دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 بهمن 1395 - 08:34

انتخابات فدراسیون‌ها، شاید وقتی دیگر/ حضور سرپرستان همچنان ادامه دارد

بعد از برکناری گودرزی و روی کار آمدن سلطانی فر، وزیر جدید ورزش و جوانان اعلام کرد انتخابات تمامی فدراسیون‌هایی که با سرپرست اداره می‌شوند تا پایان سال 95 برگزار خواهد شد که با توجه به زمان کمی که تا پایان سال باقی مانده است این موضوع امری بعید به نظر می‌رسد.
کد خبر : 156139

فرزانه شریفی، گروه ورزشی- با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و انتخاب محمود گودرزی به عنوان وزیر ورزش و جوانان یکی از برنامه‌های اصلی او برگزاری انتخابات برای فدراسیون‌هایی بود که با سرپرست اداره می‌شدند؛ البته که در آن زمان مسئولیت این کار به معاونت قهرمانی (نصرالله سجادی) سپرده شد اما طولانی شدن دوره سرپرست برخی فدراسیون‌ها نشان از این دارد که در دوره جدید هم مشکلاتی در برگزاری انتخابات وجود داشته است.


بعد از برکناری گودرزی و روی کار آمدن سلطانی فر وزیر جدید ورزش و جوانان اعلام کرد انتخابات تمامی فدراسیون‌هایی که با سرپرست اداره می‌شوند تا پایان سال 95 برگزار خواهد شد. در همین راستا چندی پیش انتخابات فدراسیون‌های دوچرخه سواری، کاراته و ورزش‌های پهلوانی که در دوره وزارت گودرزی با سرپرست اداره می شدند برگزار شد اما همچنان 6 فدراسیون هستند که با سرپرست اداره می‌شوند و با توجه به اینکه زمان کمی تا پایان سال جاری باقی مانده است به نظر می‌رسد که شاید برگزاری مجمع انتخاباتی هر 6 فدراسیون تا پایان سال برگزار نشود.


فدراسیون تیراندازی با کمان؛ چهار ماه از ریاست قانونی آقای رئیس گذشته است!


مهرماه سال 91 بود که محمدعلی شجاعی با کسب 44 رأی بر مسند قدرت در فدراسیون تیراندازی با کمان تکیه زد و حالا این دوره 4 ساله چهارماه پیش به پایان رسید و هنوز تکلیف انتخابات این فدراسیون از سوی وزارت ورزش و جوانان مشخص نشده است.


دوران ریاست شجاعی دستخوش حواشی زیادی بود. مهمترین آنها حضور همزمان او به عنوان رئیس فدراسیون و هم خزانه‌دار کمیته ملی المپیک بود. شجاعی در دی ماه 92 به عنوان خزانه‌دار کمیته ملی المپیک انتخاب شد و با توجه به تاکید سازمان بازرسی کل کشور مبنی بر عدم حضور دو شغله‌ها شجاعی وعده استعفا از فدراسیون تیراندازی با کمان را داد و وزارت ورزش و جوانان هم در آبان ماه 94 اقدام به ثبت نام از نامزد‌های احراز پست ریاست این فدراسیون کرد اما شجاعی در یک تصمیم غافلگیر کننده تصمیم گرفت از خزانه‌داری کمیته ملی المپیک استعفا دهد تا معادلات وزارت ورزش و جوانان را برای برگزاری انتخابات این فدراسیون به هم بریزد. برای انتخابات فدراسیون تیراندازی با کمان افرادی ثبت نام کردند اما هنوز وزارت ورزش و جوانان صلاحیت این افراد را تایید نکرده است و همچنان وضعیت انتخابات این فدراسیون نامشخص است.



البته شجاعی در حالی از خزانه‌داری کمیته ملی المپیک کناره گیری کرد که زمان زیادی تا آغاز المپیک ریو نمانده بود و با توجه به اینکه فرایند انتخاب ذی‌حساب و خزانه‌دار کمیته ملی المپیک زمان‌بر است شجاعی به همکاری‌اش با کمیته ملی المپیک همچنان ادامه داد.


حالا چهار ماه از ریاست قانونی شجاعی در فدراسیون تیراندازی با کمان گذشته است و هنوز وزارت ورزش و جوانان در مورد برگزاری انتخابات این فدراسیون تصمیمی نگرفته است. فدراسیون تیراندازی با کمان در دوران ریاست شجاعی عملکرد قابل قبولی نداشت. این فدراسیون در جریان بازی های المپیک نتوانست هیچ ورزشکاری را به ریو اعزام کند و زهرا نعمتی تنها کماندار معلول ایران راه یافته به المپیک بود که آن هم در زمان فعالیتش در فدراسیون جانبازان و معلولان توانسته بود به سهمیه المپیک برسد.


