دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 دی 1395 - 12:33
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره):

متوسط مستمری مددجویان کمیته امداد ۲/۵ برابر می‌شود/ اختصاص ٣٥٠ میلیارد تومان برای بیمه اجتماعی ۳۵۰ هزار خانوار

رئیس کمیته امداد درباره مصوبه اخیر مجلس مبنی بر پرداخت مستمری، وضعیت فقر، وضعیت زنان سرپرست خانوار، بودجه، کمک‌های مردمی و نقش کمیته امداد در کاهش آسیب‌های اجتماعی توضیح داد.
کد خبر : 149245

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از کمیته امداد امام خمینی(ره)، سید پرویز فتاح، رئیس کمیته امداد در برنامه گفتگوی ویژه خبری با اشاره به سه مصوبه جدید مجلس برای مددجویان گفت: هرچند این مصوبات به این شکل در لایحه ابلاغی دولت به مجلس وجود نداشت اما نمایندگان با تصویب آن در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مخالفتی نداشتند.


وی با اشاره به نخستین مصوبه مجلس در خصوص افزایش مستمری مددجویان بیان کرد: بر اساس این مصوبه مستمری دریافتی مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در سال ٩٦ معادل ٢٠ درصد حداقل حقوق پایه شورای عالی کار یعنی ١٨٠ هزار تومان برای هر خانوار برآورد شده است.


فتاح به مصوبه دوم مجلس شورای اسلامی برای مددجویان اشاره و مطرح کرد: سال ٩٦، یک درصد عوارض کالاهای ورودی به کشور صرف امور نیازمندان همان مناطق آزاد خواهد شد؛ براساس مصوبه سوم مجلس شورای اسلامی دولت موظف است از منابع قرض الحسنه بانک‌ها برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی اشتغال ایجاد کند.


رئیس کمیته امداد ضمن تشکر از دولت، مجلس و رسانه‌ها برای وفاق ملی به وجود آمده جهت حمایت از محرومان در برنامه ششم توسعه تصریح کرد: پیش از این مستمری مددجویان در قانون برنامه پنجم توسعه ٥٠ درصد حداقل مصوبه شورای عالی کار تعیین شده بود اما با توجه به اینکه منابع آن مشخص نشده نبود، این امر محقق نشد، اما هم اکنون با توجه به نزدیک بودن تعیین این ٢٠ درصد، قطعا در تغییر شرایط زندگی مددجویان مثمر ثمر خواهد بود.


وی به منابع افزایش مستمری مددجویان در برنامه ششم توسعه اشاره کرد و افزود: این افزایش از منابع هدفمندسازی یارانه‌ها و حذف پرداخت یارانه چند دهک بالای جامعه تامین خواهد شد؛ از آنجایی که ٢٠ درصد تعیین شده هم اکنون با منابع موجود سازگارتر است، به همین دلیل می‌توان امیدوار بود که این امر هر سال محقق شود.


یک میلیون و ٦٢٠ هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد


فتاح با بیان اینکه هم اکنون یک میلیون و ٦٢٠ هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد هستند، مطرح کرد: با توجه به اینکه منابع کمیته امداد محدود است، در تلاش هستیم با خودکفا کردن مددجویان، خروج آنان از چرخه حمایتی کمیته امداد را فراهم کنیم تا بتوانیم نیازمندان دیگر را تحت پوشش قرار دهیم؛ بر همین اساس ٢٥ دی ماه امسال جشن خودکفایی ١٠٠ هزار خانوار مددجو با حضور رئیس جمهور برگزار می‌شود.


رئیس کمیته امداد با تاکید بر اینکه خط فقر و محرومیت در جامعه تعریف مشخصی ندارد، بیان کرد: باید در این زمینه سطح زندگی و امکانات برای افراد تعریف شود و اگر دولت‌ها در تمامی ادوار قدرتمند عمل کنند، مشکلات و محرومیت در جوامع با توسعه بیمه درمان، تامن اجتماعی و توسعه آموزش‌ها کاهش پیدا می‌کند.


وی در ادامه با اشاره به اینکه کمیته امداد وظیفه فقر زدایی در کشور را بر عهده ندارد، بیان کرد: موسسه‌های حمایتی، دولت، مجلس و رسانه‌ها با یک همدلی می‌توانند در جهت رفع فقر گام بردارند؛ کاهش واردات، ریشه کن شدن آسیب‌های اجتماعی و حذف بیکاری در کشور موجب کاهش ورودی نیازمندان به کمیته امداد می‌شوند.


رئیس کمیته امداد با بیان اینکه کمیته امداد وابسته به منابع مردمی است و مستمری که مجلس تصویب می‌کند مستقیم به حساب مددجویان واریز می‌شود، اظهار کرد: هم اکنون ٧٢ هزار دانشجو، ٣٢٠ هزار دانش آموز، ١٩٠ هزار یتیم و ٨٠ هزار کودک زیر شش سال که ماهیانه ٧٥ هزار تومان برای تغذیه کمک هزینه دریافت می‌کنند، تحت حمایت کمیته امداد هستند و تمامی این حمایت‌ها از محل کمک‌های مردمی انجام می‌شود.


فتاح در ارتباط با میزان مشارکت‌های مردمی به کمیته امداد گفت: این میزان مشارکت‌ها از محل صندوق‌های صدقات ٢٧٥ میلیارد تومان، زکات ٢٣٠میلیارد تومان، طرح اکرام بیش از ٣٠٠ میلیارد تومان برآورد شده است که در مجوع می‌توان گفت منابع کمیته امداد از محل مشارکت‌های مردمی یک هزار و ٢٠٠ میلیارد تومان است که عینا صرف امور نیازمندان تحت حمایت می‌شود.


افزایش دو برابری مستمری مددجویان کمیته امداد


وی ادامه داد: بودجه‌ای که دولت برای کمیته امداد در نظر گرفته است صرف پرداخت مستمری مددجویان می‌شود، مستمری مددجویان از ٥٣ تا ١٠٠ هزار تومان از خانواده‌های تک نفره تا پنج نفره در نظر گرفته شده بود که با این میزان به طور متوسط دو و نیم برابر افزایش پیدا می‌کند.


فتاح با بیان اینکه نیازهای خانواده‌ها در سال‌های اخیر تغییر کرده است و همچون گذشته تنها به بحث معیشت آنان مربوط نمی‌شود، تصریح کرد: با توجه به مطالبات مددجویان می‌توانم با قطعیت بیان کنم که هم اکنون گرسنه و محتاج نان در کشور وجود ندارد.


وی ضمن تشکر از همراهی رسانه‌های گروهی با کمیته امداد برای رفع مشکلات نیازمندان گفت: رسانه‌ها برای برطرف شدن مشکلات به مسئولان راهکار ارائه دهند،سیاه نمایی کردن موجب سودجویی دشمنان می‌شود؛ کار برای نیازمندان سیاسی نشود.


فتاح در ادامه با اشاره به بیمه اجتماعی مددجویان مطرح کرد: یکی از دلایل فقر در کشور و مراجعه به کمیته امداد فراگیر نبودن بیمه تامین اجتماعی است؛ هم اکنون شش میلیون شاغل در کشور مشغول فعالیت هستند که بیمه نیستند و پیش از اینکه اتفاقی برای سرپرست خانوار بیفتد، اعضای خانواده به دلیل نیازمندی که به وجود می‌آید به کمیته امداد و خیریه‌ها رجوع می‌کنند، به همین جهت از دولت و مجلس تقاضا داریم قانون بیمه را برای مردم اجباری کنند چرا که در این حوزه نواقص متعددی وجود دارد.


بیمه اجتماعی 350مددجوی کمیته امداد


رئیس کمیته امداد ادامه داد: کمیته امداد در سال ٩٥، ٣٥٠ هزار خانوار مددجو را بیمه اجتماعی کرده است که به ازای هر نفر ماهیانه ١٢٠ هزار تومان پرداخت می شود، این میزان هزینه کرد، ٣٥٠ میلیارد تومان حق بیمه برای مددجویان پرداخت کرده است.


وی با بیان اینکه امسال پنج هزار خانوار با یک سوم حداقل حقوق، بازنشسته و از تحت حمایت کمیته امداد خارج می‌شوند، مطرح کرد: در صورتی که هریک از افراد حداقل ١٠ سال سنوات بیمه داشته باشند، پس از بازنشستگی ماهیانه حداقل ٣٠٠ هزار تومان دریافت می‌کنند.


رئیس کمیته امداد با تاکید بر اینکه هدف ما افزایش اعتماد عمومی مردم به این نهاد است، اظهار کرد: این موضوع نسبی است چرا که هرچه اعتماد افزایش پیدا کند به همان نسبت مشارکت‌های مردمی در رفع محرومیت از جامعه نیز افزایش پیدا خواهد کرد؛ امسال مشارکت‌های مردمی در طرح اکرام ایتام ٢٠ درصد و در صندوق‌‌های صدقات ١٠ درصد نسبت به سال گذشته رشد پیدا کرده است.


فتاح با بیان اینکه باید در عملکرد و پرداختی کمیته امداد به مددجویان شفافیت وجود داشته باشد، تصریح کرد: ٥ هزار نخبه و ده‌ها نفر رتبه کمتر از هزار کنکور از حمایت‌های کمیته امداد بهره مند می‌شوند.


وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تا کنون ۱۶۰ هزار خانوار از تحت پوشش این نهاد خارج شده اند، یادآور شد: از این تعداد ۱۰۰ هزار خانوار از طریق ایجاد اشتغال و توانمندسازی از چرخه حمایتی این نهاد خارج شده‌اند.


زنان سرپرست خانوار 60درصد مستمری بگیران


رئیس کمیته امداد به حمایت کمیته امداد از زنان سرپرست خانوار اشاره و مطرح کرد: یک میلیون و ٦٢٠ هزار خانوار مستمری بگیر تحت پوشش هستند که ٦٠ درصد این تعداد زن سرپرست خانواده هستند که ٤٥ درصد از آنان به دلیل فوت همسر و ١٥ درصد به دلیل طلاق و مابقی به دلایل مختلفی از حمایت های کمیته امداد بهره مند می شوند؛ ٩٣ درصد این زنان پیش از این شاغل نبودند،اصل توانمند سازی کمیته امداد برای این افراد مسئله روحی و فرهنگی است و امیدواریم با پیگیری بیمه اجتماعی آنان، برخی مشکلاتشان برطرف شود.



انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته