دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 بهمن 1395 - 10:29
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید:

آب‌گرفتگی در ورودی تخت‌جمشید به شکل اصولی رفع می‌شود/ ساماندهی موزه تخت‌جمشید برای بازدید نوروزی

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در خصوص آب‌گرفتگی روز گذشته 29 بهمن ماه این منطقه باستانی گفت: «بخاطر شدت بارش باران، در بخش ورودی کانال‌ها برای مدت زمان کوتاهی با آب‌گرفتگی روبه‌رو شدیم. این آب‌گرفتگی تنها در بخش ورودی بود و آب چندانی وارد تخت‌ جمشید نشد.»
کد خبر : 159828

مسعود رضایی منفرد مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا گفت: «با بارش شدید باران در ورودی آب‌گرفتگی ایجاد شد که با تلاش افراد این مسئله بعد از دو ساعت رفع شد. در تخت جمشید آب‌گرفتگی چندانی وجود نداشت و این مسئله فقط در بخش ورودی بود و در بخش بالایی کانال‌ها هیچ مشکلی وجود نداشت.»


وی در ادامه اظهار کرد: «آب‌گرفتگی روز گذشته به منظور حفظ و اجتناب از آسیب‌دیدگی تخت جمشید سریعا مرتفع شد و از امروز هم به شکل اصولی‌تری به این مشکل رسیدگی می‌کنیم تا در صورت بارش مجدد چنین مسئله‌ای پیش نیاید.»


مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید بیان کرد: «با توجه به شرایطی که در استان و همچنین در موزه تخت‌جمشید ایجاد شده است، پیش‌بینی می‌کنیم در نوروز 1396 با رشد 15 تا 20 درصدی گردشگران روبه‌رو باشیم. برنامه‌ریزی‌ها در تخت جمشید به گونه‌ای انجام شده که هیچگونه مشکلی برای بازدید و یا حضور گردشگران نخواهیم داشت.»


وی همچنین در خصوص تغییرات ایجاد شده در موزه تخت جمشید گفت: «موزه برای بازدید مسافران نورزی سال 1396 ساماندهی شده است به طوری که برخی از اشیای این موزه تغییر یافته‌اند و اشیای جدید جایگرین آنها شده است.»


تخت‌جمشید نام یکی از شهرهای باستانی ایران است که پایتخت باشکوه و تشریفاتیِ پادشاهی ایران در زمان امپراتوری هخامنشیان بوده‌ است. این شهر باستانی کاخ تخت جمشید را در خود جای داده که در دوران زمامداری داریوش بزرگ، خشایارشا و اردشیر اول بنا شده‌ است و به مدت حدود ۲۰۰ سال آباد بوده‌ است. در سال ۵۱۸ پیش از میلاد بنای تخت جمشید به عنوان پایتخت جدید هخامنشیان در پارسه آغاز شد بنیانگذار تخت جمشید داریوش بزرگ بود، البته پس از او پسرش خشایارشا و نوه‌اش اردشیر یکم با گسترش این مجموعه به گسترش آن افزودند. بسیاری از آگاهی‌های موجود که در مورد پیشینه هخامنشیان و فرهنگ آنها در دسترس است به خاطر سنگ‌نبشته‌ها و فلزنوشته‌هایی است که در این کاخ‌ها و بر روی دیواره‌ها و لوحه‌ها آن حکاکی شده‌ است.


پادشاهان ساسانی نیز کتیبه‌هایی در تخت جمشید بر جای گذاشته‌اند. پس از ورود اسلام به ایران نیز این مکان را محترم می‌شمردند و آن را هزار ستون و یا چهل منار می‌گفتند و با شخصیت‌هایی همچون سلیمان نبی و جمشید ارتباطش می‌دادند. عضدالدوله دیلمی در تخت جمشید دو کتیبه به خط کوفی بر جای گذاشته‌است. همچنین کتیبه‌های دیگری هم به عربی و هم به فارسی در تخت جمشید وجود دارد که جدیدترین آن مربوط به دوره قاجار است.


جدا از سازندگان تخت جمشید که داریوش، خشایارشا و اردشیر یکم بودند، اردشیر سوم نیز تعمیراتی در تخت جمشید انجام داد. آرامگاه‌های اردشیر دوم و سوم در کوهپایهٔ شرقی تخت جمشید کنده شده‌ است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب