دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 اسفند 1395 - 11:49

چاپ مقاله استادیار گروه فلسفه و کلام اسلامی واحد فسا در فصلنامه «خردنامه صدرا»

مقاله استادیار گروه فلسفه و کلام اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا در مجله علمی پژوهشی «خردنامه صدرا» با عنوان «تحلیل معنا و مفهوم سلامت معنوی در روانشناسی و آموزه‌های فلسفی ملاصدرا» چاپ شد.
کد خبر : 161053

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، در مقاله دکتر عباس احمدی سعدی آمده است: «مفهوم «معنویت» در مقابل مادیت و جهان مادی، اصل اصیل همه ادیان آسمانی و حتی غیر آسمانی است. وجود و هستی حقیقی در ادیان، امری فرامادی و معنوی است. مفهوم معنویت، یعنی باور قلبی به وجود حقایق متعالی و مافوق طبیعی که بنظر ملاصدرا، کانون و اصل آن وجود واحد حق تعالی است. چنین اعتقادی، به رفتار و زوایای گوناگون زندگی رنگ و جهتی خاص می بخشد، بنحوی که فرد از «بودن» خود، دیگران و جهان نه تنها احساس بیهودگی و پوچی نمی‌کند بلکه از حس خوشایند رضایتمندی نیز برخوردار می‌شود.»


در ادامه این مقاله آمده است: «این معنا در روانشناسی لزوماً معطوف به آموزه قدسی یک دین خاص نیست؛ اگرچه با آن مخالفتی هم ندارد. صدرالمتالهین شیرازی بر پایه اصول حکمت متعالیه خود در علم النفس و ارتباط متقابل بدن و نفس، بر آن است که رفتار و اعمال ظاهری و بدنی و نیز علوم و آگاهی‌های آدمی تاثیری ژرف بر نفس و روح انسان دارند و نهایتاً در فرآیند حرکت و صیرورت جوهری، سرنوشت او را رقم می‌زنند. طبق این اصول، سلامت و نیز بیماری معنوی و باطنی در گرو آگاهی و رفتار شخص خواهد بود. دانش روانشناسی، بویژه در شاخه انسان‌گرایانه آن، نیز بر نقش مهم معنویت در سامانمندی زندگی و سلامت رفتار و شخصیت فرد تاکید کرده است. طبق نظریه برخی از روانشناسان وجودی (اگزیستانسیالیست) همچون فرانکل و یونگ، سلامت معنوی یکی از مولفه‌های مهم «شخصیت سالم» است.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب