دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 بهمن 1395 - 16:48

شال شماره‌دوزی هنرمند سمنانی مهر اصالت یونسکو دریافت کرد

معاون صنایع‌دستی استان سمنان گفت: «شال شماره‌دوزی هنرمند استان سمنان (مکنه) موفق به دریافت مهر اصالت یونسکو در برنامه داوری نشان بین‌المللی صنایع‌دستی 2016 شد.»
کد خبر : 156409
به‌ گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان، جعفر صفاخواه افزود: «اثر سیده‌فاطمه خادمیان، هنرمند صنایع‌دستی شهرستان مهدیشهر، با عنوان «شال شماره‌دوزی» در رشته رودوزی سنتی به‌همراه 9 اثر فاخر صنایع‌دستی ایران موفق به دریافت مهر اصالت یونسکو شد.»

وی با اشاره به اینکه 14 محصول صنایع‌دستی ایرانی نامزد اخذ مهر اصالت یونسکو بودند گفت: «از این میان، 10 محصول صنایع‌دستی ایرانی موفق به کسب این استاندارد شدند.»


صفاخواه با بیان اینکه داوری برای انتخاب محصولات صنایع‌دستی در کشور کویت انجام شد افزود: «صنایع‌دستی ایران با 250 اثر از کشورهای مختلف آسیایی و اقیانوسیه رقابت کردند.»


معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان گفت: «تاکنون 36 اثر صنایع‌دستی استان سمنان موفق به دریافت مهر اصالت ملی و هفت اثر ازجمله نساجی سنتی، سفالگری، زیورآلات سنتی، و سرامیک نیز موفق به دریافت مهر اصالت یونسکو شده‌اند.»


این اولین بار است که اثری از رشته رودوزی‌های سنتی استان سمنان موفق به دریافت مهر اصالت یونسکو شده است.


تاکنون پنج اثر هنرمندان مهدیشهری موفق به دریافت مهر اصالت ملی شده‌اند. از بین آثار هنرمندان مهدیشهری تاکنون سه اثر سیده‌فاطمه خادمیان در رشته‌های شال شماره‌دوزی سنگسری (مکنه)، لباس زنان ایل سنگسر (کژین) و رومیزی ناهارخوری، یک اثر از خیرالنسا صمدیان در رشته پالتو شماره‌دوزی و یک اثر از گل‌بهار احقاقی در رشته آویز تزیینی موفق به دریافت مهر اصالت ملی شده‌اند.


داوری مهر اصالت از سال 2000 میلادی زیر نظر یونسکو آغاز شده است و این مراسم هر دو سال یک بار برگزار می‌شود. ایران از سال 2007 به این برنامه پیوسته و، در همان سال، شش اثر صنایع‌دستی کشور موفق به دریافت این مهر شده‌اند.


این داوری‌ها به‌دلیل حجم زیاد آثار ارسالی از تمام کشورها معمولاً به‌صورت منطقه‌ای برگزار می‌شوند که آثار ایران تاکنون در منطقه‌ غرب آسیا داوری شده‌اند. یونسکو در سال 2014 میلادی اجرای این مراسم و داوری‌ها را به شورای جهانی صنایع‌دستی (WCC) که زیر نظر یونسکو است واگذار کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب