کره شمالی تولید پلوتونیوم را از سر گرفت
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا به نقل از رویترز، یک اندیشکده آمریکایی روز جمعه اعلام کرد، تصاویر جدید ماهوارههای تجاری نشان میدهد که کره شمالی فعالیت یک راکتور اتمی را در سایت اصلی هستهای خود که از آن برای تولید پلوتونیوم مورد نیاز برنامه تسلیحاتی هستهایاش استفاده میکند، از سر گرفته است.
پروژه مانیتورینگ 38 کره شمالی مستقر در واشنگتن اعلام کرد، تحلیلهای قبلی از 18 ژانویه (29 دی) به این طرف حاکی از علائمی است که نشان میدهد کره شمالی در حال آماده شدن برای از سرگیری عملیات راکتور هستهای در منطقه یونگ بیون است. بر اساس این گزارش، کره شمالی میلههای سوخت مصرف شده را برای بازفراوری جهت تولید مقادیر بیشتری پلوتونیوم برای ذخایر تسلیحاتی خود در این منطقه تخلیه کرده است.
در این گزارش آمده است: «تصاویر مربوط به روز 22 ژانویه (3 بهمن) یک منبع آب (به احتمال زیاد گرم) که از سیستم خنک کننده راکتور بیرون آمده را نشان می دهد و این حکایت از آن دارد که این راکتور به احتمال خیلی زیاد در حال فعالیت است.»
بر اساس گزارش این اندیشکده آمریکایی، برآورد اینکه این راکتور با چه مقدار توان در حال فعالیت است غیرممکن است «هرچند که توان راکتور احتمالا قابل توجه است. بر اساس گزارشی که پروژه مانیتورینگ 38 کره شمالی هفته گذشته منتشر کرده بود، فعالیت این راکتور از اواخر سال 2015 به حالت تعلیق درآمده بود.»
کره شمالی بر خلاف قطعنامههای مکرر شورای امنیت سازمان ملل متحد، برنامه هستهای و موشکی خود را همچنان ادامه میدهد.
خبرهای منتشر شده از آغاز به کار مجدد احتمالی این راکتور، در شرایطی منتشر میشود که نگرانیها درباره برنامه هستهای کره شمالی افزایش یافته و این میتواند اولین بحران عمده را برای دولت جدید آمریکا به وجود بیاورد.
بر اساس گزارشی که این اندیشکده به قلم زیگفرید هکر، کارشناس هستهای سرشناس آمریکایی در سپتامبر گذشته ( شهریور) منتشر کرده بود، برآورد شده بود که کره شمالی 32 تا 54 کیلوگرم (معادل 70 تا 119 پوند) پلوتونیوم ذخیره کرده که برای ساخت 6 تا 8 بمب کافی است و این کشور ظرفیت تولید سالانه 6 کیلوگرم پلوتونیوم یعنی مواد مورد نیاز برای تولید یک بمب هستهای را دارد.
کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در سخنرانی سال نو گفته بود که کشورش در آستانه پرتاب آزمایشی یک موشک بالستیک قارهپیما قرار دارد. رسانههای دولتی کره شمالی نیز گفته بودند که این پرتاب آزمایشی ممکن است هر زمانی اتفاق بیافتد.
انتهای پیام/