فرهادی: به دنبال در نظر گرفتن حقوق و مزایا برای دانشجویان نخبه هستیم تا مهارتآموزی کنند
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در همایش تجلیل از نفرات برتر آزمون سراسری سال 95 و نفرات برتر بیستویکمین المپیاد دانشجویی کشور که صبح امروز در در دانشکده تربیتبدنی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: «هیچ عرصهای به اندازه علم و دانش روحافزا نیست. بسیاری هستند که تجربههای دیگری را پشت سر گذاشتهاند ولی با دیدگاه من موافقاند. پس از پیروزی انقلاب در حوزه علم و فناوری توفیقهای ارزنده و چشمگیری داشتیم، در سالهای اولیه پیروزی انقلاب، تعداد کمی پزشک داشتیم و با کمبود نیروهای خدماتی مواجه بودیم. بسیاری از بیماران برای درمان به خارج از کشور اعزام میشدند، در آن زمان به این فکر بودیم که مجوز راهاندازی رشتههای تخصصی را بگیریم و به دنبال آمدن پزشکان ایرانی مقیم خارج بودیم، آن زمان هزینه اعزام بیماران به خارج از کشور 300 میلیون دلار بود.»
وزیر علوم ادامه داد: «اما اکنون همه آن چیزهایی که در خارج انجام میشد در داخل هم انجام میشود و بینیاز از خارج هستیم. البته به دورههای خارجی نیاز داریم و خوب است که این دورهها برای دانشجویان ایرانی برگزار شود و ما از آن استقبال میکنیم.»
فرهادی افزود: «راهندازی دکتری تخصصی به اوایل پیروزی انقلاب اسلامی برمیگردد و در آن زمان استاد فیزیک دانشگاه شیراز نزد من آمد و گفت که میخواهم دکتری فیزیک راهاندازی شود، اقدامات لازم انجام شد سال بعد هم دکترای شیمی تاسیس شد و امروز در بسیاری از رشتهها، دکتری تخصصی داریم.»
او گفت: «در سال 57، 6 تا 7هزار دانشجو در مقطع کارشناسیارشد داشتیم ولی اکنون 700 هزار دانشجو در مقطع کارشناسیارشد داریم. در رشتههای دکتری تخصصی نیز ظرفیت جذب 91 برابر شده است، شاید دیگر آنقدرها هم نیاز نداشته باشیم، ما باید به سوی کیفیسازی برویم. آموزشهای مهارتی بسیار ارزش دارد، همچنین ارتباط دانشگاه با صنعت باید بیش از پیش باشد. ما به دنبال در نظر گرفتن حقوق و مزایا و بیمه برای دانشجویان نخبه هستیم تا یک سال فرصت داشته باشند مهارتآموزی کنند، همچنین میخواهیم که شرکتهای دانشبنیان بیش از پیش فعال شوند و دانشجویان به کمک استادان این شرکتها را راهاندازی کنند. این شرکتها میتوانند تسهیلات دریافت کنند و در عرصههای مختلف فعال باشند. همچنین ما به دنبال پذیرش دانشجوی خارجی هستیم چراکه باید ظرفیت مازادمان را مدیریت کنیم. اکنون 23 هزار دانشجوی خارجی داریم که باید در ظرفیتهای خالی مدیریت شوند.»
او افزود: «با جدیت به دنبال دیپلماسی علمی هستیم، گامهایی نیز در این زمینه برداشته شده است. وضعیت علمی ما خوشبختانه مطلوب است در حال حاضر رتبه اول منطقه و رتبه 16 را در جهان داریم و توجه به فناوری شتاب خوبی گرفته است. البته باید بهتر از این باشد و ما همچنین به دنبال راهاندازی رشتههای نو و بینرشتهای هستیم.»
در پایان از نفرات برتر آزمون سراسری سال 95 و المپیاد علمی دانشجویی کشور تقدیر شد و وزیر علوم از آنها خواست که بیش از پیش به فکر تعالی علم در کشور باشند.
انتهای پیام/