فدراسیون تیراندازی؛ دوشغله بودن آقای رئیس دردسرساز شد!


ماجرای فدراسیون تیراندازی و وزارت ورزش معادله عجیب و پیچیده‌ای بود. 26 آبان ماه سال 93 بود مهدی هاشمی با 21 رای هدایت این فدراسیون را برعهده گرفت. هاشمی در زمان انتخابات فدراسیون تیراندازی نماینده مجلس بود و همین موضوع باعث شد عده‌ای از نامزدهای انتخابات فدراسیون بعد از هفت ماه از انتخاب وی در کسوت رئیس به دیوان عدالت اداری شکایت کنند؛ اخطارهای دیوان عدالت اداری هم در نهایت منجر به این شد که نصرالله سجادی در آذرماه 95 خبر انتخاب سرپرست فدراسیون تیراندازی را رسانه‌ای کند؛ موضوعی که البته به همین راحتی نبود و مهدی هاشمی رئیس سابق فدراسیون در برابر آن بسیار مقاومت کرد اما در نهایت مهدی مبینی با حکم وزیر ورزش و جوانان به سرپرستی این فدراسیون انتخاب شد.


فدراسیون تیراندازی در دوران ریاست هاشمی فراز و فرود بسیار زیادی داشت، مشکلات و بدهی‌های مالی و عدم بودجه کافی برای تهیه مهمات ورزشکاران این رشته را در سال منتهی به المپیک با دردسر زیادی روبه رو کرده بود اما با همه این سختی‌ها بانوان ایرانی شاهکار کردند و 4 سهمیه المپیک ریو را به دست آوردند که البته هیچ کدام از تیراندازان در المپیک نتوانستند نتیجه قابل قبولی به دست بیاورند.



فدراسیون ژیمناستیک؛ سرپرست، همه‌ کاره شد!


27 خرداد ماه جعفر درویش‌زاده دوره ریاستش در فدراسیون ژیمناستیک را تکمیل کرد و این فدراسیون بعد از مدت‌ها که بدون سرپرست اداره می شد در نهایت به شرویس اسبقیان رسید. مردی که حالا در دوران سرپرستی‌اش برنامه بلند مدت برای ژیمناستیک ایران دارد و هفت ماهی است که به عنوان سرپرست در این فدراسیون مشغول به کار است! البته 12 مهرماه قرار بود انتخابات این فدراسیون برگزار شود اما نامه کیومرث‌هاشمی رئیس کمیته ملی المپیک مبنی بر اصلاح اساساسنامه فدراسیون ژیمناستیک تمام معاملات را بهم ریخت و اسبقیان هم بدون اینکه منتظر نظر وزارت ورزش باشد انتخابات این فدراسیون را لغو کرد البته در آن زمان نصرالله سجادی معاون قهرمانی این وزارتخانه واکنشی به این موضوع نشان نداد.


بعد از برکناری نصرالله سجادی و روی کار آمدن محمدرضا داورزنی معاون قهرمانی وزارت ورزش و جوانان مجمع سالیانه فدراسیون ژیمناستیک برگزار شد و صحبت های داورزنی به خوبی نشان داد حال و روز این فدراسیون خراب است و باید هر چه زودتر وزارت ورزش و جوانان دست به کار شود و حداقل با انتخاب رئیس تا حدودی اوضاع بحران زده این فدراسیون را التیام ببخشد اما هنوز خبری در مورد برگزاری انتخابات به گوش نرسیده است. البته حدود پنج ماه پیش اسامی نهایی 15 نامزد واجد شرایط حضور در انتخابات فدراسیون ژیمناستیک اعلام شد اما با توجه به نامه کیومرث هاشمی رئیس کمیته ملی المپیک انتخابات این فدراسیون همچنان نامشخص است.



فدراسیون هندبال؛ سرپرست مشغول سفرهای برون مرزی!


هندبال یکی از پرحاشیه‌ترین فدراسیون های ورزشی است. از بلاتکلیفی سرمربی تیم‌ملی هندبال تا رفت و آمدهای نامزدها و اعتراض به حضور یکدیگر و صدور بیانیه، تا انصراف تیم‌ها از لیگ هندبال و کیفیت پایینی مسابقات همه و همه از مشکلات اساسی این فدراسیون هستند.مرداد ماه 95 ابوالحسن مهدوی به دلیل مشکلات شنوایی و بیماری از فدراسیون هندبال‌ رفت تا اینکه در 14 شهریور ماه عباسعلی اکبری به عنوان سرپرست به این فدراسیون آمد. سرپرستی که در دوران حضورش در فدراسیون بیشتر مشغول سفرهای برون مرزی‌اش است و اوضاع با ورود او نه تنها به آرامش نرسید بلکه متشنج‌تر هم شده‌است.هم اکنون ۱۶ نفر برای کسب کرسی ریاست فدراسیون هندبال ثبت نام کرده‌اند اما هنوز تایید صلاحیت آنها از سوی وزارت ورزش و جوانان اعلام نشده است.



فدراسیون اسکیت؛ رئیس معاون وزیر شد


بعد از برکناری محمود گودرزی و روی کار آمدن مسعود سلطانی‌فر در حوزه بانوان وزارت ورزش و جوانان شاهد تغییراتی بودیم. رباب شهریان که معاونت امور بانوان وزارت ورزش و جوانان را برعهده داشت بازنشسته شد و با حکم سلطانی‌فر، فریبا محمدیان رئیس فدراسیون اسکیت جایگزین او شد. البته ریاست فریبا محمدیان در فدراسیون اسکیت در برخی محافل غیرقانونی خوانده شده بود چرا که محمدیان بازنشسته است و طبق قانون افرادی که بازنشسته هستند حق حضور در سمت اجرایی را ندارند به همین دلیل حتی در مورد ادامه ریاست او در فدراسیون هم شک و شبهه وجود داشت.


اما محمدیان پس از انتصابش در حوزه بانوان وزارت ورزش و جوانان در مورد بازنشستگی‌اش گفت: «من با 20 سال کار بازنشسته پیش از موعد شدم و اکنون با طی کردن مراحل قانونی و کسب مجوزهای لازم به عنوان معاون وزارت ورزش و جوانان معرفی شده‌ام. بازگشت به کار من هیچ‌گونه منع قانونی ندارد. همانطور که نوبخت هم اعلام کرد، بازنشسته‌های پیش از موعد امکان بازگشت به کار را دارند.»


به این ترتیب فریبا محمدیان با حکم سلطانی فر از فدراسیون اسکیت رفت و زهرا موسوی با حکم سرپرستی دی ماه 95 در فدراسیون اسکیت مشغول به فعالیت شد.



فدراسیون والیبال؛ مرد پرمشغله این روزهای ورزش ایران!


بی شک یکی از موفق‌ترین فدراسیون‌های ورزشی در این چندسال اخیر فدراسیون والیبال بود‌ه است. محمدرضا داورزنی رئیس باسابقه ورزش ایران بعد از 11 سال ریاست بر فدراسیون والیبال 10 بهمن ماه سال 95 از سوی مسعود سلطانی فر به عنوان معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان انتخاب و جایگزین نصرالله سجادی شد.


البته داورزنی با حکم سلطانی‌فر به عنوان سرپرست فدراسیون والیبال هم انتخاب شد، انتخابی که شاید نگرانی‌های را برای اهالی والیبال به وجود آورده است که حضور همزمان داورزنی در دو پست کلیدی و مهم ممکن است به والیبال ایران در سال 2017 ضربه وارد کند. به هر حال داورزنی با والیبال ایران موفقیت‌های زیادی به دست آورده موفقیت‌های چشمگیر در لیگ جهانی و صعود به المپیک ۲۰۱۶ پس از ۵۲ سال باعث شده نام داورزنی با والیبال گره بخورد و خانواده این رشته نگران باشند که مشغله داورزنی در امور معاونت قهرمانی او را از امور مربوط به فدراسیون غافل کند. به خصوص اینکه والیبال ایران این روزها دچار حواشی زیادی شده و به مدیری نیاز دارد که فراغت بیشتری داشته باشد تا اوضاع را سر و سامان بدهد و اجازه ورود حواشی را به این رشته ندهد؛ درگیری و بی نظمی ها در لیگ برتر والیبال و رشد روز افزون بازیکن سالاری از مشکلات این روزهای فدراسیون والیبال است.


در کنار همه این‌ها داورزنی در جامعه جهانی والیبال هم پست دارد. او به عنوان عضو هیات رئیسه کنفدراسیون والیبال آسیا و عضو دپارتمان لیگ جهانی و عضویت در هیات رئیسه فدراسیون جهانی والیبال همچنین به عنوان عضو دپارتمان مالی FIVB نیز مشغول به فعالیت است که به طبع رسیدگی به همه این امور کار سخت و دشوار است.



انتخابات فدراسیون ها مهمترین موضوع پیش روی سلطانی فر


همه این فدراسیون‌ها در حالی با سرپرست اداره می‌شوند که یکی از برنامه‌ها و شعارهای مهم وزارت ورزش هم در زمان گودرزی و هم دوران سلطانی فر این بود که فدراسیون‌ها مدت زیادی با سرپرست اداره نشوند و وزارت ورزش هر چه سریعتر انتخابات فدراسیون‌ها را برگزار کند موضوعی که البته این روزها با وجود بحران در برخی فدراسیون ها از نگاه ها دور مانده‌ است و کمتر به آن توجه می شود و حرفی از آن به میان نمی آید!


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب