برگزاری نخستین دوره مسابقه چالش جاذبه، نجات تخم مرغ در واحد بجنورد
دکتر الهام تفضلی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با بیان تاریخچه مسابقه نجات تخم مرغ اظهار کرد: مسابقه نجات تخممرغ یا چالش جاذبه (Gravity Challenge) نخستین بار از سویNASA، به منظور ساخت سازهها و اجسامی که انسان را در ارسال و پرتاب کاوشگرها به سیارههای دیگر یاری کند اجرا شد. چرا که کاوشگرها باید در درون سازههایی قرار گیرند که پس از برخورد با سیارهها و اجرام آسمانی، بتوانند با کاستن سرعت، به سادگی و با حفظ دستگاههای درون خود، با کمترین خسارت بر سطح سیاره مورد نظر نشسته و به کاوش و بررسی بپردازند و اطلاعات کسب شده را به زمین ارسال کنند.
مدیرگروه رشته ریاضی واحد بجنورد خاطرنشان کرد: ارائه ایدههایی برای کاهش آسیب به بستههایی که از طریق هواپیما برای کمک رسانی به مناطق مختلف فرستاده میشود از دیگر اهداف این مسابقه است و این مسابقه هر ساله در کشورهای مختلفی از جمله آلمان، ایتالیا، هلند، روسیه، فرانسه و اکثر دانشگاههای معتبر دنیا از جمله آکسفورد، کمبریج، هاروارد برگزار میشود و در ایران نیز در برخی دانشگاهها مانند صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، فردوسی و چند واحد دانشگاه آزاد اسلامی به صورت استانی یا درون دانشگاهی اجرا شده است.
وی افزود: طبق فراخوانی که در اسفند سال۹۳ برای عموم دانشجویان داده شد، دانشجویان برای شرکت در مسابقه باید سازههایی را طراحی میکردند که تخم مرغ به گونهای در آن جاسازی شود تا با سقوط سازه از ارتفاعی مشخص، تخممرغ کمترین آسیب را ببیند.
تفضلی با توضیح ملاکهای داوری برای امتیازدهی اظهار کرد: سالم رسیدن تخم مرغ، حجم و وزن کمتر سازه، تخریب نشدن دستگاه حامل تخم مرغ بعد از سقوط، فرود در محدوده مشخص شده همراه با دقت پرتاب، زمان سقوط، خارج شدن تخم مرغ از سازه پس از برخورد با زمین بدون دخالت انسان و سالم ماندن آن و نیز خلاقیت، نوآوری و زیبایی طرح از ملاکهای تعیین شده در این مسابقه بوده است.
وی افزود: ۳۷ گروه در قالب تیمهای سه نفره برای شرکت در این مسابقه اعلام آمادگی کردند که پس از برگزاری مرحله اول ۱۰سازه برتر به مرحله فینال راه یافتند و در مرحله فینال نیز سه تیم پرفسور حسابی، we are legends و تیم میسی نو به عنوان تیمهای برتر معرفی و هدایایی از سوی معاونت پژوهشی اهداء شد.
انتهای پیام/