ابتکار خواستار شد: تشکیل هیات حقیقتیاب در مورد وضعیت تالابها/ روند بیداری محیط زیستی در کشور آغاز شده است
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در آئین افتتاحیه بیست و دومین همایش ملی – منطقهای انجمن متخصصان محیط زیست ایران که در واحد علوم و تحقیقات برگزار شد، گفت: مقابله با پدیده گرد و غبار نیازمند نگاه علمی در بهرهمندی از فناوریهای نو و مدیریت درست منابع آبی، همچنین نگاه پژوهشی است.
وی تصریح کرد: در بحث پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست با همکاری دانشگاهها از جمله واحدهایی از دانشگاه آزاد اسلامی و دستگاههای مرتبط همچون سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری موفق به شناسایی کانونها و منشاهای گرد و غبار در کشور و حتی تدوین برنامه اقدام برای مقابله با گرد و غبار در برخی استانها شد.
ابتکار با بیان اینکه استان خوزستان از جمله استانهایی است که علاوه بر منشأیابی کانونهای گرد و غبار، برنامه اقدام علمی نیز در آن آغاز شده است، اظهار کرد: یکی از اقدامها، احیای تالاب هورالعظیم است که در سال 92 دشت وسیع گرد و غباری بود که تحت عنوان تالاب هورالعظیم معرفی میشد.
وی افزود: به رغم مخالفت جدی و صریح سازمان حفاظت محیط زیست در ارزیابی زیست محیطی صورت گرفته در سال 84 مبنی بر اینکه اقدامهای نفتی در تالاب هورالعظیم نباید منجر به تخریب این اکوسیستم شود، این اتفاق رخ داده بود و از این رو از سال 92 با تذکر به وزارت نفت و رایزنیهای متعدد اقدام برای احیای تالاب را آغاز کردیم و در نهایت اوایل سال 93 با آغاز عملیات برداشتن موانع و باز کردن دریچهها، همچنین تامین حق آبه تالاب از کرخه، موفق به آبگیری تالاب شدیم.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه برخی مدام میگویند دروغ میگویید و تالاب هورالعظیم احیاء نشده است، از انجمن متخصصان محیط زیست ایران درخواست کرد با تشکیل هیاتی حقیقت یاب و رصد اقدام ها و شرایط تالاب از نزدیک توسط دانشگاهیان در این خصوص اعلام نظر کنند تا مشخص شود که اقدامی صورت گرفته یا خیر و این اخبار منفی، واقعی است یا فضاسازی برای اتهام زنی به دولت و ایجاد فضای یاس و ناامیدی در کشور و خروج ما از مسیر کار تخصصی و علمی و خدمت است که البته ما از این مسیر منحرف نمیشویم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اشارهای هم به عکسهای ماهوارهای از وضعیت تالابهای هورالعظیم و شادگان داشت و اظهار کرد: 14 بهمن ماه امسال مراسم روز جهانی تالاب را نیز به واسطه اهمیتی که برای خوزستان به عنوان قلب تپنده ایران قائل هستیم و به دلیل جایگاه و ارزشی که خوزستان برای دولت یازدهم دارد در این استان برگزار کردیم و از تالاب شادگان نیز بازدید داشتیم.
ابتکار درباره تالاب شادگان در خوزستان نیز گفت: این تالاب هم شرایط مناسبی نداشت و ولی خوشبختانه اقدامهای صورت گرفته در این تالاب نتیجه بخش بود و اکنون تالاب احیا شده است.
معاون رئیس جمهور ضمن استقبال و اعلام آمادگی از تقویت پیوند محیط زیست با دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی، همچنین نقد علمی و تخصصی که منتج به اصلاح روندها و تصمیم گیریهای درست میشود، گفت: خوشبختانه روند بیداری محیط زیستی در کشور آغاز شده و اساتید پرچم داران حرکت بیداری محیط زیست کشور هستند.
کاهش روند ابتلا به بیماریها و مرگهای مرتبط با آلودگی هوا
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به پژوهش وزارت بهداشت، درخصوص بیماریها و مرگهای منتسب به آلودگی هوا گفت: این پژوهش که مجموعه اطلاعات سالهای 92_94 را شامل میشد نشان داد برای نخستین بار در کشور و بر خلاف روند افزایشی سابق، بیماریها و مرگهای مرتبط با آلودگی هوا در کشور روند کاهشی داشته است.
وی افزود: این پژوهش نشان داد گامهای درستی در مسیر هدف غایی برنامههای بهبود کیفیت هوا، یعنی ارتقا کیفیت زندگی و کاهش مرگ و بیماریهای ناشی از آن برداشته شده است.
ابتکار با بیان اینکه به لحاظ محیط زیستی کشور در سال 92 و زمان آغاز به کار دولت یازدهم به دلیل بحرانهای متعدد محیط زیستی ایجاد شده بر اثر بی توجهیها و غفلتها از این حوزه، در لبه پرتگاه بود، گفت: به طور نمونه مردم سالها تحت تاثیر آلودگی شدید هوا و تنفس سموم شیمیایی همچون بنزن بودند اما امروز اگرچه هنوز تا نقطه مطلوب فاصله داریم اما شاهد تغییرات بسیار مثبتی هستیم به طوری که تنها در تهران به رغم توسعه ناپایدار ساخت و سازهای شهری و حاشیه شهر و نبود سیاستهای صحیح مهار جمعیتی از سوی مدیریت شهری، تعداد روزهای سالم و پاک نسبت به سال 92، 63 روز یعنی حدود دو ماه افزایش پیدا کرده است.
معاون رئیس جمهور ضمن یادآوری این موضوع که استاندارد یورو 4 برای خودروها، همچنین سوخت استاندارد یورو 4 باید در سال 86 اجرا میشد، اظهار کرد: اما به دلیل توقف این اقدامها، دولت یازدهم برای اجرای استاندارد سوخت یورو 4 و خودروسازی اقدام کرد و هم اکنون نیز بازرسی مستمر از تمام خطوط تولید خودرو وجود دارد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست یادآور شد: اینکه تاخیرها و کاستیها گذشته را بیان میکنیم نه برای این است که بهانه و دلیلی برای کمبودها و کاستیهای کنونی داشته باشیم بلکه تنها برای این است که باید واقعیتها را بیان کنیم.
وی با تاکید بر اینکه تولید موتورسیکلت کاربراتوری در کشور متوقف شده است و تنها موتورسیکلتهای انژکتوری تولید و شماره گذاری میشوند، تصریح کرد: اکنون حداقل دو تولید کننده داخلی برای تولید خودرو برقی و چند تولید کننده داخلی نیز برای تولید موتور برقی در حال فعالیت هستند.
این مقام مسئول افزود: با انجام این اقدامها موفق شدیم تا هوای بهتری برای تنفس 35 میلیون نفر از مردم کشور که در کلانشهرها ساکن هستند ایجاد کنیم و اگرچه برنامههای مقابله با آلودگی هوا زمان بر و بلند مدت است و هنوز تا نقطه مطلوب فاصله داریم اما نتایج خوبی نیز به دست آوردیم.
انتهای پیام/