مصرف الکل سالانه جان سه میلیون و 300 هزار نفر را در جهان میگیرد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی سازمان غذا و دارو،سعدالله پرویزی، رئیس اداره مواد و داروهای تحت کنترل سازمان غذا و دارو اظهار کرد: پدیده شوم قاچاق کالا مشکلات بسیاری را برای دولتها و مردم ایجاد کرده است که در کالاهای سلامت محور منجر به بروز بیماریهای مختلف بین جوامع انسانی شده است.
وی با بیان اینکه اکنون یکی از محصولاتی که به صورت قاچاق وارد کشورهای مختلف و البته کشور ما میشود مشروبات الکلی است، افزود: آمار بالای بیماریها و خطرات حاصل از مصرف مشروبات الکلی قاچاق در حدی است که طبق آمار منتشر شده سازمان بهداشت جهانی یک سوم بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت ناشی از مصرف الکل است که این مصرف بنابر همان آمار مذکور سالانه سبب مرگ سه میلیون و 300 هزار نفر در جهان میشود.
پرویزی گفت: متولی نظارت بر تولید الکلهای طبی در کشور ایران صرفا سازمان غذا و داروست که دو سال اخیر با شدت عمل و سختگیریهایی که در مبحث PMS یا همان کنترل کیفیت محصول در سطح عرضه انجام شده است اطمینان به کیفیت این قبیل فرآوردهها بیش از پیش شده است.
رئیس اداره مواد و داروهای تحت کنترل سازمان غذا و دارو بیان کرد: مصرف الکل موجب کوچک شدن مغز، اختلال در حافظه و آلزایمر میشود.
پرویزی خاطرنشان کرد: اگر مقدار و ناخالصی تولید شده در مشروبات الکلی تقلبی و دست ساز 3 تا 4 میلی لیتر باشد میتواند موجب نابینایی و یا حتی مرگ مصرف کننده شود.
وی در پایان گفت: مسمومیت با مشروبات الکلی دست ساز با علائمی مانند کاهش سطح هوشیاری، بدحالی، تهوع، استفراغ و گاهی تشنج همراه است و در صورت عدم درمان به موقع، احتمال آسیب شدید کلیهها، از دست رفتن کامل بینایی به دلیل آسیب به قرنیه و عصب چشم وجود دارد.
انتهای پیام/