ترمیم دندانهای آسیب دیده با داروی آلزایمر
به گزارش رسانههای دیگر خبرگزاری آنا از مهر، در اثر ضربه یا عفونت، مغز نرم درون دندان ممکن است نمایان شده و عفونی شود. به منظور حفاظت دندان از عفونت، به طور طبیعی یک نوار نازک از عاج تولید میشود و خمیر دندان را مهر و موم میکند، اما برای تعمیر حفره بزرگ به طور موثر کافی نیست.
در حال حاضر دندانپزشکان برای درمان حفره بزرگ و پر کردن سوراخ دندان، از موادی که توسط انسان ساخته شده، مانند کلسیم و محصولات مبتنی بر سیلیکون، استفاده میکنند. این مواد در دندان باقی مانده و متلاشی نمیشود، به این معنی که سطح مواد معدنی طبیعی دندان هرگز به طور کامل ترمیم نمیشود.
با این حال دانشمندانی از موسسه دندانپزشکی در دانشکده کینگز لندن، یک شیوه جدید برای تحریک سلولهای بنیادی موجود در مغز دندان و تولید عاج جدید (مواد معدنی که از دندان محافظت میکند) در حفرههای بزرگ با استفاده از داروی آلزایمر کشف کردهاند که به طور بالقوه نیاز به پر کردن دندان را کاهش میدهد.
محققان متوجه شدند که با استفاده از داروی Tideglusib میتوان این مکانیسم طبیعی ترمیمی را تقویت کرد. این دارو پیش از این به عنوان درمانی برای اختلالهای عصبی مختلف از جمله آلزایمر آزمایش شده است.
این دارو سلولهای بنیادی موجود در مغز دندان را برای ساخت عاج جدید تحریک میکند. سلولهای بنیادی میتواند به هر نوع بافتی در بدن تبدیل شود.
این رویکرد بیولوژیکی نشان میدهد که دندان میتواند از توانایی طبیعی خود برای ترمیم حفرههای بزرگ استفاده کند، به جای پر کردن با موادی که مستعد ابتلا به عفونت هستند و اغلب نیاز است که چند بار جایگزین شوند. در واقع زمانی که مواد پر شده میشکند یا عفونت رخ میدهد، دندانپزشکان مجبور به حذف آن و پر کردن مجدد منطقهای میشوند که بزرگتر از قبل بوده و بعد از درمانهای متعدد نیز در نهایت ممکن است نیاز شود دندان کشیده شود.
به گفته محققان، در روش جدید از دارویی استفاده میشود که پیشاپیش در آزمایشهای بالینی برای بیماری آلزایمر تست شده و امکان ورود سریع آن به درمانگاهها وجود دارد.
انتهای پیام/