دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 دی 1395 - 16:41
کارشناس دارویی مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم معاونت غذا و داروی اهواز:

9 داروی پُرمصرف گوارشی در ایران / با عواقب مصرف خودسرانه این داروها آشنا شوید

کارشناس دارویی مرکز اطلاع رسانی دارو وسموم معاونت غذا و داروی اهواز نسبت به مصرف خودسرانه بیماری‌های گوارشی هشدار داد و گفت: داروهای گوارشی باید تحت نظر پزشک مصرف شود.
کد خبر : 150244

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی معاونت غذا و داروی اهواز، دکتر پریسا اعتصام، اظهار کرد: داروهای گوارشی باید برای بیماری‌های خاص گوارشی و با توجه به نوع بیماری، برای مدت زمان مشخص و با دوز مشخص استفاده شود. از جمله شایع‌ترین داروهای گوارشی پر مصرف در ایران می‌توان به رانیتیدین، فاموتیدین، سایمتیدین، امپرازول، پنتوپرازول، لانسوپرازول، رابپرازول، اس امپرازول و فرآورده‌های آنتی اسید (حاوی آلومینیوم ، منیزیوم، سایمتیکون) اشاره کرد.


این کارشناس دارویی مرکز اطلاع رسانی دارو وسموم معاونت غذا و داروی اهواز عنوان کرد: استفاده خودسرانه و طولانی مدت داروهای کاهنده اسیدیته گوارشی می‌تواند سبب مشکلات و عوارضی از جمله افزایش احتمال شکستگی‌های استخوان لگن، ستون فقرات و مچ شود بنابراین این داروها باید در کمترین دوز موثر و با کوتاه‌ترین زمان موثر درمانی مصرف شوند و باید در بیماران با احتمال خطر شکستگی مکمل کلسیم و ویتامین D مصرف شود.


اعتصام درباره عوارض استفاده خودسرانه از داروهای کاهند اسیدیته، ادامه‌ داد: مصرف بعضی از این داروها خصوصا مصرف طولانی مدت با افزایش احتمال بروز وقوع اسهال کلستریدیوم می‌شود و استفاده طولانی مدت بیش از 3 سال برخی از این داروها مانند پنتوپرازول و رانیتیدین می‌تواند سبب سوء جذب و کاهش سطح ویتامین B12 شود.


وی افزود: به ندرت با استفاده خودسرانه و طولانی مدت (بیش از 3 ماه) داروهای گوارشی کاهش منیزیم خون گزارش شده است.کاهش منیزیم در موارد شدید حتی ممکن است باعث تشنج یا آریتمی قلبی شود. بسیاری از مشکلات گوارشی که عمده بیماران را به سمت مصرف خودسرانه این داروها می‌کشاند، با تغییر در سبک زندگی تا حد زیادی برطرف می‌شود.‌



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب