پرستار مهمترین ابزار تامین سلامت مردم است / اختلاف پرداختی در نظام سلامت باید عادلانه باشد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی نظام پرستاری، محمد شریفی مقدم در جشن روز پرستار دانشجویان پرستاری، افزود: در دنیا از پرستار به عنوان مهمترین ابزار تامین سلامت مردم نام برده میشود، چون بیشترین خدمات مراقبتی را به بیماران ارائه میدهد و بیشترین زمان را کنار بیمار است.
وی از پرستاران به عنوان صاحب نظرترین فرد در حرفه و شغل پرستاری نام برد و گفت: اداره بیمار بر عهده پرستاری است.
شریفی مقدم با تاکید بر ارزش قائل شده به نقش پرستاری در دنیا، تصریح کرد: جذابیتهای حرفه پرستاری در دنیا بالاست، اما متاسفانه در کشور ما پرستاری با فراز و نشیبهای زیادی مواجه بوده است.
قائم مقام سازمان نظام پرستاری فراز و نشیب در حرفه پرستاری را از زمانی دانست که پول وارد سیستم سلامت شد و افزود: قبل از آن، محوریت تیم درمان «بیمار» بود و این تیم در کنار هم کار میکردند.
وی ادامه داد: از زمانی که کارانه در نظام سلامت کشور وارد شد، اولویت اول تیم درمان از «بیمار» به «درآمد» تبدیل شد.
شریفی مقدم افزود: با حاکم شدن این جریان در نظام سلامت کشور، طبقهای ایجاد شد که به دنبال کسب منابع سلامت و ثروت بودند.
وی با تاکید بر اینکه گروهی معدود و قلیل از پزشکان در این طبقه ثروتمند قرار دارند، گفت: معتقدم که پزشکان عمومی، رزیدنتها، پزشکان متخصص داخلی، کودکان و... بیشترین بار خدمت در نظام سلامت را بر دوش دارند.
قائم مقام سازمان نظام پرستاری ادامه داد: عقبه گروهی که به دنبال کسب منابع و ثروت نظام سلامت هستند، در بخش خصوصی است.
شریفی مقدم با عنوان این مطلب که از ۲۰ سال قبل این گروه به دنبال ایجاد شکاف طبقاتی در نظام سلامت بودهاند، تاکید کرد: البته امروز شاهد فروپاشی آن تفکر هستیم، بهطوری که از درآمدهای نجومی به کارانه ۶۰ میلیون تومانی رسیده که البته این هم زیاد است.
وی با تاکید بر اینکه میشود دوباره این تیم درمان در کنار هم قرار بگیرند، تصریح کرد: شرط قرار گرفتن در کنار هم، رعایت عدالت در پرداختها است. ما مدعی نیستیم که پزشک و پرستار باید یکسان دریافتی داشته باشند، اما میگوییم این اختلاف پرداختی باید عادلانه باشد.
شریفی مقدم با عنوان این مطلب که دود این آسیبها به چشم بیماران میرود، افزود: الان شرایط در بیمارستانها به گونهای است که بیماران کمتر از ۳۰ درصد مراقبتهای پرستاری را دریافت میکنند. در حالی که جامعه پرستاری هیچ ادعایی ندارد جز اینکه قوانین اجرا شود.
وی اجرای کامل قانون ارتقای بهرهوری، اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری پس از گذشت ۱۰ سال از تصویب آن، قانون مشاغل سخت و زیان آور و... را از جمله موارد قانونی دانست که پرستاری خواهان اجرای آن است.
شریفی مقدم با عنوان این مطلب که وظیفه سازمان نظام پرستاری آگاه سازی و شفاف سازی و همچنین گردش اطلاعات در بین مردم و پرستاری است، افزود: برخی نگران هستند که دانشجوی پرستاری به سازمان نظام پرستاری متصل شود. در حالی که اگر میخواهیم آینده پرستاری تضمین شود، باید دانشجویان پرستاری از حالا وارد صحنه شوند.
انتهای پیام/