روزانه 300 ایرانی بر اثر بیماریهای قلبی فوت میکنند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی انجمن آرترواسکلروز ایران، دکتر مسعود قاسمی در آستانه برگزاری کنگره آتروترومبوزیس (پیشگیری از تصلب شرائین و سکتههای قلبی و مغزی) که 29 بهمن در تهران برگزار خواهد شد، افزود: در خوش بینانهترین حالت و با اجرای استانداردهای سازمان بهداشت جهانی، کشورهای پیشرفته تا 10 سال آینده با کاهش 25 درصدی بیماریهای تصلب شرائین و سکتههای قلبی و مغزی روبهرو خواهند بود. اما این روند در کشورهای در حال توسعه قدری متفاوت است، به گونهای که در کشوری نظیر ایران برای کاهش این گونه بیماریها نیازمند برنامه ریزیهای دقیق و منسجم هستیم.
به گفته وی، هر چه رعایت بهداشت، پیروی از رژیم غذایی مناسب و مراجعه منظم برای معاینه دورهای به پزشک در جامعه کم رنگ شود، آمار ابتلا به بیماریهای و عروقی و تلفات ناشی از آن افزایش مییابد.
این متخصص قلب و عروق امکانات فعلی کشور را برای کاهش آمار ابتلا به سکتههای قلبی و مغزی در حال رشد ارزیابی کرد و گفت: برای رسیدن به شرایط مطلو تر حداقل به یک دوره 5 ساله نیاز داریم.
وی تاکید کرد: تعداد مبتلایان به بیماریهای قلبی- عروقی با افزایش سن در ارتباط است بنابراین نیاز داریم که در کشور آگاهیهای اجتماعی را محک بزنیم.
رئیس انجمن آترواسکلروز ایران گفت: شایعترین بیماری قلبی و مغزی در سراسر دنیا و کشور ما بدون شک «سکتههای قلبی و مغزی» است.
این متخصص قلب و عروق اظهار کرد: در سال 2002 هر سال 7 میلیون نفر به دلایل بیماریهای قلبی جان خود را از دست دادهاند و در سال 2020 در صورت رعایت نکردن الگوهای جهانی سالانه 11 میلیون نفر در جریان ابتلا به این گونه بیماریها جان خود را از دست خواهند داد.
رئیس انجمن آترواسکلروز ایران گفت:سالانه حدود 7 میلیون نفر در جهان بر اثر سکته و بیماریهای قلبی و بیش از هفت میلیون نفر بر اثر سکته مغزی جان خود را از دست میدهند.
بر اساس این گزارش، چهارمین همایش سراسری روز آتروترومبوزیس روز جمعه (29 بهمن) در هتل پارسیان آزادی تهران برگزار میشود.
انتهای پیام/