۰۸/ ارديبهشت /۱۴۰۴
13:06 13 / 11 /1395
نشست خبری معاون بهداشت وزیر بهداشت(۲)

تولد سالانه ۴۰۰ نوزاد مبتلا به سندروم داون/ اجرای طرح آمبولانس‌های دندانپزشکی در سراسر کشور

معاون بهداشت وزیر بهداشت در مورد برنامه‌های وزارت بهداشت در مورد حذف بیماری مالاریا، کاهش تولد نوزادان مبتلا به سندوم داون،  اعزام دندانپزشک به روستاها و فعالیت دندانپزشکی سیار توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، علی اکبر سیاری، معاون بهداشت وزیر بهداشت در نشست خبری به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی به اقدامات وزارت بهداشت در حوزه بهداشت و سلامت اشاره کرد و در مورد آخرین وضعیت بیماری آنفلوانزای پرندگان در کشور گفت: هم اکنون براساس گزارش‌های رسیده از سراسر کشور بیماری آنفلوانزای پرندگان در ۱۲ تا ۱۴ استان کشور مشاهده شده است اما به علت معدوم کردن به موقع پرندگان آلوده و واکسیناسیون انسان‌های در معرض خطر هنوز هیچ مورد انسانی از این بیماری در کشور نداشته‌ایم.


وی افزود: تمام پرسنل مرغ‌داری‌ها و پرسنل بهداشتی- درمانی مرتبط با این بیماری واکسن انسانی آنفلوانزای پرندگان زده‌اند اما هنوز خطر وجود دارد زیرا برخی از افراد به دنبال شکار پرندگان یا استفاده خوراکی یا نگهداری پرندگان هستند.


سیاری ادامه داد: وزارت بهداشت بر معدوم‌سازی پرندگان در مرغ‌داری های آلوده و سم‌پاشی این اماکن در تمام استان‌ها نظارت می کند و به همه مردم توصیه می‌کند از مرغ و پرندگانی استفاده کنند که تحت نظارت سازمان دامپزشکی وارد بازار می شود.


حذف مالاریا در ایران


سیاری در مورد بیماری مالاریا نیز گفت: در سال ۸۸ حدود ۶۵۰۰ مورد ابتلا به مالاریا در کشور به ثبت رسیده اما در سال ۹۴ میزان موارد این بیماری به ۵۴ مورد رسید و اکنون ایران در آستانه حذف این بیماری است.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

تولد سالانه ۴۰۰ نوزاد مبتلا به سندروم داون


وی درباره ابتلا به بیماری سندروم داون در کشور یادآور شد: سالانه بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ نوزاد مبتلا به سندروم داون در کشور متولد می شوند، برنامه وزارت بهداشت غربالگری و شناسایی این نوزادان تا قبل از ۱۶ ماهگی است که از طریق سونوگرافی و آزمایش مایع آمنیوتیک انجام می‌شود و در صورت تشخیص به موقع بر اساس قانون سقط درمانی و فتوای مراجع دستور سقط جنین تا قبل از ۱۶ماهگی صادر می‌شود اما در صورتی که این تشخیص بعد از ۱۶ ماهگی باشد بر اساس قانون نمی‌توانیم، اقدام کنیم.


کاهش تولد نوزدان مبتلا به تالاسمی


سیاری همچنین به کاهش بیماری ژنتیک تالاسمی اشاره کرد و گفت: سه دهه پیش سالانه هزار نوزاد مبتلا به تالاسمی ماژور متولد می‌شد و بسیاری از این نوزادان نیز جان خود را از دست می‌داند اما هم‌اکنون تعداد این نوزادان به سالانه ۲۰۰ مورد کاهش یافته است.


اعزام دندانپزشک به روستاها و فعالیت دندانپزشکی سیار
معاون وزیر بهداشت همچنین به اجرای خدمات دندانپزشکی در بخش دولتی اشاره کرد و گفت: خدمات دندانپزشکی در بخش دولتی تا قبل از دولت یازدهم بسیار اندک بود و در روستاها به کل تعطیل شده بود اما در سه سال گذشته علاوه بر اعزام ۶۸۰۰ پزشک، ۵۸۰۰ ماما و افزایش بهورزان به ۳۱ هزار نفر حدود هزار و ۱۸۸ دندانپزشک نیز به روستاها اعزام شده است.


وی افزود: علاوه بر آن هفت میلیون دانش آموز تحت پوشش خدمات فلوراید و وارنیش تراپی، فیشورسیلنت قرار گرفتند، هزار یونیت سیار دندانپزشکی این خدمات را در سراسر کشور ارائه کردند و به زودی طرح آمبولانس‌های دندانپزشکی نیز در کشور اجرا می شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر