اختلاف آمریکا و ترکیه بر سر «شهر ارواح»
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از رویترز، مقابله دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا با داعش در سوریه ممکن است وی را با یک انتخاب ناخواسته مواجه سازد: «ناراضی کردن ترکیه به عنوان یک متحد عضو ناتو از طریق اتکا به مبارزان کرد یا پذیرش طرحی که میتواند موجب کند شدن حملات به مواضع داعش شود و مستلزم اعزام نیروهای بیشتر رزمی آمریکا به منطقه باشد.»
هدف عملیات پیشروی تحت حمایت آمریکا، شهر رقه است که پایتخت داعش محسوب میشود و مقامات آمریکایی فکر میکنند که این گروه تروریستی از آن به عنوان مرکزی برای طراحی توطئهها علیه غرب استفاده میکند.
با وجود ماهها تلاش آمریکا برای کاهش نگرانیهای ترکیه، آنکارا اصرار دارد که این عملیات توسط مبارزان عرب محلی و با حمایت نیروهای نظامی ترکیه انجام گیرد، نه نیروهای دموکراتیک سوری تحت حمایت آمریکا که علاوه بر مبارزان عرب، مبارزان کرد را که ترکیه آنها را تهدید تلقی می کند، نیز شامل میشود.
در حالی که آنکارا نسبت به از هم گسیختگی روابط در صورت بی توجهی به این نگرانیاش هشدار میدهد، به گفته یک مقام آمریکایی، مقامات نظامی آمریکا و ترکیه در روزهای اخیر در حال بررسی پیشنهادات ترکیه برای عملیات رقه بودهاند. مقاماتی که نخواستند نامشان فاش شود گفتند، هنوز هیچ تصمیمی در این باره اتخاذ نشده است.
یک مقام ارشد ترک که نخواست نامش فاش شود برآورد کرد که 10 هزار نیرو ممکن است برای عملیات رقه به کار گرفته شوند و نیروهای ترک و آمریکایی از آنها پشتیبانی کنند.
اما مقامات آمریکایی این سوال را مطرح کردهاند که با توجه به اینکه شورشیان تحت حمایت ترکیه این هفته در عملیاتی داعش را از شهر الباب بیرون راندهاند که البته عملیاتی بسیار کوچکتر و آسانتر از رقه بوده، آیا این نیروها در آیندهای نزدیک آماده انجام عملیاتی دیگر خواهند بود؟
در حادثه ای که تداوم وجود تهدیدات داعش را یادآوری میکرد، یک روز پس از آزادسازی الباب، انفجار یک خودروی بمب گذاری شده توسط داعش در یکی از روستاهای اطراف، بیش از 50 کشته بر جای گذاشت.
همچنین مشخص نیست که چگونه قرار است نیروهای ترک به رقه برسند، شاید از طریق ایجاد معبری از طریق سرزمینهای تحت کنترل دولت سوریه یا کردها. یک مقام اطلاعاتی آمریکا همچنین خاطرنشان کرد که ترکیه ممکن است بخواهد قبل از رفتن به رقه، شهر منبج را از وجود کردها پاکسازی کند.
نیروهای تحت حمایت ترکیه همچنان ممکن است نیاز به آموزش و احتمالا تکمیل شدن توسط تعداد بسیار بیشتری از نیروهای آمریکایی داشته باشند، در حالی که اکنون تنها 500 نیروی عملیات ویژه آمریکای در سوریه حضور دارند. همه این عوامل میتواند دست به دست هم دهد و عملیات رقه را با کندی و پیچیدگی مواجه سازد.
بلیز میسزتال، مدیر برنامه امنیت ملی مرکز سیاست گذاری دو حزبی آمریکا در این باره گفت: «با توجه به اینکه ترامپ اظهار تمایل کرده تا رقه را در زودترین زمان ممکن و به موثر ترین نحو پس بگیرد، تنها نیرویی که برای انجام این کار در آنجا حضور دارد، نیروهای عملیات ویژه آمریکا هستند.»
انتهای پیام/