دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 اسفند 1395 - 14:22
رئیس بیمارستان شهید مطهری:

مواد محترقه دست‌ساز بیشترین آسیب را در چهارشنبه پایان سال برجای می‌گذارد/ هزینه درمان هر درصد سوختگی 2 میلیون تومان است

رئیس بیمارستان شهید مطهری عنوان کرد: بیمارانی که دچار سوختگی می‌شوند، علاوه بر حمایت‌های درمانی نیاز به حمایت خدمات بازتوانی برای بازگشت به زندگی و جامعه دارند؛ زیرا سوختگی منجر به ایجاد ظاهری نامناسب و کاهش اعتماد به نفس در افراد می‌شود.
کد خبر : 162091

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر مصطفی ده‌مردئی، رئیس بیمارستان شهید مطهری در نشست خبری که به مناسبت پیشگیری از حوادث چهارشنبه‌سوری برگزار شد، گفت: طی سال‌های اخیر مشکلات و حوادث ناشی از انفجار مواد محترقه دست‌ساز بیش از مواد منفجره وارداتی شده است. به گونه‌ای که حتی می‌توان گفت خطرات مواد منفجره دست‌ساز چندین برابر مواد وارداتی است.


وی با بیان اینکه آمار مصدومان چهارشنبه‌سوری در سال‌گذشته نسبت به سال ماقبل آن کاهش داشته است، گفت: سال 93، 120 تا 130 نفر در مراسم چهارشنبه پایان سال به دنبال سوختگی به بیمارستان شهید مطهری مراجعه کردند که این آمار در سال‌گذشته به 90 نفر رسید که متاسفانه بیش از 50 درصد مراجعه‌کنندگان، افراد رهگذر و بیگناه در این حادثه بودند، زیرا عامل اصلی خطر پس از انفجار مواد محترقه در جایی پناه می‌گیرد و صدمات ناشی از آن متوجه رهگذران و عابران می‌شود.


ده‌مردئی تصریح کرد: بیشتر مصدومان سال گذشته در رده سنی 5 تا 15 سال بودند که به دلیل انفجار مواد محترقه دچار آسیب در ناحیه دست، صورت، بینایی و سوختگی شدید در سایر اندام‌های بدن شده بودند.


ده‌مردئی با بیان اینکه صدمات ناشی از سوختگی تا پایان عمر افراد را درگیر خواهد کرد، گفت: بیشتر سوختگی‌ها در چهارشنبه پایان سال سوختگی‌های درجه سه است که علاوه بر ایجاد ظاهری نامناسب، منجر به اختلال عملکردی در عضو درگیر می‌شود. برای مثال اگر فردی در ناحیه چشم دچار سوختگی شده باشد، علاوه بر ظاهری نازیبا، دچار اختلال بینایی نیز می‌شود.


رئیس بیمارستان شهید مطهری در ادامه با توجه به هزینه‌های درمان سوختگی در کشور گفت: هزینه درمان سوختگی در بیمارستان‌های دولتی برای هر درصد 2میلیون و در بیمارستان‌های خصوصی برای هر درصد 5 میلیون تومان است. یعنی اگر فردی دچار 5 درصد سوختگی باشد در بیمارستان دولتی باید 10 میلیون و در بیمارستان خصوصی 25 میلیون هزینه پرداخت کند.


وی افزود: علاوه بر این فردی که دچار سوختگی می‌شود پس از ترخیص از بیمارستان نیاز به مراقبت و جراحی‌های ترمیمی دارد که هزینه‌های آن در بیمارستان‌های متفاوت متغیر است.


ده‌مردئی از کمبود تخت‌های سوختگی در کشور خبر داد و گفت: در‌حال‌حاضر در تهران 170 تا 180 تخت سوختگی داریم که این آمار باید حداقل 2 برابر شود، اما با این حال با تمهیدات اندیشیده شده در تلاش هستیم که در مراسم چهارشنبه پایان سال بهترین خدمات به بیماران ارائه شود.


رئیس بیمارستان مطهری در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: خدمات درمانی و بازتوانی بیماران دچار سوختگی تحت پوشش بیمه نیست و با توجه به اینکه سوختگی بیشتر در افراد متوسط و کم‌درآمد جامعه اتفاق می‌افتد، درمان سوختگی این افراد را با مشکلات مالی بسیاری مواجه می‌کند که نیاز است سازمان‌های بیمه‌گر در این زمینه و برای پوشش این بیماران اقدامات لازم را انجام دهند.


وی افزود: برای مثال برخی بیماران که دچار سوختگی (حتی یک درصد) می‌شوند، باید پس از درمان از لباس‌های مخصوص سوختگی استفاده کنند که این لباس‌ها تنها به مدت سه ماه قابل استفاده است و حداقل هر بیماری باید یک‌سال و نیم از این لباس‌ها استفاده کند. برای مثال، بیماری که دچار سوختگی 20 درصد شده، باید برای هر سه ماه یک لباس مخصوص سوختگی به قیمت پنج میلیون تومان تهیه کند و نیاز است به مدت نزدیک به دو سال برای بهبود از این لباس‌ها استفاده کند و متاسفانه این در حالی است که اکثر این بیماران حتی توان خرید این لباس را ندارند.


ده‌مردئی تصریح کرد: اگر بیماران از لباس‌های مخصوص درمان سوختگی استفاده نکنند، پس از مدت کوتاهی دچار عوارضی از جمله گوشت اضافه در بغل زخم‌های خود می‌شوند، بنابراین به سازمان‌های بیمه‌گر پیشنهاد می‌شود، به جای تقبل هزینه‌های سنگین درمان، خدمات درمانی مانند لباس‌های مخصوص را تحت پوشش قرار دهند تا علاوه بر کاهش عوارض وارده بر بیمار، بتوان از هزینه‌های جبران‌ناپذیری که درمان سوختگی بر دوش بیمار و مراکز درمانی می‌گذارد، پیشگیری کرد.


رئیس بیمارستان مطهری با توجه به اجرای برنامه طرح تحول سلامت گفت: با اجرای این طرح، بیماران مبتلا به سوختگی از زمان پذیرش تا ترخیص از خدمات این طرح ملی بهره‌مند می‌شوند، اما متاسفانه پس از ترخیص از بیمارستان هیچ نهاد و سازمانی حمایتگر این بیماران نخواهد بود.


وی افزود: بیماران دچار سوختگی بیشترین ثمره را از اجرای طرح تحول سلامت بهره‌مند شدند، به گونه‌ای که می‌توان گفت اگر این طرح ملی اجرا نمی‌شد، بیماران سوختگی علاوه بر درد، متحمل هزینه‌های سنگین درمان می‌شدند.


ده‌مردئی در ادامه با توجه به ضریب زنده ماندن بیماران سوخته در ایران گفت: در کشور ما از هر دو بیماری که دچار 65درصد سوختگی باشند، یک نفر زنده می‌ماند. این در حالی است که در کشورهای اروپایی از هر دو بیماری که دچار 90درصد سوختگی باشند، یک نفر زنده می‌ماند و اگر ما بخواهیم ضریب خود را به کشورهای اروپایی نزدیک کنیم باید برای زنده ماندن هر بیمار نزدیک به یک میلیارد تومان هزینه در نظر بگیریم.


وی در پایان با توجه به نزدیک بودن چهارشنبه آخر سال و خطرات ناشی از آن گفت: به افراد توصیه می‌شود تا حد امکان برای ابراز شادی از مواد محترقه استفاده نکنند و اگر با فردی که دچار سوختگی است مواجه شدند، ابتدا آرامش و خونسردی خود را حفظ کنند و سپس محلی را که دچار سوختگی شده با آب ولرم (درجه حرارت 10 درجه سانتیگراد) به خوبی شست‌وشو دهند. سپس لباس‌های بیمار را در صورتی که بر اثر سوختگی به بدنش چسبیده از تنش جدا کنند و در نهایت فورا آن را به یکی از مراکز درمانی انتقال دهند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب