یحیی جامه به تبعید خودخواسته رفت/ گامبیا میزبان دولت جدید
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا به نقل از گاردین، یحیی جامه و خانوادهاش، شنبه شب، به یک تبعید سیاسی خود خواسته رفتند و بدین ترتیب 22 سال حکومت وی و همچنین تنشهای سیاسی پس از انتخابات ماه دسامبر (آذر) این کشور که میتوانست موجب مداخله نظامی کشورهای دیگر شود، خاتمه یافت.
وی در حالی که از پلههای هواپیما بالا میرفت، رو به سوی جمعیت کرد و ضمن بوسیدن قرآنی که در دست داشت، برای آخرین بار برای حامیانش از جمله سربازانی که پشت سر وی گریه میکردند، دست تکان داد.
هواپیمای حامل جامه و خانوادهاش تقریبا 24 ساعت پس از آن گامبیا را به مقصد گینه ترک کرد که وی از طریق تلویزیون دولتی این کشور اعلام کرد که در واکنش به افزایش فشارهای بینالمللی برای برکناری او، قدرت را به آداما بارو، رئیسجمهوری منتخب واگذار میکند.
جامه و خانوادهاش یک ساعت بعد در گینه فرود آمدند، اما این کشور احتمالا مقصد نهایی سفر او نخواهد بود.
رهبر گامبیا در سال 1994 و از طریق یک کودتا قدرت را در اختیار گرفت و 22 سال بعد به دلیل فشارهای ارتشهای کشورهای آفریقای غربی که برای مستقر ساختن رئیسجمهوری منتخب این کشور وارد گامبیا شده بودند، از قدرت کناره گرفت.
آلفا کانده، رئیسجمهوری گینه و محمد بن چامباس، نماینده سازمان ملل متحد در منطقه غرب آفریقا همچنان در پایتخت گامبیا حضور داشتند و نیروهای منطقهای وارد خاک این کشور شده و آماده بودند تا در صورتی که تصمیم جامه تغییر کند و وی از واگذاری قدرت منصرف شود، اقدامات لازم را انجام دهند.
خروج جامه از قدرت اولین انتقال قدرت دموکراتیک در تاریخ گامبیا به شمار می رود. جامه ابتدا شکست در انتخابات را پذیرفت، اما بعدا نتیجه انتخابات را رد و به منظور باقی ماندن در قدرت، در کشور اعلام حالت اضطراری کرد.
خیابانهای پایتخت گامبیا که محل اقامت رئیسجمهوری را در بر گرفته، خالی از جمعیت است. اما در شهرهای اطراف نظیر باکائو و سرکوندا، زندگی به حالت عادی برگشته است.
مالک نجیه، مرد جوانی که در این منطقه از پایتخت، تیشرتهایی با مضمون مخالفت با رئیسجمهوری سابق میفروشد، شاهد بزرگترین جشنها در حمایت از رئیسجمهوری بارو در طی یک ماه گذشته بوده است. وی میگوید: «گامبیا تصمیم گرفت... من امروز صبح 200 تی شرت فروختهام و 1500 تی شرت هم دیروز فروش رفت... قبلا اوضاع خطرناک بود، ما آنها را پنهان می کردیم.»
فاتو مینته، شهروند گامبیایی وقتی شنید که نیروهای نظامی جامعه اقتصادی دولتهای آفریقای غربی وارد کشورش شدهاند، برای سه هفته مواد غذایی مورد نیاز خانوادهاش را خریداری کرد. وی گفت: «سه روز قبل، اگر شما این تی شرتها را میپوشیدید، بازداشت میشدید، اما الان ما قصد داریم آنها را بپوشیم تا از اخراج رئیسجمهوری قبلی حمایت کنیم و به رئیسجمهوری جدید خوش آمد بگوییم.»
رئیسجمهوری بارو که هنوز در سنگال حضور دارد گفته که بلافاصله کار بازسازی اقتصاد گامبیا و اصلاح اشتباهات 22 سال گذشته را آغاز خواهد کرد.
انتهای پیام/