دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 دی 1395 - 15:55
رئیس سازمان امداد و نجات خبر داد؛

سلامت روحی و جسمی امدادگران و نجاتگران پایش می‌شود

رئیس سازمان امداد و نجات با اعلام تدوین و ابلاغ دستورالعمل راه‌اندازی مراکز سلامت امدادگران، گفت: امدادگران و نجاتگران هلال‌احمر، ارزیابی سلامت روحی و جسمی می‌شوند.
کد خبر : 152009

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از جمعیت هلال احمر، مرتضی سلیمی با اشاره به راه‌اندازی مراکز سلامت امدادگران در تمامی استان‌ها، اظهار کرد: بخش پنهان در بهره‌گیری از توان امدادگران این بود که سلامت جسمی و روانی آنها پس از امدادرسانی در حوادث مختلف، مورد بررسی قرار نمی‌گرفت و از آنجا که احتمال داشت امدادگران در هنگام امدادرسانی در حوادث، آسیب‌های جسمی و روانی متحمل شوند، لذا مقرر شد تا در زمینه تامین سلامت جسمی و روانی امدادگران برنامه‌ریزی منسجمی انجام شود.


وی افزود: بر این اساس دستورالعمل راه‌اندازی مراکز سلامت امدادگران را تدوین و به استان‌ها ابلاغ کردیم تا در سه مقطع زمانی، سلامت امدادگران ارزیابی و پایش سلامت شود.


رئیس سازمان امداد و نجات با اشاره به پایش سلامت امدادگران و نجاتگران در بدو ورود گفت: به این منظور سلامت جسمی و روانی امدادگران در شعب در قالب شناسنامه‌ای در بدو ورود ارزیابی می‌شود و اگر فردی نیاز به خدمات تخصصی درمانی داشت به مراکز استان ارجاع می‌شود و در صورت تایید سلامت جسمی، سلامت روحی امدادگران و نجاتگران برای حضور در رشته‌های مختلف امدادی نیز سنجیده و مشخص می‌شود هر امدادگر و نجاتگر در چه رشته‌ای می‌تواند خدمات بهتری ارائه دهد.


وی با بیان اینکه در مرحله دوم امدادگران و نجاتگران سالی یک بار غربالگری جسمی و وانی می‌شوند، اظهار کرد: در این زمینه امدادگران و نجاتگران سالی یک بار فراخوان می‌شوند تا در زمان‌های تعیین شده برای ارزیابی و پایش سلامت برای ویزیت مراجعه کنند.


سلیمی با یادآوری اینکه ممکن است امدادگران و نجاتگران در یک حادثه دچار آسیب جسمی و روحی به علت ابعاد حادثه شوند، گفت: در این زمینه نیز مقرر شده تا اگر امدادگر یا نجاتگری در سر حادثه دچار مشکل شد، در مراکز سلامت روند درمان جسمی خود را سپری کند و از سویی در حوادثی که بیش از دو کشته دارد، امدادگران پس از حادثه برای بررسی و ارزیابی روانی به مراکز سلامت ارجاع داده می‌شوند.


وی با اشاره به اینکه در طرح ساماندهی مجدد تیم‌های عملیاتی، درجه‌بندی‌های مختلفی انجام شده است، اظهار کرد: از محورهای سازماندهی امدادگران، تیم‌بندی عملیاتی است و امدادگران با توجه به تخصص‌ها دسته‌بندی شده و در قالب تخصص‌های لازم از آموزش‌ها بهره‌مند می‌شوند.


به گفته رئیس سازمان امداد و نجات اجرای پروژه سازماندهی مجدد تیم‌های عملیاتی با تدوین و بازنگری دستورالعمل‌های تشکیل شناسنامه سلامت امدادگران و نجاتگران، تیم‌بندی عملیاتی، باشگاه امدادگران و ارتقای درجات در سطح کشور در حال اجرا است.


وی همچنین با اعلام اصلاح دستورالعمل راه‌اندازی باشگاه امدادگران اضافه کرد: در بازنگری جدید برای راه‌اندازی این باشگاه مقرر شده است تا همکاری در تامین امکانات و خدمات رفاهی امدادگران و همکاری در سازماندهی و نگهداشت امدادگران و نجاتگران از سوی این باشگاه انجام شود.


سلیمی همچنین افزود: در بازنگری جدید دستورالعمل اعطا و ارتقای درجات نیز، هدف اصلی، افزایش انگیزه همکاری با جمعیت و کیفی‌سازی نیروهای عملیاتی است و امیدواریم با اجرای این دستورالعمل، برنامه‌های آموزش تخصصی سازمان با کیفیت بیشتری اجرا شود.


وی با بیان اینکه امدادگران به‌منظور ارتقای کیفیت عملکرد در ۱۷ رسته عملیاتی دسته‌بندی شده‌اند، عنوان کرد: بر این اساس چهار رسته در حوزه بهداشت و درمان، یک رسته در حوزه بازپیوند خانواده، یک رسته در حوزه حمایت روانی و مابقی رسته‌ها در حوزه امداد از جمله ارزیابی، جست‌وجو و نجات، آوار، کوهستان، سیلاب و آب‌های خروشان و پشتیبانی و اداری تعیین و آموزش‌های هر بخش تدوین و در این زمینه دستورالعمکل ارتقای درجه نیز تدوین شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب