رفیعی: نوروز 96 آمادگی پذیرش 30 هزار و 350 نفر مسافر را داریم/ مدیر باغ موزه قصر:با افتتاح کافه موزه لوقانطه،گردشگری شبانه تهران احیا میشود
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، رجبعلی خسروآبادی بحث پذیرایی را یکی از شاخصههای اصلی حوزه سفر و گردشگری دانست و افزود: «ما به دنبال این هستیم که حث پذیرایی یکی از شاخصههای اصلی حوزه سفر و گردشگری را ارتقا دهیم. در این میان کافه به عنوان یکی از مقاصد گردشگری، برای هر گردشگری که به شهری سفر میکند بهترین جا برای بازیابی انرژی است و میتواند بهعنوان یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری هر شهر معرفی شود.»
وی در سخنانش رینگ گردشگری تاریخی تهران را میدان مشق، بازار تهران، میدان ارگ و خیابان سی تیر، و رینگ گردشگری تهران بزرگ را کاخ سعدآباد، موزه ملی قصر و برج آزادی معرفی کرد و در ادامه اظهار کرد: «در سه سال گذشته با فرهنگسازیهایی که انجام شده بحث تهرانگردی رونق گرفته و هماکنون نیز در روزهای پنجشنبه و جمعه تورهای تهرانگردی دایر هستند و ر ایام نوروز بحث تهرانگردی بهصورت جدیتری برگزار خواهند شد.»
وی با اشاره به اینکه در سه سال اخیر باغموزه قصر رویدادهای مختلفی را در حوزه گردشگری رقم زده، تاکید کرد: «یکی از مسائلی که در زمینه احیای مکانهای تاریخی وجود دارد این است که باید این مرمتها با نیازهای مردم همخوان باشد، یعنی تناسب بین کالبد و کارکرد از الزامات حفاظت از بناهای تاریخی است. حیات مجدد بافتهای تاریخی در این است که بتوانیم کارکردی را برای آن مکانها تعریف کنیم که مناسب برای مردم و مدنظر آنها باشد
رجبعلی خسروآبادی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران گفت: «کسانی که در روز شاغل هستند و میخواهند به عنوان تفریح و استراحت خارج از منزل بروند نیاز به مکانی دارند که در وهله اول دارای امنیت باشد و همچنین خدمات پذیرایی خوبی چون رستوران و کافه داشته باشد.»
وی ادامه داد: «گردشگران شاغل همچنین نیاز به خدماتی دارند که بتوانند بعد از ساعت کاری از آن بهره ببرند که از جمله آن نشستهای شبانه در محافل ادبی، سینمای و هنری، یا بازدید از موزهها است. اگر بخواهیم گردشگری شبانه را تعریف کنیم زمان، امنیت، خدمات و دسترسی از نکاتی است که باید به آن توجه ویژهای شود. حمل و نقل عمومی تا ساعتی فعال است بنابراین اگر موضوع حمل و نقل فراهم نشود نمیتوان کار چندانی انجام داد بنابراین بهترین راه، استفاده از فاهای بسته است که امکان کنترل ورود و خروج و امنیت را بالا میبرد.»
مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران تصریح کرد: «گروههای شبانه که در دو سال گذشته از مناطق تاریخی بازدید کردند به ما و این نگاه کمک کرد که مردم از بافت تاریخی استفاده کنند بنابراین تجربههای محدودی وجود دارد تا این خدمات به شکل مطلوب ارائه شود.»
علی رفیعی معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران نیز عنوان کرد: «ستاد دائمی اجرایی خدمات سفر استان تهران ویژه ایام نوروز با دستوری که استانداری از طریق وزارت کشور ارائه کرد ابلاغ شد و سیاستگذاری آن در 5 بخش اصلی آغاز شد. ستاد اجرایی خدمات سفر استان تهران که ساماندهی شده است برای استقبال بهینه از گردشگران در نظرگرفته شده است. در بحث اقامتی و ظرفیت اسکان در هتلها ، آپارتمانها، کمپها، مدارس و هتلها و در بحث خدمات اداری بهداشتی با تعداد پایگاههای استان، پایگاههای امدادی هلال احمر، داروخانههای شبانه روزی، تعدادی از بیمارستانها در ایام نوروز فعال شده است. تعداد قضات کشیک که خدمات ارائه میکنند، پایگاههای امداد خودرو و حتی تعدادی از شرکتهای ایمنی برای ارائه خدمات هماهنگی انجام شده است. همچنین در بحث راهنمای مسافران، کمپهای راهنما در مبادی ورودی و خروجی شهر در نظر گرفته شده اند.»
وی بیان کرد: «در تهران بالغ بر 145 پایگاه را داریم و سعی میکنیم خدمات بهتر و آسانتری را به مسافران ارائه کنیم. حدود 3میلیون نسخه بروشر اطلاعرسانی در دست است و با رایزنی با شهرداری در تلاش هستیم تا این میزان از بروشور را افزایش دهیم. در بحث نظارت و بازرسی دو پیک اصلی قبل از فرارسیدن نوروز را خواهیم داشت. به طور کل 943 ناظر از علوم پزشکی، اداره کل موسسات گردشگری، ناظران صنعت معدت و تجارت برای نظارت بر اصناف آماده کار هستند.»
وی ادامه داد: «در خدماترفاهی و فرهنگی تعداد ی از موزههای فعال خواهند بود و به صورت دائمی خدماترسانی خواهند کرد. حدود 700 ساعت جشن و جشنواره و مسابقه فرهنگی برای اجرا در سطح شهر در نظر گرفته شده و حدود 200 سفره هفتسین در مبادی ورودی، میادین اصلی و پارک ها و اماکن عمومی و هتلها و سایر تاسیسات گردشگری تدارک دیده شده است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران با اعلام اینکه 4 نمایشگاه صنایع دستی به صورت دائمی برگزار خواهد شد، گفت: « تعداد بازارچههای سنتی و محل ارتزاق عمومی در خدمات سفر 5 نقطه شهر تهران و در استان تهران 25 نقطه خواهد بود .همچنین مکانهای اقامه نماز 300 مکان است. ما با همکاری دیگر دستگاهها توانستیم بررسی کنیم که کدام بخش از سرویسهای استانی نیاز به بازسازی دارند.»
وی در سخنانش به ارسال پیامک خوشامدگویی به مسافران نورزی اشاره کرد و افزود: «برای حمل و نقل سعی کردهایم مشکل در شمارهگذاری رینگهای دائمی اتوبوسها را برطرف کنیم و تور دائمی راهاندازی نماییم jh مسیر اصلی تور تهران قدیم و تور بزرگ تهران را در دو رینگ مختلف با تورهای دائمی تهران شاهد باشیم.»
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران تاکید کرد: «11کمیته دستگاههای اجرایی استان اعم از دولتی و غیردولتی آماده فعالیت هستند. تمام دستگاههای اجرایی دارای شیفتهای شبانهروزی هستند که به صورت شبانهروزی مشکلات گردشگران را رسیدگی میکنند. شماره 137 نیز آماده پاسخگویی به خدمات گردشگری است.»
وی ادامه داد: «ما امسال برنامه دیگر شاخص یا نوروز متفاوت را با همکاری شهرداری اجرا میکنیم. تورهای گردشگری 2 ، 3 و تلفیقی 4 روزه را در آخر هفته ها برای شهروندان تهرانی برپا خواهیم کرد. همچنین در حوزه اسکان نیز آمادگی پذیرش 30 هزار و 350 نفر مسافر را داریم، صمن اینکه استان تهران در ایام نوروز کمیترین هزینه اسکان را نیز خواهد داشت و در هتلها و هتل آپارتمانها حدود 40 درصد تخفیف و در واحدهای پذیرایی 20 در صد تخفیف ارائه میکنیم. امسال 1700 کلاس اداره کل آموزش و پرورش تهران و شهرستانهای استان تهران برای پذیرش مسافران نوروزی آماده است. همچنین در صورت افزایش بیش از ظرفیت گردشگر از کمپها استفاده خواهیم کرد و سولههای بحران یا چادرهایی که امکانات زیرساختی دارند را به کار میگیریم.»
