سید طه هاشمی: معاونت دانشجویی و فرهنگی از طرحهای شورای راهبردی زنان حمایت میکند/ علی عسکری: مسائل حوزه زنان به صورت بومی بررسی شود
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از ایسکانیوز، دکتر سید طه هاشمی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در این جلسه ضمن تسلیت درگذشت آیتالله هاشمی رفسنجانی(ره) گفت: «آیتالله هاشمی رفسنجانی مسیری را در کشور و دانشگاه آزاد اسلامی باز کرده است که امیدواریم بعد از او ادامه پیدا کند.»
او درباره برنامههای سال جدید شورای راهبردی زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: «در ارتباط با حوزه زنان باید کارهای بنیادیتری انجام شود.»
هاشمی به طرح مفاخر و مشاهیر در حوزه فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و افزود: «طرح مفاخر و مشاهیر از سه سال پیش در دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شده است، در این طرح از واحدهای سراسر کشور خواسته شد، شخصیتهای علمی، فرهنگی، هنری، دینی و ملی را در ادوار مختلف تاریخی معرفی کنند و آنها را در چهار سطح بینالمللی، ملی، منطقهای و محلی تقسیم کنند. این شخصیتها میتوانند موضوع پایاننامه دانشجویان دورههای تحصیلات تکمیلی قرار گیرند.»
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «این طرح وجوه بسیار خوبی دارد، حداقل این است که اطلاعات خوبی از مفاخر و مشاهیر کشور جمع آوری میشود و افرادی که در طول تاریخ شناخته نشدهاند به جامعه معرفی میشوند. قاعدتا در میان این شخصیتها زنان بزرگی هم وجود داشتند. دانشجویان خانم نیز قطعا از این موضوع استقبال میکنند که زنان فرهیخته را در طول تاریخ شناسایی و در قالب پایاننامه معرفی کنند.»
او خبر داد طرح مفاخر و مشاهیر دانشگاه آزاد اسلامی در استان کرمان اجرا و همچنین در اردبیل نیز آغاز شده است. معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «در پایاننامه دانشجویان میشود به زنانی که در حوزههای مختلف در طول تاریخ سرآمد بودند، پرداخته شود. به طور مثال فاخر صبا یکی از بانوان موسیقیدان بزرگ ایران بوده، او و همسرش سال 49 دانشگاه کرمان را ساختند و جزو مفاخر این استان محسوب میشوند.»
هاشمی گفت: «برای تشویق فعالیت زنان باید در حوزههای مختلف جوایزی در نظر گرفته شود. مثلا در حوزه هنری، فرهنگی و علمی زنان هنرمند بسیاری وجود دارند که میتوان آنها را تشویق کرد. این موضوع باعث میشود زنان به تولید علمی، فرهنگی و هنری تشویق شوند. از طرفی این جوایز میتواند برای فعالان حوزه زنان که در جهت ارتقای جایگاه زنان در جامعه تلاش میکنند نیز در نظر گرفته شود.»
او گفت: «هویت علمی و مدیریتی زنان باید بازیابی شود. معاونت دانشجویی و فرهنگی نیز برای تشویق زنان به فعالیت علمی، فرهنگی و هنری و اهدای جوایز به آنها به شورای راهبردی زنان فرهیخته کمک میکند.»
هاشمی افزود: «کار علمی باید سطح کیفی بالا داشته باشد. طرحهای آسیب شناسی حوزه زنان میتوانند موضوع پایاننامه دانشجویان باشد. در سال هزاران پایاننامه نوشته میشود که متاسفانه دردی از جامعه دوا نمیکند. دانشجویان قطعا از این موضوعات استقبال میکنند که همین مسأله باعث میشود، پشتوانه علمی آسیب شناسی حوزه زنان نیز تقویت شود.»
او در پایان سخنان خود گفت: «نباید از ظرفیت شهرهای کوچک غافل شد. در همه این موارد میتواند از ظرفیتهای استانها استفاده کرد. همه فعالیتهای شورای زنان فرهیخته که ماهیت اجتماعی، فرهنگی و دانشجویی دارند، میتوانند از بودجه فرهنگی استفاده کنند.»
سرمایه انسانی خوبی در حوزه زنان در اختیار داریم
حجتالاسلام علی عسکری، معاون امور مجلس دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این جلسه ضمن قدردانی از حضور خانم احمدیپور و گرامیداشت یاد امام خمینی(ره) و آیتالله هاشمی رفسنجانی(ره) گفت: «امام خمینی میفرمایند انقلاب نعمت بزرگ ایران است و این را نباید به آسانی از دست بدهیم. ضمن اینکه ما انقلاب را با جان خود لمس کردیم. بنابراین از آن دفاع میکنیم.»
او ادامه داد: «در حوزه زنان باید نگاه چالشی وجود داشته باشد. خوشبختانه ما سرمایه انسانی خوبی در اختیار داریم و میتوانیم با بودجه ستادی برنامهها را عملی کنیم.»
معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی پیشنهادهایی درباره بودجه شورای زنان فرهیخته ارائه کرد و گفت: «ما با برنامه متناسب میتوانیم به صورت بومی مسائل را دنبال و مشکلات این حوزه را رفع کنیم.»
انتهای پیام/