ایران یک مقصد امن برای گردشگران تمام کشورهاست/ رسالت سازمان میراث فرهنگی ارائه تصویر مناسب و واقعی ایران به جهانیان است
معاون رئیسجمهوری در آغاز، فرارسیدن سال نو میلادی را به سفیر فرانسه تبریک گفت و برای داشتن سالی توأم با صلح برای تمامی کشورها ابراز امیدواری کرد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی در ادامه گفت: در دهههای اخیر پیامهای غیرصلحآمیزی در مورد ایران به کشورهای دنیا مخابره شده است که منجر شده تصویر واقعی کشور ما دیده نشود، رسالت سازمان میراث فرهنگی این است که تصویر مناسب و واقعی ایران را به جهانیان ارائه کند.
پیشنهاد تشکیل کارگروه مشترک برای اجرای تفاهمنامه
احمدی پور با اشاره به اینکه تعامل فرهنگی بین کشورها، باعث ایجاد روابط مبتنی بر احترام و صلح میشود، گفت: حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران با این رویکرد در راستای ارتباط کاملاً منطقی همراه با اعتدال و صلح با سایر کشورها حرکت میکند، در مسیر دستیابی به این هدف رئیسجمهوری به کشورهای مختلف از جمله به فرانسه سفر کردند و پیام صلح و دوستی را منتقل کردند.
وی اضافه کرد: سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری تلاش میکند تا زمینه اجرایی شدن تفاهمهای امضاشده در سفر رئیسجمهوری به فرانسه را فراهم کند و به نظر میرسد تشکیل یک کارگروه مشترک برای عملیاتی و اجرایی کردن تفاهمهایی که در زمینهٔهای میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری انجامشده، ضروری است.
معاون رئیسجمهوری همچنین با اشاره به برگزاری دهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته در تهران، گفت: فعالان صنعت گردشگری فرانسه میتوانند در این نمایشگاه حضور داشته باشند.
ایران یک مقصد امن برای گردشگران تمامی کشورهاست
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری تصریح کرد: با توجه به تجربیات موفق کشور فرانسه در زمینهٔ جذب گردشگر، چگونگی استفاده از این تجربیات و آغاز همکاریهای مشترک در این زمینه باید مورد بررسی قرار گیرد.
احمدی پور با اشاره به اینکه، جمهوری اسلامی ایران یک مقصد امن برای گردشگران تمامی کشورها است، افزود: برگزاری تورهای معرفی جاذبههای گردشگری ایران برای تور گردانان و رسانههای کشور فرانسه میتواند فضای واقعی کشور ما را برای گردشگران و مردم فرانسه تشریح کند.
وی همچنین با ابراز علاقهمندی نسبت به تحصیل دانشجویان ایرانی در دانشگاههای مرتبط با سه حوزه میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری فرانسه، گفت: افزایش تعاملات فرهنگی و علمی دو کشور در توسعه روابط همهجانبه مؤثر خواهد بود.
معاون رئیسجمهوری افزود: در 6 ماهه اول سال 95، کشور فرانسه در رتبه 35 صادرات صنایعدستی ایران قرار گرفته است، با توجه به تنوع بینظیر صنایعدستی ایران و علاقه مردم فرانسه به آثار هنری، باید راهکارهای افزایش حجم صادرات صنایعدستی ایرانی به فرانسه مورد توجه قرار گیرد.
احمدی پور در ادامه به پیشنهاد افتتاح فروشگاههای زنجیرهای صنایعدستی ایرانی در فرانسه را ارائه کرد و گفت: ما میتوانیم صنایعدستی هنرمندان ایرانی را در اختیار فروشگاههای فرانسوی که مایل به عرضه این آثار هستند قرار دهیم، همچنین استفاده از فضای نمایشگاههای بینالمللی که در فرانسه برگزار میشود برای عرضه صنایعدستی ایران هم میتواند بهعنوان یک راهکار مورد بررسی قرار گیرد.
آیتالله رفسنجانی مرد بزرگی در صحنه سیاسی 40 سال گذشته است
در ادامه این دیدار فرانسوا سنمو سفیر فرانسه در تهران هم با ابراز خرسندی از دیدار معاون رئیسجمهوری، گفت: تشکر میکنم که باوجود اعلام عزای عمومی در کشور به مناسبت فوت آیتالله هاشمی رفسنجانی این قرار ملاقات را لغو نکردید، آیتالله رفسنجانی مرد بزرگی درصحنه سیاسی 40 سال گذشته بودند، ایشان موافق گشایش روابط و گفتگو با کشورهای دیگر و بهویژه با کشور فرانسه بودند.
وی ادامه داد: پیش از ملاقات با شما در خصوص جنابعالی و فعالیتهای دانشگاهی که داشتید مطالب بسیاری شنیدم، شما بهعنوان استاد رشته جغرافیای سیاسی و عضو مرکز علمی جغرافیای سیاسی فعالیت داشتند که این فعالیتها بسیار تحسینبرانگیز است.
سفیر فرانسه تصریح کرد: خوشحالم که در این ساختمان زیبا که بازتاب خوبی از سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری است، حضور دارم.
هویت فرهنگ ایرانی بین مردم فرانسه شناخته شده است
سنمو با تأکید بر نظر رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در مورد تأثیر فرهنگ در گسترش روابط بین کشورها، گفت: فرانسه جزو اولین کشورهایی است که وزارت فرهنگ را تأسیس کرد و فعالیتهایی را در خصوص حفظ و مرمت بناهای تاریخی انجام داد، ما امکانات بسیار زیادی را صرف امور فرهنگی و نگهداری از میراث فرهنگی کشورمان میکنیم.
وی با اشاره به اینکه هویت فرهنگ ایرانی بین مردم فرانسه شناختهشده است، اضافه کرد: تاریخ کشور شما بسیار قدیمیتر و غنیتر از تاریخ فرانسه است.
سفیر فرانسه در تهران با اشاره به سفر ریاست جمهوری به این کشور که حدود یک سال پیش انجام شد، تصریح کرد: این سفر در از سرگیری روابط بین دو کشور در زمینهٔهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و بهطور کلی تعامل همهجانبه تأثیر بسزایی داشت.
وی به همکاری باستانشناسان ایرانی و فرانسوی در پروژههای مشترک اشاره کرد و افزود: بر اساس تفاهمنامهای که بین دو کشور به امضا رسیده است در حال حاضر باستانشناسان فرانسوی در سه پروژه محوطه میرک سمنان، پاسارگاد و محوطه باستانی سمیرم با باستانشناسان ایرانی همکاری میکنند و ما به دلیل تسهیل حضور پژوهشگران فرانسوی در این پروژهها از شما تشکر میکنیم.
برپایی نمایشگاههای متقابل بین موزه ملی ایران و موزه لوور
سنمو همچنین از همکاریهای بین موزهای دو کشور خبر داد و تصریح کرد: در سفر رئیس موزه لوور به ایران، توافقی همکاری در رابطه با همکاریهای موزهای بین موزه ملی ایران و موزه لوور به امضا رسید که این تفاهمنامه سرآغازی برای رویدادهای مهم موزهای بین دو کشور خواهد بود، بهزودی نمایشگاهی از آثار موزه لوور در موزه ملی ایران برپا میشود همچنین نمایشگاه هنر ایرانی در بهار سال 2018 در فرانسه برگزار خواهد شد که هنر پرتره عصر قاجار در این نمایشگاه در معرض دید مردم فرانسه قرار میگیرد.
سفیر فرانسه در تهران با بیان اینکه مسأله گردشگری برای کشور فرانسه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، اضافه کرد: فرانسه با 80 میلیون گردشگر به عنوان اولین مقصد گردشگران در جهان شناخته میشود اما بااینوجود ما برای رشد سرمایهگذاری در حوزه گردشگری، آموزش افراد در این صنعت و ارتقای سطح کیفی خدمات به گردشگرانی که به فرانسه سفر میکنند تلاش میکنیم، چراکه گردشگری برای تمامی کشورها یک مسئله اقتصادی بسیار مهم است که باعث رشد اقتصادی میشود.
وی بابیان اینکه رایزن اقتصادی سفارت فرانسه در تهران، مسئول پیگیری امور گردشگری است، افزود: برای دستیابی به راهکارهای افزایش همکاریهای دو کشور در زمینهٔ گردشگری، پیشنهاد میکنم جلسهای با حضور کارشناسان سازمان میراث فرهنگی ایران و رایزن اقتصادی فرانسه برگزار شود تا جزئیات این همکاری مورد بررسی قرار گیرد.
سنمو همچنین به یکی از مؤسسات معتبر فرانسوی که در زمینهٔ گردشگری فعالیتهای گستردهای دارد اشاره کرد و گفت: کارشناسان ایرانی میتوانند از خدمات آموزشی این موسسه و تجربیات مؤثر در حوزه گردشگری استفاده کنند، همچنین با توجه به انجام پروژههای زیرساختی در ایران، شرکتهای معتبر فرانسوی که در این زمینه فعالیت دارند میتوانند همکاریهایی را با طرفهای ایرانی داشته باشند، بهطور مثال شرکت اکور که یکی از شرکتهای معتبر بینالمللی در زمینهٔ هتلسازی است و از چند ماه قبل فعالیت خود را در ایران آغاز کرده است.
توسعه فرودگاههای اصفهان و مشهد توسط شرکت فرانسوی ونسی
سفیر فرانسه در تهران ادامه داد: توسعه ناوگان حملونقلهوایی از دیگر مواردی است که دو کشور میتوانند همکاری داشته باشند، شرکت فرانسوی ونسی در حال نهایی کردن قرارداد توسعه فرودگاههای دو شهر اصفهان و مشهد است و این همکاری میتواند در مورد تمامی شهرها انجام شود.
وی با بیان اینکه، تعداد گردشگرانی که به ایران سفر میکنند رو به افزایش است، اضافه کرد: فیلمها، مطالب و مقالات بسیار زیادی در مورد ایران در کشور فرانسه منتشر شده است که فرانسویهای با دیدن این مطالب بسیار علاقهمند سفر به ایران میشوند، من بسیاری از فرانسویها را میبینم که از سفر به ایران خاطره خوبی دارند، ما گردشگران فرانسوی را برای سفر به کشور شما تشویق میکنیم چراکه ایران یکی از امنترین کشورهای منطقه و یکی از کشورهای نادر است که از پدیده تروریسم در امان مانده است.
سنمو همچنین بابیان اینکه صنایعدستی ایرانی تنوع و جاذبه بسیار زیادی دارد، گفت: مسائل دوجانبه در مورد صادرات صنایعدستی باید مورد بررسی قرار گیرد و شفاف شود، ما آمادگی داریم تا هر اطلاعاتی که مورد نیاز است را در اختیار شما قرار دهیم.
شناسایی سلیقه و بازاریابی صنایعدستی در فرانسه
سفیر فرانسه در تهران ادامه داد: برای شناسایی سلیقه و بازاریابی در مورد صنایعدستی، پیشنهاد میکنم متخصصان ایرانی به فرانسه اعزام شوند تا با ارتباط با فدراسیونهای صنایعدستی و گردشگری، موضوعات مربوط به صادرات صنایعدستی و عرضه آثار ایرانی در نمایشگاههای فرانسوی را مورد ارزیابی قرار دهند.
تشکیل کمیته کاری زیرنظر معاون صنایعدستی
در پایان این دیدار معاون رئیس جموری بابیان اینکه، درگذشت آیتالله رفسنجانی، پس از رحلت امام خمینی (ره) بزرگترین ضایعه در ایران است، گفت: هرچند شرایط روحی مناسبی برای حضور در این جلسه نداشتیم اما طبق قرار قبلی تلاش کردیم تا این دیدار برگزار شود، ما سعی میکنیم که پیام آیتالله رفسنجانی را که پیام اعتدال، صلح و گفتوگو در سیاست خارجی و داخلی بود را در این دولت منتقل کنیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری تصریح کرد: برای افزایش همکاریهای بین دو کشور در زمینهٔ باستانشناسی و امور موزهای باید جلسه کاری مشترکی برگزار شود.
وی ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری تمایل دارد تا از تجربیات مؤسسات معتبر فرانسوی که در زمینهٔ گردشگری فعالیت میکنند استفاده کند.
معاون رئیسجمهوری افزود: پیشنهاد میکنم کمیتهای با حضور کارشناسان دو کشور برای افزایش همکاری ایران و فرانسه در زمینههای میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری زیر نظر بهمن نامور مطلق معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی تشکیل شود تا فعالیتها با سرعت بیشتری دنبال شود.
انتهای پیام/