حسین هوشیار مدیر باغ موزه قصر نیز در این نشست خبری درباره جشنواره ملی «کافه مقصد گردشگری شهری» که همزمان با صدودهمین سالگرد تأسیس کافه لوقانطه برگزار میشود اعلام کرد: «پیشینه تاریخ باغ موزه قصر بازگو کننده تهران 100 سال قبل است، به همین دلیل بر آن شدیم که نقش جدید برای مکانی که در گذشته زندان بود و ناقوس مرگ در آن به صدا در میآمد تعریف کنیم، نقشی که تداعی کننده زندگی، فرهنگ و هنر باشد. ما با همکاری بخش خصوصی یکی از بهترین اتفاقها در بهترین مکانها یعنی احیای کافه لوقانطه در باغ موزه قصر به ثمر نشست که میتواند برش تاریخی 1900 میلادی از تهران را برای ما نمایان کند.»
هوشیار از اینکه افتتاح کافه موزه لوقانطه در باغ موزه قصر، باعث احیای گردشگری شبانه تهران شود اظهار امیدواری کرد و در ادامه گفت: «گردشگری تاریخی تهران در شب تعطیل است، از ساعت 18 به بعد بازار تعطیل میشود بهعنوان مثال هیچ حیاتی را در منطقه 12 که بافت تاریخی زیادی دارد را شاهد نیستیم. با افتتاح کافه موزه لوقانطه این اتفاق را دیگر در بخشی از شهر شاهد نخواهیم بود.»
در بخش دیگری از این نشست رسانه ای حمید شاهینپور، مالک کافه لوقانطه، با بیان اینکه بعضی از کافهها نماد میراثفرهنگی و اجتماعی شهر تهران هستند عنوان کرد: «کافهها در گذشته یکی از محلهای اصلی رویدادهای فرهنگی و اجتماعی بودند، اما امروز این نقش کافهها در مقایسه با گذشته کمرنگ شده است.»
وی با تاکید بر اینکه کافهها بخشی از فرهنگ شهرها و کشورها را تشکیل میدهند، اظهار کرد: «درحالحاضر حدود 4هزار کافه در سطح شهر تهران مشغول به فعالیت هستند اما با وجود اینکه اولین قانونی که برای صنف خدماتی نوشته شد متعلق به کافه بود و با نام «طرز بنای کافه» 3 مهر 13077 در روزنامه اطلاعات اعلان رسمی شد، هنوز هم کافهها صنف مستقلی ندارند و زیرمجموعه آبمیوهفروشیها و بستنیفروشیها محسوب میشوند، درحالیکه در همهجای دنیا صنف مشخصی برای کافه وجود دارد.»
مالک کافه لوقانطه درخصوص جشنواره «کافه، مقصد گردشگری شهری» نیز اعلام کرد: «جشنواره «کافه، مقصد گردشگری شهری» بخشهای مختلفی دارد که یکی از آنها مسابقه ملی «شیر و قهوه» (لتهآرت) است. کافهخودروها (کافههای سیار) نیز یکی دیگر از برنامههای این جشنواره است. این کافهخودروها در فضای باز جشنواره حضور دارند و به بازدیدکنندگان خدمات ارائه میدهند.برگزیدگان این مسابقه بعد از مرحله نیمهنهایی و نهایی وارد مسابقات جهانی نیز میشوند. همچنین قرار است برای اولین بار نشان فنجان طلایی به کافه برتر سال اهدا شود.»
وی همچنین با اشاره به اینکه عموم مردم میتوانند از ساعت 14 تا 21 سوم تا ششم اسفند از این جشنواره بازدید کنند اعلام کرد: «پیرو تفاهمنامهای که دبیرخانه این جشنواره با اسنپ امضا کرده است، بازدیدکنندگان از جشنواره «کافه، مقصد گردشگری شهری» میتوانند با وارد کردن کد loghante از تخفیف 20درصدی بهره مند خواهند شد.»
جشنواره ملی «کافه، مقصد گردشگری شهری از 3 تا 6 اسفند ماه هر روز از ساعت 14 تا 21 در باغ موزه قصر برگزار میشود.
انتهای پیام/