دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 دی 1395 - 08:59
در گفت‌وگو با آنا؛

انسیه خزعلی: دانشگاه الزهرا با افغانستان استاد و دانشجو تبادل می‌کند/ ظرفیت‌های همکاری بسیاری بین تهران و کابل وجود دارد

دکتر انسیه خزعلی، رئیس دانشگاه الزهراء از تبادل استاد و دانشجو بین این دانشگاه و دانشگاه‌های افغانستان خبر داد و اعلام کرد افغان‌ها مایل هستند که دخترانشان در دانشگاه‌های تک‌جنسیتی درس بخوانند.
کد خبر : 150821

دکتر انسیه خزعلی، رئیس دانشگاه الزهراء در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا،‌ درباره علت حضورش در افغانستان گفت: «برای تحصیلات تکمیلی زنان افغانستان ملاقاتی با وزیر علوم این کشور داشتیم، البته سال گذشته وزیر علوم افغانستان به ایران آمدند و ملاقاتی با هم داشتیم. ایشان مایل بودند به دلیل نزدیکی فرهنگ و زبان مشترک که بین ایران و افغانستان است با ایران همکاری داشته باشند چراکه خانواده‌های افغانی بیشتر مایلند دخترانشان در ایران تحصیل کنند و بخصوص به دانشگاه تک‌جنسیتی خیلی گرایش دارند و با اطمینان خاطر حاضرند دخترانشان را به دانشگاه تک جنسیتی برای ادامه تحصیل بفرستند.»


او افزود: «از سال گذشته برای پیگیری همین موضوع یک قرار ملاقات با وزیر علوم افغانستان داشتم و امسال هم شرایطی فراهم شد و توانستیم دیداری با وزیر داشته باشیم و همچنین جلسه‌ای با رئیس چند دانشگاه خصوصی افغانستان و وزیر زنان داشتیم تا کارهای مشترکی در راستای توانمند‌سازی زنان افغانستانی انجام دهیم. تفاهم‌نامه‌هایی در این زمینه برای تبادل استاد و دانشجو باهم خواهیم داشت.»


رئیس دانشگاه الزهراء خبر داد برخی از این تفاهم‌نامه‌ها امضا شده است و برخی هم در حال امضاست.


خزعلی درباره زمان اجرای این تفاهم‌نامه‌ها گفت: «بلافاصله بعد از انعقاد تفاهم‌نامه مقدمات اجرا را فراهم خواهیم کرد. با دانشگاه‌های مختلف رایزنی و هماهنگی‌های لازم را انجام داده‌ایم تا بتوانیم از ترم آینده و برای بهمن آن‌ها را اجرایی کنیم.»


او خبر داد در رشته‌های مورد نیاز مانند روانشناسی، حسابداری، مطالعات زنان، زبان‌ها و برخی از رشته‌های علوم اسلامی که تمایل وجود دارد،‌ تبادل دانشجو صورت می‌گیرد.


رئیس دانشگاه الزهراء همچنین اعلام کرد هنوز دانشگاه‌های افغانستان به رشته‌هایی مانند هنر که در دانشگاه الزهراء رشته‌ای خاص محسوب می‌شود وارد نشده‌اند. او گفت: «الان بیشترین نیاز افغان‌ها تحصیلات تکمیلی در رشته‌هایی است که لیسانس آن را دارند، هنوز در رشته‌های تربیت بدنی، هنر، صنایع دستی، طراحی صنعتی زیرساخت‌های لازم وجود ندارد ولی اگر مایل باشند ما می‌توانیم آن‌ها را پوشش دهیم.»


خزعلی با اشاره به پتانسیل‌هایی که می‌توان از آن‌ها برای ارتباط نزدیکتر با افغانستان استفاده کرد، گفت: «در افغانستان زمینه تعلیم و تعلم بسیار خوب است، یعنی علاقه‌مندی به آموزش وجود دارد، منتهی در دوره‌ای که طالبان حاکم بود خیلی از این‌ها سرکوب شد، مثلا بناهایی که ساخته می‌شد به دست طالبان خراب می شد، طالبان اجازه خروج به خانم‌ها از منزل را نمی‌داد. برخی تعریف می‌کردند که حتی آموزش به صورت پنهان برای خانم‌ها صورت می گرفت و وقتی متوجه می‌شدند طالبان آمده است همه چیز را جمع می‌کردند. البته سعی شده است که زنان عقب نمانند، مردم افغانستان با دین و مقید هستند و می‌خواهند تحصیلات عالی را با رعایت برخی از حدود انجام دهند، از این رو از دانشگاه تک‌جنسیتی الزهراء هم استقبال می‌کنند. بسیاری از دانشگاه‌هایی که ما رفتیم می‌گفتند افغان‌ها مایل نیستند دخترانشان را برای تحصیل به اروپا و آمریکا بفرستند ولی اگر ایران باشد استقبال می‌کنند.»


او افزود:‌ «در افغانستان پتانسیل خوبی وجود دارد که ایران می‌تواند از آن استفاده کند، کرسی‌های زیادی در دانشگا‌های ایران خالی است و این زمینه و امکان وجود دارد که این ظرفیت را در اختیار افغانستان بگذارد. ما مشکل زبان نداریم. همه کشورهای دیگر که دانشجو می‌پذیرند باید یک تا دو ترم مشغول زبان باشند و با این حال نمی‌توانند مفاهیم درسی را به خوبی منتقل کنند، افغانستان دختران جوان باهوشی دارد که نزدیک به ایرانی‌ها هستند، اکنون هم خیلی از مسئولیت‌ها را خانم‌‌ها در این کشور دارند.»


رئیس دانشگاه الزهراء به گلایه‌هایی که بسیاری از مسئولان دولتی افغانستان دارند اشاره کرد و گفت: «طبیعتا آن‌ها این انتظار را دارند که ما به عنوان یک کشور همسایه پیش از آنکه ترکیه و هند از راه‌های دورتر سرمایه‌گذاری کنند، حاضر به سرمایه‌گذاری علمی در افغانستان باشیم. این گلایه‌ها به حق است. نمی‌خواهم بگویم کم‌کاری شده، ولی شرایط اقتصادی و مشکلات ما سبب شده است که خیلی نتوانیم در این زمینه کار خاصی انجام دهیم. ولی باید در این مسیر حرکت کنیم. این یک حرکت بین‌المللی هست، همانطور که کشورهای دیگر اینگونه بوده‌اند. عزم وزارت علوم این هست که این ارتباطات را گسترده‌تر کند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته