فرماندار سردشت: کولبران متوفی دنبال قاچاق بودند
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا از ایلنا، ریزش بهمن در نهم دی ماه، 16 کولبر را در مرز سردشت در زیر آوار مدفون کرد؛ که پس از تلاشهای چند ساعته مردم محلی و نیروهای امداد و نجات، از زیر آوار خارج شدند؛ اما در این میان، متاسفانه 4 نفر از کولبران جان خود را از دست میدهند.
میراشکان مهدوی، فرماندار سردشت، در ارتباط با این حادثه اظهار کرد: اینها کولبر به معنای واقعی نبودند، بلکه از معابر غیرقانونی عبور میکردهاند و به دنبال قاچاق بودهاند.
وی با تاکید بر اینکه نوع بار این کاروان مشخص نیست، گفت: هم اکنون 8000 دفترچه تردد کولبری در شهرستان سردشت صادر شده که صاحبان آنها به صورت قانونی از مسیرهای امن، کولبری میکنند و برایشان مشکلی ایجاد نمیشود؛ متوفیان هم اگر از این مسیرهای قانونی میرفتند، به مشکل نمیخوردند.
این مقام مسئول از این 8000 کارت تردد به عنوان فرصتهای شغلی یاد میکند و در پاسخ به این پرسش که «چگونه از مشاغل غیرشایسته پرخطر، میتوان به عنوان فرصت شغلی یاد کرد؟» یادآور شد: در سردشت، همین هم فرصت شغلی است.
در عین حال سیدصالح حسینی، فعال کارگری و عضو سابق خانه کارگر کردستان در پاسخ به این اظهارات گفت: متهم کردن متوفیان به حمل قاچاق درست نیست و این اتهامزنی، نوعی فرار از معرکه از جانب مسئولان است؛ تازه مگر چه قاچاقی این بندههای خدا میتوانند وارد کنند؟!
این فعال کارگری تاکید میکند: مشکل اصلی از بیکاری است؛ مسئولان اگر فرصتهای شغلی ایجاد کنند، اگر گرسنگی و فقر نباشد، کسی سراغ کولبری نمیرود.
حسینی با بیان اینکه کولبری خطرناک است و معابر قانونی و غیرقانونی ندارد؛ افزود: این متوفیان در این سرمای زمستان از هر راهی در کوهستانهای پرخطر کردستان میرفتند، ممکن بود بازهم دچار مشکل شوند.
او تصریح کرد: مسئولان محلی و کشوری بیایند و به موضوع کولبری ریشهای نگاه کنند؛ از خود سلب مسئولیت کردن و جوانان بیکاری را که از زور ناچاری و گرسنگی به کوهستان ها پناه میبرند، متهم کردن، به هیچ وجه صحیح نیست.
انتهای پیام/