادامه بمباران‌ها به نظام سوریه چراغ سبز نشان دهد. علاوه بر این، این احتمال وجود دارد که روسیه بخواهد با چنین اقداماتی، مخالفان سوری را همچون نظام سوریه زیر لوای خود قرار دهد.»


تروریسم هدفند


عضو هیات مذاکره کننده مخالفان سوری در مذاکرات ژنو 4 مدعی شد نظام سوریه خواهان برقراری آتش‌بس نیست و آن‌ها می‌خواهند خونریزی به راه بیاندازند و چنانچه آتش‌بس برقرار شود، نظام سوریه رو به اضمحلال می‌رود.


این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که تشکیلات تروریستی تحریر الشام مسئولیت کشتن سه افسر و یک سرباز نظام سوریه ازجمله حسن دعبول، رئیس شاخه دفتر امنیت حمص و ابراهیم درویش، رئیس شاخه امنیت ملی حمص را در دو حمله هم‌زمان به ساختمان دفتر امنیت نظامی و امنیت ملی در محله غوطه و اطراف شهر حمص برعهده گرفته است.


باوجود این، علوش این سوال را مطرح می‌کند که آیا نظامی که شهروندان خود را می‌کشد، صدها هزار نفر را گروگان می‌گیرد و از سلاح شیمیایی استفاده می‌کند تروریست نیست؟


وی در پایان مدعی شد سوریه در صورتی روی خوش به خود می‌بیند که بشار اسد برود و اگر چنین نشود، روزگار خوشی در انتظار سوریه نخواهد بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب