دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 ارديبهشت 1394 - 09:50

بی‌خبری بهارستان‌نشینان از فساد 32 میلیاردی در وزارت علوم احمدی‌نژاد

چند روزی از فاش شدن ماجرای فساد مالی ۳۲ میلیاردی در صندوق رفاه دانشجویان، در زمان دولت محمود احمدی‌نژاد می‌گذرد. حالا قوه قضاییه وارد موضوع شده و دستور پیگیری قضایی هم صادر شده، اما بسیاری از نمایندگانی که پیگیر جزئیات رویدادهای وزارت علوم بودند، از ماهیت این فساد ابراز بی اطلاعی می‌کنند.
کد خبر : 16248

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، فساد 32 میلیاردی در زمان ریاست کیوان مرادیان بر صندوق رفاه دانشجویی انجام شده؛ مدیری که ۱۲۵ نماینده مجلس برای ابقایش در صندوق رفاه دانشجویی امضا جمع کردند و خواستند او در سمت خود باقی بماند. هرچند فرجی دانا نامه را جدی نگرفت و او را برکنار کرد و البته عده‌ای هم می‌گویند شاید همین برکناری از عوامل استیضاح خود آقای وزیر بود.


در حال حاضر ۴ میلیون و پانصدهزار دانشجو عضو صندوق رفاه دانشجویان هستند و این ۳۲ میلیارد حق تک تک آن هاست که حالا معلوم نیست دقیقا چه اتفاقی برایش افتاده. ۳۲ میلیاردی که شاید در کنار ارقام ۳۰۰۰ میلیاردی که یادگار دوران طلایی دولت های نهم و دهم است، رقم بالایی به نظر نرسد، اما ماجرا این است که بهارستان نشینانی که ماه ها، تمام قد علیه وزیران پیشنهادی حسن روحانی برای وزارت علوم ایستادند و رضا فرجی دانا را به اتهام برخی انتصابات و مهم تر از همه ماجرای بورسیه های غیرقانونی استیضاح کردند، این بار که ماجرای فساد ۳۲ میلیاردی در صندوق رفاه دانشجویی دوران احمدی‌نژاد مطرح شده، یا سکوت کرده‌اند یا از اصل ماجرا ابراز بی اطلاعی می کنند.


برای پیگیری این فساد مالی و نظر نمایندگان مجلس در این باره سراغ نمایندگان کمیسیون اصل ۹۰ و آموزش رفتیم. آن‌ها که بیشترین اعضایشان منسوب به طیف منتقدان دولت از جمله جبهه پایداری هستند.


سرنخ های ماجرای فساد میلیاردی در صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم احمدی نژاد از اسفندماه سال گذشته به دست آمده، اما واکنش اکثریت قریب به اتفاق نمایندگانی که با سوال خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا مواجه شدند، شبیه هم بود: «در جریان نیستیم.»


در جریان این فساد نیستیم


قاسم جعفری سخنگوی کمسیون آموزش مجلس شورای اسلامی که به شدت پیگیر بورسیه‌های غیرقانونی و استیضاح فرجی دانا بود، اولین کسی است که با او تماس گرفتیم. قاسم جعفری تنها به ذکر این نکته که این خبر را همین حالا شنیده و در چند و چون آن نیست، اکتفا می‌کند و گوشی را قطع می کند.


فاطمه رهبر نایب رئیس کمیسیون اصل نودم مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار آنا درباره پیگیری‌های مجلس درباره فساد مالی در صندوق رفاه دانشجویان می‌گوید: قوه قضاییه یک قوه مستقل است و پرونده‌هایی هم که به آن ارجاع می‌شود روند جداگانه‌ای دارند. اما شکایاتی که به مجلس ارائه می‌شود برای رسیدگی به آن‌ها به کمیسیون اصل نود ارجاع می‌شوند. بنابراین فرآیند رسیدگی در قوه مقننه با قوه قضاییه کاملا متفاوت است. اگر شکایتی در این خصوص هم آماده باشد، ما در ابتدا بررسی مقدماتی می‌کنیم و برای پیگیری‌های لازم به دستگاه‌های نظارتی و بازرسی و قوه قضاییه ارسال می‌شود. بنابراین مرجع تصمیم رسیدگی و نهایی برای رسیدگی قوه قضاییه است. هرچند ما هنوز در این خصوص شکایتی نگرفته‌ایم و من اطلاعی از این ماجرا ندارم.


حسین آذین، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی، نماینده دیگری است که به سراغش رفته‌ایم. آذین هم درباره فساد ۳۲ میلیاردی اظهار بی‌اطلاعی می‌کند و می‌گوید: من چیزی در این رابطه نشنیدم و به عنوان سخنگو اعلام می‌کنم این مساله در کمیسیون اصل نود طرح نشده است، خود من نیز به عنوان نماینده مجلس خبری از آن ندارم.


جوابی هم که از داوود محمدی نماینده دیگر کمیسیون اصل نودم می‌گیریم، شبیه پاسخ‌های دیگر است. او نیز چیزی از ماجرا نمی‌داند و احتمال می‌دهد که دلیل بی‌خبری او حضور در حوزه انتخابیه باشد. محمدی در ادامه افزود: اما از پیگیری قوه قضاییه استقبال می‌کنیم و اگر واقعا کسی از قانون سرپیچی کرده، امیدواریم به سزای اعمال خود برسد.


هر روز منتظر خبر فاجعه دیگری از دوران احمدی نژاد هستیم


اما حامد قادری مرزی، نماینده مردم قروه و نایب رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ضمن ابراز تاسف درباره این اتفاق گفت: ‌در صورتی که این اتفاق صحت داشته باشد (چرا که من هنوز نمی‌دانم که این اتفاق از سوی قوه قضاییه پیگیری شده) بسیار جای تاسف دارد. هرچند ما عادت کرده‌ایم هر چند وقت یک بار خبری از دست گل‌های به آب داده شده توسط دولت محمود احمدی‌نژاد را بخوانیم و سکوت کنیم.


قادرمرزی در ادامه افزود: در ماجرای وزارت علوم و بورسیه‌ها و همینطور اتفاقاتی که برای آقای فرجی دانا افتاد شرایط را بسیار پیچیده کرد. مجلس محترم در این مساله شاید در برخی مواقع ماجرا را شخصی کرد و من فکر می‌کنم در استیضاح فرجی دانا، برکناری آقای مرادیان هم بی‌تاثیر نبود. امیدوارم که این فساد پیگیری شود و شاید دلیل اینکه ماجرا عمومی نشده این باشد که به نظر دوستان ۳۲ میلیارد پول زیادی نیست. ما عادت به اختلاس‌های چند هزار میلیاردی کرده‌ایم...


بی خبری در راهروهای «خانه ملت»


در 13 دی ماه سال 1392، ۱۲۵ نفر از نمایندگان مجلس در نامه ای به رضا فرجی دانا، وزیر وقت علوم به دلیل «عملکرد قابل تحسینِ کیوان مرادیان‌ کوچکسرایی» بر ابقای ریاست صندوق رفاه دانشجویی بازمانده از دوره احمدی‌نژاد اصرار کردند، به گفته بسیاری از ناظران بی توجهی فرجی دانا به این نامه یکی از عوامل شدت گرفتن تلاش ها برای استیضاح او شد اما حالا که ماجرا مشخص شده است، کسی حاضر نیست درباره این نامه و دیگر ماجراهای دنباله دار مجلس و وزارت علوم اظهار نظر کند. به خصوص نمایندگانی که در جلسات رای اعتماد و استیضاح با جزئیات از تحولات وزارت علوم می گفتند اما هنوز خبری اختلاس در وزارت علوم دوران احمدی نژاد به گوششان نرسیده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب